Handig

Luchtvaartmaatschappijen op de luchthavens

Aangezien er honderden verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn bij de verschillende luchthavens kan het soms lastig zijn om de gegevens te vinden. Op deze pagina vindt u daarom een totaaloverzicht van luchtvaartmaatschappijen die vliegen van en naar de verschillende luchthavens, per luchthaven gegroepeerd. Dit overzicht wordt vaak bijgewerkt.

Bekijk de luchtvaartmaatschappijen

Vertrektijden Vliegtuigen

Om het u makkelijk te maken hebben wij voor u op deze pagina een overzicht gemaakt van verschillende vliegvelden met eronder een link om gelijk de actuele vertrektijden van de vliegtuigen te bekijken. Voorkom dat u voor verrassingen komt te staan en houd het vertrekschema in de gaten. Gaat u zelf met het vliegtuig of moet u bijvoorbeeld een vriend, vriendin, kennis of familielid naar het vliegveld brengen, dan is het natuurlijk wel makkelijk om te weten of de vlucht ook vertraging heeft. Als u dat weet dan kunt u daar rekening mee houden en, indien de vlucht is vertraagd, later van huis gaan of op uw gemak belastingvrij winkelen.

Bekijk de vertrektijden van de vliegtuigen

Aankomsttijden vliegtuigen

Om het u makkelijk te maken hebben wij voor u op deze pagina een overzicht gemaakt van vliegvelden met eronder een link om gelijk de actuele aankomsttijden van de vliegtuigen te bekijken.

Bekijk de aankomsttijden van de vliegtuigen

Afmetingen handbagage vliegtuig

Luchtvaartmaatschappijen mogen zelf bepalen hoeveel handbagage is toegestaan. Deze, soms best ingewikkelde regels, hebben betrekking op o.a. de maximale afmetingen en het gewicht van uw handbagage. Indien uw handbagage niet voldoet aan de regels van de luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt, dan moet uw handbagage geheel of gedeeltelijk worden ingecheckt als ruimbagage. Naast uw handbagage mag u vaak nog een aantal andere spullen meenemen in de cabine.

Bekijk de afmetingen handbagage

Uw rechten

Welke rechten heeft u als uw vlucht is geannuleerd? Hoe zit het als het vliegtuig vol zit en uw vlucht dus is overgeboekt? Wat zijn uw rechten als de luchtvaartmaatschappij failliet is gegaan? U leest het hier allemaal.

Lees meer over uw rechten