Dubai Verenigde Arabische Emiraten reizen

Vakantie Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten liggen op het Arabisch schiereiland aan de Perzische Golf. In totaal bestaat het uit zeven Emiraten, te weten Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujeairah, Ras al Khaimah, Sharjah en Um Al Quwain. Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. In het Emiraat Abu Dhabi wordt ieder jaar vanaf 2009 de Grand Prix van Abu Dhabi gereden.

Tweederde van het land bestaat uit woestijn. In deze woestijn leven nog steeds bedoeïen, nomaden die van plek naar plek trekken met hun kamelen en vee. De bedoeïen houden de kamelen voor het transport van hun spullen, de melk en de wol. De bedoeïen wonen in tenten gemaakt van wol en dierenhuiden.

Reisorganisaties vakantie Verenigde Arabische Emiraten

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie Verenigde Arabische Emiraten boeken, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners.

De bevolking in de Emiraten bestaat uit meer dan 5,7 miljoen inwoners, ver weg de meeste inwoners, 81%, is immigrant. Deze immigranten werken voornamelijk in de bouw van grote projecten. Te denken valt aan de bouw van de voetbalstadions voor het WK. De Emiraten zijn zeer welvarend. De  lokale bevolking betaalt daardoor nauwelijks belasting en mag gebruik maken van vele gratis voorzieningen, als onderwijs en stroomvoorzieningen.


Aanbiedingen vakantie Verenigde Arabische Emiraten TUI

Hampton by Hilton Dubai Al Barsha

8-daagse Zonvakantie naar Dubai bij Hampton by Hilton Dubai Al Barsha

Beschikbaar vanaf €677

Canopy by Hilton Dubai Al Seef

8-daagse Zonvakantie naar Dubai bij Canopy by Hilton Dubai Al Seef

Beschikbaar vanaf €765

Delta Hotels by Marriott Jumeirah Beach

8-daagse Zonvakantie naar Dubai bij Delta Hotels by Marriott Jumeirah Beach

Beschikbaar vanaf €871

Savoy Central

9-daagse Verre reizen naar Dubai bij Savoy Central

Beschikbaar vanaf €814

Golden Sands

8-daagse Zonvakantie naar Dubai bij Golden Sands

Beschikbaar vanaf €693

Rixos Bab al Bahr

8-daagse Zonvakantie naar Ras al Khaimah bij Rixos Bab al Bahr

Beschikbaar vanaf €1646

Indigo Dubai Downtown

8-daagse Zonvakantie naar Dubai bij Indigo Dubai Downtown

Beschikbaar vanaf €964

Savoy Suites

9-daagse Verre reizen naar Dubai bij Savoy Suites

Beschikbaar vanaf €814

Hilton Dubai The Walk

9-daagse Verre reizen naar Dubai bij Hilton Dubai The Walk

Beschikbaar vanaf €1235

Riu Dubai

8-daagse Zonvakantie naar Dubai bij Riu Dubai

Beschikbaar vanaf €1362

Bezienswaardigheden

In Dubai is veel te zien en te doen. Naast dat men er geweldig kan winkelen in de Dubai Mall, kan men ook een bezoekje brengen aan het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa. Op de 124-ste verdieping is een uitkijkplatform. Men heeft daar een uniek uitzicht over Dubai. Een kamelensafari of een jeepsafari behoren in Dubai ook tot de mogelijkheden.

Op 20 minuten rijden van Dubai ligt een oud 18e eeuws fort. Hierin bevindt zich het Ajman museum. Vooraleerst was dit een paleis, later is het in gebruik genomen als politiebureau. Er is een grote collectie oude wapens en zoek je wat verkoeling, dan kan dat bij de nog immer werkende windmolen.

Voor een cultureel uitstapje moet u zeker Al Ain bezoeken. De culturele gebieden van Al Ain staan op de Werelderfgoedlijst. In het Hili Archeologisch park kan men restanten uit de Bronstijd en IJzertijd bekijken.  Men kan er verscheidene, oude tombes aanschouwen, waarvan Hili Grand Tombe de grootste in de Emiraten is. De Hili uitkijktorens en het Al Ain Palace Museum zijn ook een bezoekje waard. Binnen Al Ain heb je een magnifieke dadelpalmoase met een ingenieus irrigatiesysteem, het 3000 jaar oude Falaj-irrigatiesysteem. Al Ain ligt in het emiraat Abu Dhabi.

De grootste moskee van de Emiraten ligt in Abu Dhabi. De Sjeik Zayed Moskee dankt zijn naam aan de grondlegger van het gebied, sjeik Zayed bin Sultan al Nuhayyan. In deze moskee ligt het grootste tapijt ter wereld en hier hangt de grootste kroonluchter ter wereld. Hier kunnen 40.000 mensen tegelijk in gebed gaan.

Voor een dagje aan of op het water gaat men naar de jachthaven van Dubai, Dubai Marina. Aan het mooie witte strand van Jumeirah ligt deze sjieke haven met prachtige boten en heerlijke terrassen. U kunt vanaf hier een mooie boottocht maken of lekker op het strand vertoeven.

Wilt u een gezellige avond uitgaan, dan kan dat achter het Jumeirah strand. Hier vind je The Walk. Dit is het meest mondaine, trendy uitgaanscentrum van Dubai. Je vindt hier veel luxe hotels en restaurants. De meest dure en exclusieve auto’s rijden hier voorbij.

Klimaat

Het klimaat in De Verenigde Arabische Emiraten is een woestijnklimaat. In de winter, oktober tot april,  ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 30 graden. Zomers, mei tot september, kan de temperatuur in de middag oplopen naar ruim 40 graden. In het Hajjargebergte in het Oosten is het dan wel koeler. Er valt slechts zelden regen. De winterperiode is voor toeristen een uitgelezen kans om de Emiraten te bezoeken.

Godsdienst en Cultuur

De lokale bevolking hecht zeer aan hun eigen godsdienst, de Islam. 96% van de bevolking hangt deze godsdienst aan. In het hele land zijn vele prachtige moskeeën. Zolang men respect toont voor de Islam, is er voor andersdenkenden ook ruimte om hun  geloof te belijden. Houd er rekening mee, dat ook toeristen tijdens de vastenmaand Ramadan niet in het openbaar mogen eten, drinken of roken tussen zonsopgang en zonsondergang. Zo zijn er naast de godsdienst nog enkele tradities, waar men zich aan dient te houden. Als je iets geeft, of als je iets ontvangt, doe je dit altijd met de rechterhand. Je kunt alleen mensen fotograferen als je daar uitdrukkelijk toestemming voor hebt.

Kleding

Naast hun eigen godsdienst hecht men ook veel waarde aan hun eigen tradities. Dit zie je terug in de kleding die de vrouwen en mannen dragen. De kleding voor de vrouwen is lichaamsbedekkend, alleen het gezicht en de handen van de vrouwen zijn zichtbaar. Over hun gewone kleding dragen de vrouwen een abaya, een zwart kleed. Over het hoofd hebben ze een zwarte sluier. De mannen dragen veelal een dishdash, een lang wit kleed met lange mouwen. Ze hebben een ghutra op hun hoofd, een wit of rood-wit geblokt kleed afgezet met een zwarte band.

Toeristen hoeven zich natuurlijk niet te hullen in de lokale kledij. Alleen blote of uitdagende kleding wordt niet op prijs gesteld. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen. Niet bedekte knieën en onbedekte schouders kunnen niet in de Verenigde Arabische Emiraten.

In een korte broek kun je niet gaan eten in een restaurant. Sjieke restaurants en hotels verwachten, dat mannen gekleed gaan in een overhemd of shirt met boord. In enkele hotels verwachten ze een overhemd met lange mouwen. Voor vrouwen is het handig om altijd een sjaal bij zich te hebben om zich te bedekken als het nodig is.

Flora en Fauna

Hoewel het overgrote deel van de Emiraten uit woestijnland bestaat, zijn er ook grote vlakten met schitterende flora. Dit wordt door een ingenieus irrigatiesysteem geregeld. Dagelijks zijn mensen aan het werk om het landschap van water te voorzien. Vooral Dubai is koploper in waterverbruik.

Gaat u naar Fujairah? Laat u dan betoveren door de mooiste landschappen, een schitterende kustlijn met mooie stranden en op de achtergrond het imposante Hajjargebergte, waar men naast enige inheemse boomsoorten ook dadelpalmen vindt.

Naast de schitterende fauna kunt u in de gehele Emiraten ook een verscheidenheid aan wilde dieren tegenkomen. Reptielen, wolven, stekelvarkens  en gazellen kunt u in het wild zien.

Eten en Drinken

U kunt zich te goed doen aan de vele gerechten uit het Midden Oosten, welke veelal worden bereid met lamsvlees. Uiteraard wordt er geen varkensvlees geserveerd in verband met de nationale geloofsovertuiging, de Islam.

Aan niet-moslims wordt in restaurants, hotels, bars en clubs met een speciale alcohollicentie gewoon alcohol geserveerd, behalve tijdens de Ramadan. Dan is alcohol alleen in  de hotels verkrijgbaar via roomservice of de mini-bar. Alcohol op straat nuttigen is  verboden.

Prijzen:

 • Overnachting in een eenvoudige accommodatie: € 20,=
 • Overnachting in een middenklasse accommodatie: € 100,=
 • Maaltijd (eenvoudig): € 7,=
 • 3-gangen diner op basis van twee personen: € 45,=
 • Taxirit van ongeveer een half uur: € 5,=
 • Glas bier: € 2,50
 • Koffie: € 9,=

Feestdagen 2024:

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 28 februari: Mohammed Hemelvaart
 • 30 april t/m 4 mei: Suikerfeest
 • 8 juli: Dag van de Arafat
 • 9 t/m 11 juli: Offerfeest
 • 8 oktober: Mohammed Geboorte
 • 1 december: Dodenherdenking
 • 2 en 3 december: Nationale feestdagen

Meer over de Verenigde Arabische Emiraten

Wikipedia