Vakantie Egypte

Een vakantie Egypte staat garant voor het vieren van een heerlijke zonvakantie in een  prachtig land waar cultuur, zon en zee in overvloed aanwezig zijn.

Reisorganisaties vakantie Egypte

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie Egypte boeken, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners.

Ligging en klimaat

Egypte ligt zowel in Afrika als in Azië en ligt aan de zuidkant van de Middellandse Zee. De Sinaï is een schiereiland van Egypte en behoort tot het Aziatische Continent. Via het Suezkanaal is de Sinaï verbonden met het vaste land. Egypte bestaat voor 94% uit woestijn. Het klimaat is er meestal wel aangenaam vooral in de maanden van oktober tot maart. In de zee, zoals de Rode Zee en de Golf van Akaba kan het water erg koud zijn. In het voorjaar is er kans op een  woenstijnwind. Dit heet Khamsin. In de zomer kan het  te warm worden om bezienswaardigheden te gaan bezoeken. Mocht u dus voor de cultuur en bezienswaardigheden een vakantie naar Egypte willen boeken dan is het wellicht goed hier rekening mee te houden.

Egypte vakantie Aswan woestijn zeilboot

Aanbiedingen vakantie Egypte

The Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort

blank The Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort is een groots opgezet resort dat onderdeel uitmaakt van de Belgische Three corners keten. Het Selections hotel is prachtig gelegen langs de schitterende goudkust van Marsa Alam en heeft een exclusief privéstrand. Je geniet hier van Belgische gastvrijheid, perfect gebakken steaks en een betoverende onderwaterwereld. Via het strand ben je binnen 20 minuten bij populaire Turtle Bay/Marsa Mubarak. Een ware toplocatie om te snorkelen tussen vele schildpadden; ook een populaire baai die bezocht wordt tijdens de vele bootexcursies. Op het gigantische vakan...

Beschikbaar vanaf €644

The Three Corners Happy Life

blank Het Selections hotel Three Corners Happy Life Beach Resort ligt in duikersparadijs Marsa Alam en behoort tot de populaire Belgische keten Three Corners. Er zijn diverse snorkel- en duikmogelijkheden en allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Ook fijn: er is een Nederlandstalige guest relation aanwezig!Het hotel ligt op een rustig plekje, tussen de Sahara en de kristalblauwe zee. De omgeving is zo rustig, dat als je goed luistert, je de zee kunt horen ruisen en dat het strand vlak voor de deur, speciaal en alleen geschikt is voor gasten van het hotel. Om in de ontspanningsmodus te blijven...

Beschikbaar vanaf €529

Cultuur

Behalve de beroemde Pyramides van Caïro en de tempel van Luxor heeft Egypte meer cultuurhistorische elementen. Denk bijvoorbeeld aan de Kolossen van Memnom, het oude Thebe, de tempel van Karnak of de Sfinx en de Vallei der Koningen. Een rit op een kameel mag zeker niet ontbreken tijdens deze trip. Behalve cultuur is er voldoende mogelijkheid te genieten van zon, zee en strand. Zowel de zon als zee en zijn stranden zijn volop aanwezig in Egypte, dus een zonvakantie Egypte is een uitstekende keuze voor de liefhebbers.

Egypte vakantie kamelen woestijn

Populaire bestemmingen vakantie in Egypte

Caïro

Caïro heeft de meeste inwoners van heel Egypte. Door de armoede trekken veel mensen naar de stad. Caïro is er  met ruim 20 miljoen inwoners een goed voorbeeld van. Zelfs de voorsteden zijn overvol. Dit merk je doordat je soms meer dan drie uur of langer reist om bij de piramides te komen die aan de noordkant van Caïro staan. Ze worden de piramides van Giza genoemd en is een trekpleister voor toeristen. Zo ook de Nijl die dwars door Caïro loopt. Het vaarverkeer is er een stuk rustiger als je het afzet tegen het chaotische verkeer van Caïro zelf. Vrijwel elke toerist gaat naar het Egyptisch Nationaal Museum.

Het is niet voor niets dat er jaarlijks 2,5 miljoen bezoekers langskomen om de oudheid van Egypte te bewonderen. Meer dan 136.000 Egyptische items heeft het museum, waarvan onder andere de hele inboedel van Toetanchamon. Verder is er kunst te zien uit verschillende tijden zoals de prehistorie, Oude rijk, Midden rijk en het Nieuwe rijk. Ook zijn er verschillende mummies tentoongesteld.

Egypte vakantie Caïro moskee

El Gouna

El Gouna is een zeer luxueuze stad, die in 1989 is aangelegd in Egypte. Het is gelegen aan de Rode Zee. El Gouna is zeer geliefd bij de toeristen en dan vooral bij de snorkel- en duikliefhebbers en de toeristen die houden van een luxueuze zonvakantie Egypte. De Rode Zee is het duik- en snorkelparadijs van Egypte. Er is een klein vliegveld in El Gouna. Er zijn hier voornamelijk resorts gevestigd, alhoewel de lokale bevolking ook richting El Gouna trekt om er te wonen en om te werken in de toeristensector. El Gouna ligt circa 20 kilometer  van  de grote stad en het vliegveld Hurghada.

Meer over El Gouna

Vakantie in Egypte El Gouna

Marsa Alam

Marsa Alam ligt in het zuidoosten van Egypte aan de prachtige rode Zee. Deze toeristische badplaats staat niet alleen bekend om zijn mooi heldere onderwaterwereld waar duikers en snorkelliefhebbers een prachtige tijd tegemoet gaan, maar het heeft ook een adembenemend uitgestrekt woestijnlandschap. Hier kun je een rondrit met een kameel maken. Houd je liever van wat moderner: ook met een quad kun je tijdens je vakantie in Egypte het woestijnlandschap gaan ervaren en ontdekken.

Meer over Marsa Alam

Vakantie Marsa Alam Egypte onderwater

Hurghada

Voorheen was Hurghada een vissersdorpje maar tegenwoordig een toeristische badplaats. De streek is bekend vanwege de koraalriffen en het heldere water waardoor ook in deze plaats  duik en snorkelliefhebbers aan hun trekken komen. In de plaats Hurghada is veel gezelligheid te vinden in de vorm van leuke winkeltjes, restaurants en barretjes. Ook zijn er koffiehuizen en moskeeën te vinden. De omliggende badplaatsen zijn meer ingesteld op rust en comfort. Een voorbeeld van comfort is de moderne en exclusieve badplaats Sahl Hasheesh. Er zijn hotels en appartementen gebouwd met veel luxe in en om de gebouwen. Het staat op 41000 hectare grond. Het  Sahl Hasheesh staat  bekend om zijn kwaliteit en luxe. De service is er erg goed. Ook Soma Bay is een recent aangelegde badplaats.

Hurghada ligt ten zuiden van deze badplaats In Soma Bay zijn mooie witte stranden te vinden. Ook hier geldt dat er voldoende resorts, hotels en restaurant zijn. Het heeft prachtige duikgelegenheden, een spa en voor de liefhebbers ook een golfbaan. Makadi is een nieuwe nederzetting. Hierdoor zijn de koraalriffen nog een goede conditie. El Gouna ligt op kleine eilandjes omgeven door mooi heldere lagunes en het water van de Rode Zee. Deze plaats wordt wel het Venetië van Egypte genoemd. Met bruggen zijn de eilandjes met elkaar verbonden. Als laatste badplaats is er Safag, bekend van de wellness en spa-faciliteiten die gebruik maken van mineraalbronnen. Deze mineraalbronnen staan bekend om de helende werking.

De kust bij Hurghada bestond nog niet eens zo lang geleden uit alleen de plaats Hurghada. In de afgelopen jaren is deze kuststrook in rap tempo uitgebreid met onder meer bekende badplaatsen als El Gouna, Sahl Hasheesh, Makadi en Soma Bay. De streek is bekend vanwege het kristalheldere water en de prachtige koraalriffen, dat duiken en snorkelen tot een waar genot maakt. In de plaats Hurghada liggen vele winkels, bars, koffiehuizen, restaurants en moskeeën, terwijl de omliggende badplaatsen wat meer op rust en comfort zijn ingesteld. Zo ligt in één van de mooiste baaien van de Rode Zee de moderne en exclusieve badplaats Sahl Hasheesh. Er is een paradijs van maar liefst 4100 hectare aangelegd met sprookjesachtige hotels en luxueuze appartementen. Het is een ultiem strand- en golfresort met twaalf kilometer wit zandstrand en meerdere golfbanen. Bijzonder is dat er ook een “oud” centrum is gebouwd. Sahl Hasheesh staat voor kwaliteit, luxe en een hoog serviceniveau. Ook Soma Bay is een recent aangelegde badplaats. Het ligt ten noorden van Hurghada. In Soma Bay vind je prachtige stranden, luxe hotels en resorts en één van de mooiste golfbanen van Egypte. Een andere nieuwe en moderne nederzetting is Makadi. Naast prachtige duikstekken heeft het ook een golfbaan en een spa. Doordat Makadi een nieuwe nederzetting is zijn de koraalriffen hier in goede conditie. El Gouna, ook wel het Venetië van Egypte genoemd, ligt op kleine eilandjes omgeven door helderblauwe lagunes en het water van de Rode Zee. De verschillende eilanden worden met elkaar verbonden door bruggen. Safaga tenslotte is bekend vanwege haar wellness en spa-faciliteiten die gebruik maken van de helende werking van mineraalbronnen.

Meer over Hurghada

Vakantie Hurghada Egypte zonsondergang

Eten en drinken

Egyptenaren eten laat en voor 21.00 uur zul je geen Egyptenaar in het restaurant tegen komen. In het algemeen zijn ze niet rijk, daarom eten ze niet zoveel en zo vaak vlees. Het hoofdgerecht bestaat voornamelijk uit groente en rijst. Wel is het zo dat er in de kustgebieden voldoende vis is om te nuttigen. Het voorgerecht bestaat uit kleine hapjes. U moet dan denken aan pitabrood met humus en/of gepureerde aubergine. Het pitabrood moet je dan gebruiken als lepel. Zoals wij chips door een sausje halen, wordt pitabrood door deze ‘sausjes’ gehaald. Wat u ook steevast tegenkomt op de menukaart zijn: tagine (groentestoofschotel met eventueel vlees) en groene mouloukhiya soep, smakend naar brandnetel. Voor de Egyptenaren is het gerecht: ‘Koshari’ een traditioneel recept. Het is het proberen waard en op elke hoek van de straat wel te vinden. Het is de gewoonte om na het diner koffie (mokka) of  verse zwarte muntthee te drinken. Bier en wijn produceren de Egyptenaren zelf en doen zeker qua kwaliteit en smaak niet onder voor de geïmporteerde alcoholische versnaperingen. Koop voldoende mineraalwater. Het is beter om niet het waterleiding te drinken. Zelfs niet om je tanden ermee te poetsen. Je kunt volop mineraalwater krijgen in de lokale winkeltjes en anders in de grotere supermarkten zoals Carrefour.

Egypte vakantie keuken eten en drinken

Kameel, quad of terreinwagen?

Tijdens je vakantie in Egypte zijn er verschillende manieren om het woestijnlandschap te ontdekken. Wat dacht je van een kameel? De meeste kamelentrips worden bij toeristische bezienswaardigheden aangeboden. We raden je aan om deze trip niet bij deze gelegenheden af te nemen. Ze zijn een stuk duurder dan de lokale stallen waar je vooraf kunt reserveren. Deze stallen staan overal goed aangeschreven. Soms is het zelfs mogelijk een reservering te maken via het hotel waar u verblijft. Voor inlichtingen zou u het beste bij uw hotel kunnen informeren. Sheick Tarek AA is een goed aangeschreven stal, net zoals Recoub Al Sorat. Deze kunt u beide vinden in het plaatsje Gizeh. Heb je behoefte aan wat snellers dan kun je denken aan een quad of een terreinwagen. Beide zijn snelle vervoersmiddelen waar avontuur en spektakel de boventoon voert. Voor beide voertuigen heb je geen rijbewijs nodig. Bij de quad is het niet vereist en bij de terreinwagen wordt je gereden door chauffeurs. Bij de quad krijg je een gids toegewezen en krijg je vooraf instructies. Ondanks de instructies ga je voor je eigen veiligheid in groepsverband erop uit. Het leuke aan een quad is dat je over rotsen en andere oneffenheden kunt rijden. Met een terreinwagen, uitgerust met gps-systeem ga je als het ware meer op woestijnsafari. Wat je ook kiest: quad, terreinwagen of een kameel….het is en blijft een avontuur waarin je veel meekrijgt van de omgeving.

Vakantie Egypte kamelen woestijn

Feestdagen 2021:

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 7 januari: Kerstmis
 • 13 april: Ramadan
 • 25 april: Dag der Bevrijding van de Sinaï
 • 1 mei: Dag van de Arbeid
 • 2 mei: Pasen
 • 3 mei: Sjam al Nassim
 • 13 mei: Suikerfeest
 • 18 juni: Dag der ontruiming van het Suezkanaal
 • 21 juli: Offerfeest
 • 23 juli: Feest der Revolutie
 • 6 oktober: Dag der Strijdkrachten
 • 19 oktober: Geboorte Mohammed

Meer informatie over Egypte:

Wikipedia