Vakantie Tunesië

Vakantie Tunesië

Veel zon, zee, strand, luxe voor weinig, dat is Tunesië, vakantie op en top. Een vakantie Tunesië kunt u maanden van te voren boeken, maar een last minute Tunesië is ook geen probleem bij onze partners die diverse vakanties naar dit mooie land aanbieden. Als u echt zorgeloos wilt genieten in Tunesië, dan kiest u voor een geheel verzorgde all inclusive Tunesië. Populaire bestemmingen in Tunesië zijn de kustplaatsen Port el Kantaoui, Hammamet en Sousse. Het eiland Djerba is tevens in trek bij toeristen voor een vakantie in Tunesië.

Reisorganisaties vakantie Tunesië

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie Tunesië boeken, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners:

Algemene informatie over Tunesië

Tunesië ligt in Noordelijk Afrika en is onderdeel van de zogenaamde Maghreb-landen. Het grenst in het noorden aan de Middellandse Zee. De bevolking van Tunesië is erg vriendelijk. Ongeveer 99% van de bevolking zijn Berbers, alhoewel men zichzelf eerder ziet als Arabier. De rest is Europeaan.

In de grondwet van Tunesië staat, dat de Islam de staatsgodsdienst is.

Godsdienstvrijheid is er in beperkte mate. Zo mogen niet-moslims mensen niet proberen te bekeren tot hun geloof. Niet-moslims mogen wel hun geloof belijden.

Er wonen ca. 25.000 katholieken in Tunesië. Zij hebben hun eigen kathedraal, de kathedraal van Saint-Louis, welke staat in Carthago. Daarnaast  is er een kleine joodse gemeenschap. Deze wonen voornamelijk op het eiland Djerba.

De hoofdstad van het land is Tunis, deze stad ligt in het noorden van Tunesië. Er wonen in Tunesië ca, 8,5 miljoen inwoners. Men betaalt met de Tunesische dinar.

De voertaal is Arabisch. Er zijn wel veel verschillende dialecten per regio. Naast Arabisch wordt er nog mondjesmaat Frans gesproken. Dit komt door de voormalige Franse overheersing van het gebied.

Tunesië vakantie Tunis

Aanbiedingen vakantie Tunesië TUI

TUI BLUE Manar

8-daagse Zonvakantie naar TUI BLUE Manar in Golf van Hammamet

Beschikbaar vanaf €572

TUI BLUE Palm Beach Hammamet

8-daagse Zonvakantie naar TUI BLUE Palm Beach Hammamet in Golf van Hammamet

Beschikbaar vanaf €608

TUI BLUE Scheherazade

8-daagse Zonvakantie naar TUI BLUE Scheherazade in Golf van Hammamet

Beschikbaar vanaf €868

TUI MAGIC LIFE Africana

8-daagse Zonvakantie naar TUI MAGIC LIFE Africana in Golf van Hammamet

Beschikbaar vanaf €817

Klimaat Tunesië

Daar Tunesië deels aan de Middellandse Zee ligt, heeft men in het noorden en het oosten van  het land te maken met het Middellandse Zeeklimaat. Dit betekent warme en droge zomers. De maximumtemperaturen in de zomer liggen tussen de 30 en 35 graden in deze regio. De heetste maanden zijn juli en augustus. In bepaalde kustplaatsen langs de Golfe de Gabès en de Golfe d’Hammamet kan de temperatuur dan met gemak oplopen tot 40 graden of zelfs meer.

Het zuiden van Tunesië, waar een deel van de Sahara ligt, heeft een woestijnklimaat. De temperaturen kunnen hier extreem oplopen. Een temperatuur van 50 graden overdag of zelfs hoger komt geregeld voor. De gemiddelde temperatuur ligt hier rond de 35 graden.

Het midden van Tunesië heeft een steppeklimaat. Hier vindt men meerdere ingedroogde zoutmeren. Zelfs in de winter is het goed toeven in Tunesië qua temperatuur. Wel moet men er dan rekening mee houden, dat er van oktober tot en met maart de meeste regen valt. Tunesië is wat regen betreft één van de natste landen van Afrika.

In het Kleine Atlasgebergte kan het in de winter echt vriezen en dan kan er ook sneeuw vallen. In het voorjaar en soms in het najaar heeft men in Tunesië last van de Chili. Dat is een wind die uit het zuiden komt, veel zand met zich meebrengt en de temperatuur flink doet stijgen en de luchtvochtigheid flink doet dalen. Voor mensen met problemen met de longen is deze periode ronduit vervelend.

Tunesië vakantie woestijn

Flora en Fauna

Doordat Tunesië een verscheidenheid heeft aan klimaten, is de flora en fauna ook zeer divers. De plantengroei wordt natuurlijk bepaald door de hoeveelheid neerslag die er valt. Voor onze jaartelling was Tunesië een groot bebost gebied. Tegenwoordig komen er alleen in het noorden nog enkele bossen voor van kurkeiken, cipressen, Aleppodennen en eucalyptus. In de valleien in het noorden komt men ook de olm, de populier en de es tegen. In diverse gebieden worden olijven, vijgen en amandelen verbouwd voor de handel. Op de steppes vindt men een heel andere vegetatie. Daar komt men vooral grassen, acacia’s en cactussen tegen. De oleander, mimosa en jasmijn zorgen voor een kleurrijk geheel. De dierenwereld heeft zich ook aangepast aan de klimaatomstandigheden. In de woestijn vindt men vooral slangen, de fennek en woestijnratten en allerlei reptielen. In het gebergte komt men een speciale makakensoort tegen, de magot. Verder leven er nog enkele beschermde diersoorten in het wild als de waterbuffel en het Atlashert. Er leven in Tunesië 375 verschillende soorten vogels. Er zijn veel roofvogels als adelaars, valken, sperwers en buizerds. In Tunesië komt men ook veel trekvogels tegen die hier overwinteren. Voor de vogelliefhebber is dit een geweldig land.

Vakantie Tunesië oase

Verschillende soorten vakanties Tunesië

U kunt verschillende soorten vakanties naar Tunesië boeken. Of u nu voor een zon-, zee- strandvakantie gaat of voor een rondreis het is allemaal mogelijk.

Rondreis Tunesië

Als u een rondreis door Tunesië boekt, dan ontdekt u de grote diversiteit van het  land. U maakt kennis met de lokale bevolking, die bekend staat om zijn gastvrijheid. De eeuwenoude geschiedenis en de rijke cultuur ontvouwd zich voor u. Vanuit de woestijnlandschappen stapt u over in de overblijfselen uit het Romeinse Rijk om daarna bij te komen aan het strand.

Zonvakantie Tunesië

Voor een vakantie aan een zonovergoten strand zit u goed in Tunesië. Het moderne Hammamet of het mooie Hammeul met zijn gouden zandstranden bieden u alle luxe die u graag hebt tijdens uw vakantie. U kunt er heerlijk genieten aan het strand van een lokaal biertje, Celtia of een vers vruchtensapje, terwijl u uitkijkt over het azuurblauwe water van de Middellandse Zee.

Last minute Tunesië

Als u overweegt om op vakantie te gaan binnen nu en een aantal dagen, dan is een last minute Tunesië het overwegen waard. U kunt luxe vakanties naar Tunesië voor een spotprijs boeken bij diverse aanbieders. U krijgt dezelfde service als iemand die lang van te voren heeft geboekt.

Bezienswaardigheden Tunesië

Berberdorpen

In de bergen vindt men nog een aantal authentieke berberdorpen. De dorpen bestaan uit huizen die in de rotsen zijn uitgegraven. Ieder berberdorpje heeft een witte moskee. Twee dorpjes die door veel toeristen worden bezocht zijn Chenini en Diouret. Hier vindt men ook kleine musea.

Nabeul

Houdt u van authentiek vervaardigd aardewerk? Dan moet u zeker een bezoek brengen aan Nabeul. De stad staat in de wijde regio bekend om zijn mooi geglazuurde aardewerk. Op één van de grootste markten van Tunesië wordt dit aardewerk aan de man gebracht.

Dougga

De oude, Romeinse stad Dougga is zeker een bezoek waard. Deze stad ligt in het noorden van Tunesië. In een ver verleden waren de Numidiërs de bewoners van deze stad. Men kan hier de ruïnes van de historische tempels en paleizen en zelfs een theater aanschouwen. Het meest bijzondere is een 21 meter hoog grafmonument.

Carthago

De oude stad Carthago, waarvan alleen resten zijn overgebleven, ligt net buiten Tunis bij de Golf van Tunis. Deze stad was in de oudheid tijdens het Carthaagse Rijk de hoofdstad. Dit rijk was de grootste vijand van het Romeinse Rijk. De Romeinen noemden de Carthagen, Puniërs en tijdens de Punische oorlogen hebben beide rijken veel strijd geleverd.

De Romeinen hebben de eindstrijd gewonnen en zij hebben Carthago verwoest. Zij hebben daarna zelf hun eigen Carthago gebouwd. De ruïnes hiervan staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco en zijn te bezoeken.

Kasbah

Dit oude militaire Byzantijnse fort stamt uit de 17e eeuw. Aan de buitenkant ziet men vooral grote, stenen muren, maar aan de binnenkant treft men diverse huizen en een moskee aan. Het is gratis te bezoeken.

Tunis

Deze stad, de hoofdstad van Tunesië is al meer dan 3500 jaar oud en het herbergt vele archeologische en culturele schatten. De meest bekende bezienswaardigheid is het Bardo museum. In het oude Bardo paleis vindt u 30 zalen, waarbij u een indrukwekkende verzameling van Romeinse mozaïeken en sarcofagen, diverse Fenicische vondsten en diverse modellen van ruïnes aantreft.

Het oude hart van Tunis, de medina, is het best bewaarde oude centrum van Tunesië. De oudste en hoogste moskee, de Djemaa ez Zitouna, gebouwd in de 8e en 9e eeuw na Christus is te bezoeken. In dit oude hart vindt men veel elementen van het verleden van Tunis.

Tunis Tunesië vakantie café zee haven

Ichkeul

Dit schitterende natuurgebied ligt in het noorden van Tunesië. Er bevindt zich hier een meer van 8500 hectare. Veel trekvogels overwinteren in dit natuurgebied. Men treft hier 500 verschillende plantensoorten aan.

Grote moskee van Kairouan

Dit is één van de grootste moskeeën ter wereld. De architectuur is werkelijk oogverblindend mooi. Komt u op de binnenplaats let dan vooral op de marmeren tegels. De gebedsplaats is helaas alleen toegankelijk voor belijdende moslims. De preekstoel die hier staat is de oudste Islamitische preekstoel ter wereld.

Eten en drinken

Het kenmerkende van de Tunesische keuken is het gebruik van Harissa. Dit is een pastamengsel van chilipepers, knoflook en kruiden wat de gerechten erg scherp maakt. Er wordt veel vis gegeten. Lekker als voorgerecht zijn briks, gefrituurde deegflapjes met ei en tonijn. Hèt hoofdgerecht is couscous met gestoofde groenten met lam of kip. De merguez worstjes zijn niet te versmaden. De nationale drank is muntthee, waarbij men dan een heerlijk stuk baklava neemt. Als u deelneemt aan een echt Tunesische maaltijd, denk er dan aan niet met de linkerhand te eten. Gaat u uit eten, let dan op het aantal vorkjes, dat het restaurant als aanduiding heeft. Hoe meer vorkjes, hoe chiquer het restaurant.

Het kraanwater kunt u beter niet gebruiken, koop als u water wilt drinken mineraalwater.

Prijzen:

  • Overnachting in een eenvoudige accommodatie: € 7,=
  • Overnachting in een middenklasse accommodatie: € 50,=
  • Maaltijd (eenvoudig): € 2,=
  • 3-gangen diner op basis van twee personen: € 12,=
  • Taxirit van ongeveer een half uur: € 2,=
  • Glas bier: € 1,30
  • Koffie: € 0,60

Meer informatie over Tunesië:

Wikipedia