Vakantie Bonaire

TUIEen vakantie Bonaire is de perfecte vakantie in ieder seizoen van het jaar, en het eiland heeft voor elk wat wils. Of u nu houdt van het bezoeken van historische plekken, surfen, loungen op hagelwitte stranden aan aan de blauwe zee, of dol bent op het bezichtigen van een rijke flora en fauna, met een vakantie Bonaire beleeft u het allemaal. Bezoekt u liever de historische plekken die het eiland rijk is, of bent u graag op een andere manier actief. Er zijn mogelijkheden te over op dit ABC eiland. Zodra het vliegtuig afdaalt naar Flamingo Airport, zult u een warm welkom ontvangen van het eiland dat er net zo uitziet als een boemerang. De grootte van het eiland is anderhalf keer dat van ons mooie Nederlandse Texel, de landschappen zullen je de adem benemen door de afwisseling die wordt geboden, en ook met de verscheidenheid van dieren zult u uw ogen uitkijken.

Reisorganisaties vakantie Bonaire

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie Bonaire boeken, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners.

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

Als u een directe vlucht boekt dan is de vliegtijd naar Bonaire 9 tot 10 uur. Als u onderweg een tussenstop maakt dan is de vliegtijd vanzelfsprekend langer.

De hemel voor duikers

Kunt u uw ogen al uitkijken boven de golven, trek eens een duikpak aan en laat u onderdompelen in de prachtige zee, waar u ogen tekort zult komen. Het maakt niet uit welk moment van de dag u kiest, u rijdt naar het strand, maakt een duik en voor u het weet zit u midden in het koraalrif. Daarom is Bonaire een eiland wat duikers enorm aanspreekt en zich onderscheidt van de vele andere plekken ter wereld waar u kunt duiken. De wereld onder de zeespiegel, is vol kleur met het koraal, en de tropische vissen, en zeepaarden die er rondzwemmen. Klein Bonaire is de duiklocatie bij uitstek, waar u als liefhebber van natuurschoon zowel boven het water als onder het water, getrakteerd zult worden. Klein Bonaire en het Pekelmeer waar u groene zeeschildpadden en rode flamingo’s vindt maakt onderdeel uit van het Bonaire National Marine Park, en heeft een hoogwaterlijn tot 60 meter diepte.

Vakantie Bonaire onderwaterwereld duiken

Aanbiedingen vakantie Bonaire TUI

Bonaire Oceanfront

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Bonaire bij Bonaire Oceanfront

Beschikbaar vanaf €1154

Bonaire Village

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Bonaire bij Bonaire Village

Beschikbaar vanaf €1065

Ocean Breeze Bonaire

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Bonaire bij Ocean Breeze Bonaire

Beschikbaar vanaf €910

Bonaire Fun & Tropicana

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Bonaire bij Bonaire Fun & Tropicana

Beschikbaar vanaf €892

Bloozz Resort Bonaire

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Bonaire bij Bloozz Resort Bonaire

Beschikbaar vanaf €1070

Beach & Dive Resort Grand Windsock Bonaire

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Bonaire bij Beach & Dive Resort Grand Windsock Bonaire

Beschikbaar vanaf €1185

Resort Bonaire

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Bonaire bij Resort Bonaire

Beschikbaar vanaf €1020

TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Bonaire bij TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire

Beschikbaar vanaf €1117

Red Palm Village

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Bonaire bij Red Palm Village

Beschikbaar vanaf €939

Hamlet Oasis

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Bonaire bij Hamlet Oasis

Beschikbaar vanaf €987

Kleurrijk Kralendijk

Kralendijk is de hoofdstad van het eiland. Deze stad telt 12.531 inwoners en heeft een bebouwing van koloniale architectuur, die in allerlei tinten is gekleurd. U kunt uw hart ophalen als u houdt van winkelen tijdens deze zonvakantie als u over de hoofdstraat Kaya Grandi loopt . Ook bezit Kralendijk veel historische gebouwen zoals het  het 17e eeuwse Fort Oranje wat is gebouwd ter verdediging van Bonaire en het oude gele gouverneurshuis waar de eilandraad zitting houdt, en ook het douanekantoor zijn plek heeft gevonden. In de avond komt de stad tot leven en is het ook voor mensen die houden van uitgaan prima vertoeven, voor heerlijk eten,en drinken kunt u terecht bij Little Havana om daarna lekker te gaan  dansen in de club City Bonaire. Houdt u van een wat spanning, beproef dan uw geluk, bij het Casino Bonaire.

Vakantie Bonaire Kralendijk

Meer over Kralendijk

Zeilen en Surfen is ideaal bij Lac Bay

Het mooie Nederlandse eiland is gesitueerd in het zuidelijke deel van de Caribische zee en ligt voor de kust van Venezuela. De zon schijnt er bijna het gehele jaar, waardoor u verzekerd bent van een geslaagde zonvakantie en zongebruind terug komt of het nu zomer of winter is. De hemelsblauwe zee, waarlangs de palmbomen wuiven, is het perfecte uitzicht voor de surfers van Lac Bay. Omdat er bijna altijd wind is, wordt deze plaats door hen benoemd tot één van de beste plekken om te surfen op de gehele wereld. En ook mensen die van zeilen houden kunnen hier deze sport een warm hart toedragen. Het water is niet zo diep. Er zijn live bands aanwezig die ervoor zorgen dat er altijd een swingende sfeer is.

Meer over Lac Bay

Loungen op het strand of andere activiteiten

Vlakbij de hoofdstad vind u Playa lechi wat volgens de lokale bevolking een van de mooiste stranden is die het eiland rijk is, hier kunt u zich heerlijk uitstrekken op het strand, onder het genot van een cocktail, of boek en helemaal niets doen. De ruige zee is een bezienswaardigheid. Maar ook is het een uitermate geschikte plaats om te snorkelen. Bonaire heeft vele stranden die het zeker waard zijn om bezocht te worden. Een balletje slaan op de golfbaan is een uitdaging op zich, aan de oostkust van het eiland vindt u Piedra So, het landschap heeft zijn natuurlijk kenmerken behouden, en is een waar avontuur voor iedere golfer. Het is ook mogelijk om op eilandtour te gaan, hetzij georganiseerd of u kunt op eigen gelegenheid gaan. Huur een auto en trek hiervoor een dag of twee uit, en bezoek dan ook zeker de Vlinderboerderij. Hier vindt u een vlindertuin waar u vele verschillende vlinders kunt bewonderen.

Voor de natuurliefhebbers kunt u tijdens uw verkenningstocht Washington Slagbaai National Park bezoeken wat een rijke verscheidenheid heeft aan vogels, en andere dieren, dan voornamelijk te denken aan hagedissen en leguanen. Vlakbij het Pekelmeer vindt u de Slavenhuizen, een prachtige locatie die herinnert aan de tijd dat er slavernij was ten behoeve van de zoutwinning bij dit meer. Parasailen, wandelen, mountainbiken, en kajakken, zijn andere activiteiten waarbij u Bonaire vanuit vele verschillen perspectieven kunt aanschouwen, en u keer op keer weer verbaasd zult worden door het prachtige natuurschoon, en de verscheidenheid aan landschappen die het eiland te bieden heeft. Wilt u graag de wereld onder de zeespiegel bekijken, maar bent u niet een duiker of snorkelaar, neem dan eens de onderwater excursie, deze boot met glazen bodem laat u kennismaken met alles wat er onder water leeft zonder dat u nat hoeft te worden.

Fooien:

Normaal gesproken is op Bonaire geen bedieningsgeld bij de rekening van een restaurant of hotel inbegrepen. In dat geval wordt verwacht dat u een fooi geeft. Als het bedieningsgeld niet is inbegrepen dan wordt verwacht dat u een fooi geeft van 15%. Voor gidsen en taxichauffeurs is een fooi van 15-20% gebruikelijk.

Prijzen:

 • Overnachting in een eenvoudige accommodatie: € 80,=
 • Overnachting in een middenklasse accommodatie: € 140,=
 • Maaltijd (eenvoudig): € 15,=
 • 3-gangen diner op basis van twee personen: € 85,=
 • Taxirit van ongeveer 3 km: € 20,=
 • Glas bier: € 4,=
 • Koffie: € 3,30

Feestdagen 2024:

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 27 februari t/m 1 maart: Carnaval
 • 2 maart: Aswoensdag
 • 15 april: Goede Vrijdag
 • 17 en 18 april: Pasen
 • 27 april: Koningsdag
 • 30 april: Dag van Rincon
 • 1 mei: Dag van de Arbeid
 • 26 mei: Hemelvaart
 • 6 september: Dag van Bonaire
 • 25 en 26 december: Kerstmis

Meer informatie over Bonaire:

Wikipedia