Landschap natuur Moldavië vakantie

Moldavië vanaf Eindhoven

Vakantie Moldavië en het Coronavirus (COVID-19)

Uw vakantie naar Moldavië ziet er als gevolg van het Coronavirus anders uit dan voorheen. Op de website Nederlandwereldwijd leest u alles over de maatregelen die op dit moment gelden voor Moldavië. Het is verstandig dat u zich goed goed voorbereid op uw vakantie. Neem daarom de corona maatregelen voor Moldavië zorgvuldig door, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Chisinau

Vlag van MoldaviëVliegen naar Chisinau in Moldavië vanaf Eindhoven Airport? Moldavië is nu niet het eerste land waaraan u denkt, als u van plan bent om een citytrip te boeken, maar dat is geheel ten onrechte. Chisinau is een verrassend leuke stad. Vanaf Eindhoven Airport vliegt u in drie uur en een kwartier naar deze mooie stad in Moldavië met Wizz Air of FlyOne.

Deze historische hoofdstad ligt aan de rivier de Bâc. U vindt hier veel universiteiten, theaters en musea. Door de vele parken wordt het ook een groene stad genoemd. Chisinau is centraal gelegen in Moldavië en daardoor is het ook erg leuk en gemakkelijk om andere bezienswaardigheden en andere plekken in Moldavië te ontdekken. Vanuit Eindhoven naar Chisinau is dus meer dan een citytrip alleen.

In Chisinau vindt u twee nationale musea, het Nationaal Etnografisch en Natuurhistorisch Museum en het Nationaal Archeologisch en Historisch Museum, die u veel vertellen over de geschiedenis van Moldavië. Ook leuk om te bezoeken is het kathedraalpark, Park Catedralei. Hier vindt u onder andere de geboortekathedraal en triomfboog. Verder kunt u in Chisinau ook heerlijk slenteren door de lange straten en prachtige pleintjes of bezoek de markt van Chisinau.

Voor Moldaviërs is goed eten en drinken erg belangrijk. U vindt de vele verschillende culturen die Moldavië rijk is, dan ook terug in de keuken. In Moldavië eten ze zowel in de middag als in de avond warm. Het traditionele gerecht is ‘Mamaliga’, een geelachtige maïspap. Moldavië en zeker de omgeving van Chisinau staat bekend als een goede wijnregio en dit komt door het goede klimaat en de vruchtbare grond. Het is leuk om een van de wijngaarden te bezoeken tijdens een citytrip naar Chisinau. Deze plek in Moldavië is zeker niet de eerste plaats waaraan u denkt bij de keuze van een citytrip, maar het is echt een aanrader. Dus boek snel een vakantie naar Chisinau vanaf Eindhoven Airport.

Vliegen naar Chisinau vanaf Eindhoven

U vliegt met Wizz Air of FlyOne vanaf Eindhoven naar Chisinau. De vlucht duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten.

Bekijk meer aanbieders