Vakantie Curaçao

Vakantie Curaçao

logo de VakantiediscounterKies voor een vakantie Curaçao en geniet van o.a. hagelwitte stranden, duiklocaties die u de adem benemen samen met het fleurige aanzien in de straten van Curaçao, laten u direct verliefd worden op dit prachtige eiland. Zodra u landt na een vlucht van ongeveer 10 uur, kunt u direct doen wat de bevolking van Curaçao doet, en dat is heerlijk ontspannen. Het grootste eiland van de ABC eilanden heeft enorm veel te bieden, onder het genot van de zon. Zon, zee en strand zijn de kernwoorden die deze populaire bestemming omschrijven. Of het nu zomer of winter is, met een vakantie Curaçao is het altijd tropisch. Absoluut een eiland waar u voet aan wal gezet moet hebben! Curaçao telt in totaal maar liefst 38 stranden die een enorme diversiteit bieden, en vind meteen verkoeling in de azuurblauwe zee, terwijl u de palmbomen naar u ziet wuiven. Een vakantie naar Curaçao voelt meteen vertrouwd, omdat er Nederlands wordt gesproken, naast Papiaments en Engels wat inmiddels ook tot de officiële talen behoort.

Reisorganisaties vakantie Curaçao

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie Curaçao boeken, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners.

Hoe lang is het vliegen naar Curaçao?

Als u een directe vlucht boekt dan is de vliegtijd naar Curaçao ongeveer 10 uur. Als u onderweg een tussenstop maakt dan is de vliegtijd vanzelfsprekend langer.

Paradijs voor duiken en snorkelen

Onder de hemelsblauwe zeespiegel is de wereld net zo prachtig als daarboven Curaçao. Telt meer dan 60 sensationele duik- en snorkellocaties waarmee het eiland terecht word benoemd tot een paradijs voor duikers. Dankzij het brandschone water kunt u genieten van enorme koraalformaties die omringt wordt door de tropische bontgekleurde vissen die er vlakbij rondzwemmen. Denk hierbij aan Franse keizersvissen, ballonvissen, maanvissen, papegaaivissen, vliegende vissen, zeepaardjes en zeesterren. Wanneer u geluk heeft en liever niet onder het water duikt, dan kunt u ruimschoots genieten van de rijke natuur en ook dan wordt u getrakteerd op dolfijnen die speels door het water schieten of schildpadden die het droge hebben opgezocht om van de zon te genieten.

Aanbiedingen vakantie Curaçao TUI

Zoetry Curacao Resort & Spa

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Zoetry Curacao Resort & Spa

Beschikbaar vanaf €2189

Sunscape Curacao Resort & Spa

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Sunscape Curacao Resort & Spa

Beschikbaar vanaf €1559

Curacao Marriott Beach Resort

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Curacao Marriott Beach Resort

Beschikbaar vanaf €1329

Renaissance Wind Creek Curacao Resort

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Renaissance Wind Creek Curacao Resort

Beschikbaar vanaf €1648

Beleef Curacao

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Beleef Curacao

Beschikbaar vanaf €1027

TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort Curacao

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort Curacao

Beschikbaar vanaf €1231

Merakii Seaview Escape Curacao

9-daagse Zonvakantie naar Curacao bij Merakii Seaview Escape Curacao

Beschikbaar vanaf €1152

Dreams Curacao Resort & Spa

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Dreams Curacao Resort & Spa

Beschikbaar vanaf €1460

Kontiki Beach Resort Curacao

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Kontiki Beach Resort Curacao

Beschikbaar vanaf €1572

Blue Bay Curacao Golf & Beach Resort

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Curacao bij Blue Bay Curacao Golf & Beach Resort

Beschikbaar vanaf €1469

Altijd zomer met reizen naar Curaçao

De gemiddelde temperatuur op Curaçao is 28 graden het gehele jaar door en heeft 8 zonuren waardoor dit zeker een tropisch eiland genoemd kan worden. De temperatuur van de zee, is gemiddeld rond de 27 graden en door de noordoostenwind voelt is het nooit onaangenaam om hier te verblijven. Kortom het is perfect voor de mensen die houden van lekker uitrusten op het strand onder het genot van een hapje en een drankje. Aan de westkant van het eiland vind u vele baaien, en zult u zeker uw perfecte plek onder de zon vinden, zoals bijvoorbeeld Playa Lagun. Dit strand is gesitueerd tussen twee rotsformaties en heeft een geweldig uitzicht, en daarbij ook het ideale strand om uw kinderen mee naar toe te nemen omdat het strand langzaam afloopt in de zee die hier kalm op de kust aanrolt.

Curaçao vakantie palmbomen strand zee

Willemstad: een stad met een kleurrijke historie

In 1634 werd Willemstad verovert door Nederland, en werd in herdenking daaraan vernoemd naar Willem II van Oranje. Door de Nederlands aandoende gebouwen wordt deze stad ook wel het “Amsterdam” van het westelijk halfrond genoemd, en telt zo rond de 140.00 inwoners wat het tevens ook de grootste stad maakt van de Kleine Antillen. Deze prachtige stad bezit de natuurlijke haven Schottegat, en maakt verbinding met de Caribische zee door middel van de Sint Annabaai. Voor de mensen die liefhebbers zijn van geschiedenis is het zeker de plaats om te bezoeken. Het historische centrum, met zijn gekleurde gebouwen, Fort Amsterdam en het Brionplein zijn hier voorbeelden van. Ook de museumliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Willemstad telt 8 musea waaronder het slavernij museum en het Curaçao museum. De Sint Annabaai heeft het centrum in tweeën gesplitst, waarbij u aan de oostzijde de wijk Punda kunt bezoeken, en de westzijde de wijk Otrobanda  ‘de andere kant’, beslaat. Ook voor de shoppers is het een geweldige stad bij uitstek, u kunt slenterend de winkels bezoeken aan onder andere de Heerenstraat en de Madurostraat.

Meer over Willemstad

Curaçao vakantie Willemstad boten resort

Eten en drinken en andere activiteiten op Curaçao

Ook voor de liefhebber van culinaire hoogstandjes is dit eiland een paradijs om uw tong te laten strelen. Eetgelegenheden in Jan Thiel, bij het Sea Aquarium Beach en Piscadera bieden voornamelijk internationale cuisine die gericht is op toerisme. Maar als u op het gebied van eten een avonturier bent kunt u uw hart ophalen bij talloze lokale gelegenheden waar u kunt proeven van de authentieke gerechten die eigen zijn van het eiland in de sfeer van hoe mensen leven op Curaçao. Wilt u dineren in stijl, dan moet u zeker aanschuiven bij een tafel in het Landhuis Misje. Nadat uw tong is gestreeld kunt u het nachtleven van Curaçao induiken, bij Bar Heminway kunt u genieten van live muziek, om daarna bijvoorbeeld door te gaan naar Kokomo Beach club, of de Pirate Bay om de avond weg te dansen onder het genot van een exotische cocktail. De volgende dag kunt u dan weer met volle energie op pad, om bijvoorbeeld te gaan kitesurfen of zeilen. Slaat u liever een balletje over de greens…bezoek dan één van de drie golf clubs die het eiland rijk is. Wilt u het eiland per fiets verkennen, huur dan een mountainbike en test uw uithoudingsvermogen tegen het ruige landschap van Curaçao op de paden die met de gewone fiets niet te bedwingen zijn. Diepzeevissen, zeilen, parasailen en wandelen zijn nog andere mogelijkheden om actief de schoonheid van dit eiland te aanschouwen. En alsof dit alles nog niet genoeg aanbod biedt, dan is er ook nog de mogelijkheid om op safari te gaan op Curaçao, uiteraard is dat het beste met een gids, aangezien u dan de flora en fauna zult zien waar u zelf niet direct aan denkt. U zult oren en ogen tekort komen tijdens de safari in een van de drie Nationale Parken.

Vakantie Curaçao resort zwembad

Fooien:

Normaal gesproken is op Curaçao een percentage van 10-15% bedieningsgeld bij de rekening van een restaurant of hotel inbegrepen. In dat geval hoeft u dus geen fooi te geven. Als het bedieningsgeld niet is inbegrepen dan wordt verwacht dat u een fooi geeft van 10-15%. Voor gidsen en taxichauffeurs is een fooi van 10% gebruikelijk.

Prijzen:

 • Overnachting in een eenvoudige accommodatie: € 25,=
 • Overnachting in een middenklasse accommodatie: € 85,=
 • Maaltijd (eenvoudig): € 7,=
 • 3-gangen diner op basis van twee personen: € 34,=
 • Taxirit van ongeveer 3 km: € 15,=
 • Glas bier: € 1,80
 • Koffie: € 2,20

Feestdagen 2024:

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 28 februari: Carnavalsmaandag
 • 15 april: Goede Vrijdag
 • 17 en 18 april: Pasen
 • 27 april: Koningsdag
 • 2 mei: Dag van de Arbeid
 • 26 mei: Hemelvaartsdag
 • 5 juni: Pinksteren
 • 2 juli: Dag van de Vlag
 • 10 oktober: Dag van Curaçao
 • 25 en 26 december: Kerstmis

Meer informatie over Curaçao

Wikipedia