Vakantie Mexico

Vakantie Mexico 2021

Logo D-reizenMexico is het grootste land van Midden-Amerika en een gewilde reisbestemming voor toeristen. De omvang en de zuidelijke ligging maken dat er sprake is van een gevarieerd landschap. U vindt hier woestijngebieden, hoogvlaktes, regenwouden en witte stranden. Er zijn flinke onderlinge klimaatverschillen. In het binnenland zijn de temperaturen tropisch maar op de hoogvlaktes en aan de oostkust zijn de weersomstandigheden gematigd. Het aantal inwoners dat Mexico telt is om en nabij 122 miljoen. In de hoofdstad, Mexico-stad, wonen bijna negen miljoen mensen. De hoofdstad is voor de meeste toeristen niet de eerste keuze. Andere steden zoals Cancun, Guadelajara- Monterry en Playa del Carmen zijn meer in trek met betrekking tot een heerlijke vakantie Mexico.

Reisorganisaties vakantie Mexico 2021

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie Mexico boeken, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners.

Mexico is al tientallen jaren het meest bezochte land van Midden-Amerika en dat is mede te danken aan de rijke cultuur. In de regio van Mexico-stad kunt u belangrijke cultuurhistorische overblijfselen bezoeken, Teotihuacan ligt er bijvoorbeeld niet ver vandaan. De grootste arena voor stierenvechten, de plaza Mexico, is hier ook te vinden. Op Yucatan zijn de overblijfselen van de eeuwenoude Mayasteden Chichén Itzá en Coba. Ook de Kathedraal van Guadalajara en de Mayaruïnes bij Cancún zijn imponerende trekpleisters.

Mexico onderwaterwereld duiker schildpad

Cultuur van Mexico

Van de Mexicaanse bevolking is negentig procent katholiek en aloude tradities zijn nauw verbonden met het dagelijkse leven. Het hele jaar door zijn er meer dan 120 festivals en feesten. Deze feesten en festivals duren vaak meerdere dagen. Kleurrijke festivals die van oudsher samen gaan met optochten, dansen, vuurwerk en muziek. Dit is een belangrijk onderdeel in het Mexicaanse leven. Elke stad of regio heeft wel een bijzondere heiligendag die op een eigen, kenmerkende manier wordt gevierd. Carnaval is wel het meest belangrijke evenement en wordt gevierd in de week voor Aswoensdag, eind februari of begin maart.

Nog een indrukwekkend gebeuren is de Allerheiligen of Dia de los Muertos dat wordt gevierd op twee november, dit is een belangrijk en karakteristiek feest. Men gaat ervan uit dat op deze dag de zielen van de doden terugkomen naar de aarde. Bijna overal zijn er deze dag snoepjes te koop in de vorm van menselijke geraamtes. Er worden begraafplaatsen bezocht en gezinnen maken thuis altaars.

Toeristen zijn welkom maar worden geacht zich aan de geldende tradities te houden, die op een aantal punten verschillen met wat men gewoon is in Nederland. Kleding is erg informeel op bijvoorbeeld stranden en overdag kunt u overal sportkleding dragen. Roken mag overal tenzij specifiek is aangegeven waar het verboden is. In een stad als Mexico Stad wordt wel verwacht dat mensen zich wat netter kleden.

Mexicaanse dans

Het klimaat in Mexico

De jaargetijden in Mexico zijn simpelweg in te delen in een droog seizoen, dit is de wintertijd en loopt van oktober tot en met april en de zomertijd, dit is de regentijd en loopt van mei tot en met september. De zon staat dan loodrecht boven Mexico en laat de vochtige, warme lucht opstijgen en het gevolg daarvan is dat er zware buien vallen. De buien beperken zich in het algemeen tot de namiddag, zijn kort, hevig en verfrissend.

In het algemeen is mei warmer dan juni en voor mensen die moeilijk tegen warmte kunnen is dit handig om te weten. Mexico kan verder, gezien het klimaat, het hele jaar door worden bezocht. Er zijn diverse gebieden met een wisselend klimaat. In de kustgebieden kan het erg warm zijn en hebben een hoge vochtigheidsgraad. Daarentegen zijn de temperaturen rond de bergen en in het binnenland veelal mild. In het algemeen zijn er wel forse temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Voor echt koude gebieden moet u naar boven de 2000 meter. Om een voorbeeld te noemen, de stad Cristóbal de las Casas ligt op ongeveer 2200 meter hoogte en met name in de wintermaanden kunt u daar niet verblijven zonder degelijke winterkleding.
Mexico vakantie Cancun strand zee

Aanbiedingen vakantie Mexico

Los Arcos Suites

blank Hotel Los Arcos Suites: een kleinschalig complex en het perfecte adres voor een ruim appartement midden in het oude centrum van het gezellige Puerto Vallarta in Mexico. Het zit op loopafstand van alle restaurants, bars, de Malécon en het strand. Toch vind je hier ook alle rust op de groene binnenplaats waar je heerlijk kunt ontspannen bij het zwembad. Als je in Los Arcos Suites verblijft, mag je gebruik maken van de faciliteiten van zusterhotel Playa los Arcos. Ideaal als voor jou locatie en vrijheid het belangrijkst zijn.

Beschikbaar vanaf €799

Playa Los Arcos

blank Al sinds jaar en dag is hotel Playa Los Arcos één van de populairste hotels in Puerto Vallarta. Dit levendige hotel staat in het oude centrum en pal aan het strand. Dit deel van Puerto Vallarta wordt ook wel de 'romantic zone' genoemd. Genoeg reden om een keer uit te zoeken waarom... De perfecte ligging van hotel Playa Los Arcos en de vele faciliteiten voor jong en oud maken dit hotel ook uitermate geschikt voor families. Viva Mexico!

Beschikbaar vanaf €849

RIU Palace Pacifico

blank Het uitstekende hotel RIU Palace Pacifico maakt het aanbod aan de kuststreek van Puerto Vallarta in Mexico helemaal compleet. Overdag surf je in een blauwe zee of dobber je in het zwembad met grootse poolbar en 's avonds nip je aan een Margarita bij een wervelende show. Ruime juniorsuites met hydromassagebad zijn de standaard, en de service is zoals je van RIU Palace gewend bent. Hoogstpersoonlijk en altijd met een glimlach.

Beschikbaar vanaf €1099

Secrets Maroma Beach Riviera Cancun

blank Secrets Maroma Beach Riviera Cancun mag zich tot de top 25 beste All Inclusives van de wereld rekenen. Het geheim? Misschien de ligging aan een van de mooiste stranden van Mexico. Misschien de 'Unlimited-Luxury®' die bij het Secrets Maroma Beach écht geen grenzen kent. Wat dacht je van eten tussen wijnvaten in een Frans restaurant? De andere 5 à la carte restaurants serveren net zulke hoogstandjes. Of misschien wel dat je die Mojito's zelf shaket tijdens een workshop. Of dat je vanuit je Swimout Juniorsuite zo het zwembad in duikt…

Beschikbaar vanaf €1699

Xcaret Mexico

blank Hotel Xcaret Mexico is uniek in zijn soort. Wie hier verblijft, krijgt toegang tot verschillende natuurparken zoals het bekende Xcaret, Xel-Ha en verschillende cenotes. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn ook de maaltijden in al die parken inbegrepen in de All Inclusive formule. En pas op, zeg niet zomaar 'All Inclusive', maar 'All-Fun Inclusive', wat staat voor onbeperkt genieten van alle parken in de buurt. En dat betekent authentieke avonturen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden! Het hotel is gelegen in Destino Xcaret en onderdeel van Group Experiencias Xcaret en neemt je mee op reis ...

Beschikbaar vanaf €1999

De politiek in Mexico

De officiële naam voor het politiek systeem in Mexico is “Estados Unidos Mexicanos”. Dit betekent een federale democratische republiek met verschillende staten die een grote mate van autonomie bezitten. Elke staat heeft een gouverneur aan het hoofd, eigen belastingen en een eigen grondwet. Er is een direct gekozen president bij wie de uitvoerende macht in handen is. Het parlement bestaat uit een Senaat met 58 afgevaardigden en een Huis van Afgevaardigden met 210 afgevaardigden, bij hen berust de wetgevende macht.

Uitgaan en winkelen

Shop verslaafden komen volop aan hun trekken in alle belangrijke plaatsen op het toeristische Yucatán. In het historische centrum van Mexico-Stad kunnen bezoekers volop winkelen in de shoppingmall Centro Comercial Santa Fe of de Merced de la Cuddle. Ook het noordelijk gelegen Monterrey biedt meerdere winkelcentra zoals zo als Paseo San Pedro en Plaza Fiesta San Agustín. Een goed nachtleven vindt u in Mexico-stad waarvoor u met name in de wijken Condesa, Roma, Zona Rosa en Santa Fe moet zijn. Rond de winkelstraat Quinta Avenida is er in Playa del Carmen is volop gelegenheid uit te gaan. Tot slot kunt u voor het uitgaansleven in Cancún het best de toeristische hotelzone bezoeken.

Informatie over eten en drinken in Mexico

De Mexicaanse keuken is zeer gevarieerd. Oorspronkelijk een samenvoeging van Spaanse en Indiase gebruiken. De laatste honderd jaar is dit aangevuld met onder andere Aziatische schotels en fastfood uit Amerika. Van oorsprong Mexicaanse gerechten zijn taco’s, tortilla’s, vers fruit, kevers en sprinkhanen. Chili con carne met bruine bonen en gehakt is een gerecht dat we ook in Nederland kennen. Verder is de Mexicaanse keuken bekend om de pittige kruiden zoals chilipepers.

Het is beter leidingwater niet te gebruiken voor consumptie. Overal is water, met of zonder prik, in flesjes verkrijgbaar. Wijn is bijna overal te krijgen maar wordt niet zo vaak bij het eten gedronken dan bier. Bekende Mexicaanse bieren zijn Corona en Sol. Tequila, Tia Maria en Pina Colada zijn bekende Mexicaanse dranken die we ook in Nederland wel kennen.

Het geven van fooien

Zoals op vele toeristische bestemmingen is het gebruikelijk en belangrijk een fooi te geven. Werknemers in hotels en restaurants verdienen namelijk niet veel en het is dan ook een welkome aanvulling op wat wij een karig loon zouden noemen. Wanneer u in een wat luxer restaurant eet dan is een fooi van 10 tot 15 procent normaal. Wanneer er op de rekening staat ” servicio incluido ” dan is de fooi al doorberekend, maar ook dan is het geven van een kleine fooi heel gebruikelijk en meer dan welkom. In een wat bescheidener eettentje wordt vaak volstaan met het naar boven afronden van de rekening.

Voorbereiding

Het elektriciteitsnetwerk in Mexico is niet zoals in Nederland en België 220 volt maar 110 volt. U heeft dus een speciale verloopstekker nodig voor het opladen van uw elektrische apparaten. Gebruik voor je mobiele telefoon niet je Nederlandse abonnement maar schaf een lokale prepaid SIM kaart aan. Dat maakt het bellen in Mexico een stuk goedkoper.

Meer informatie over Mexico

Wikipedia