Malediven vakantie waterbungalow zee strand

Vakantie Malediven

logo de VakantiediscounterEen vakantie Malediven is een droom voor velen. Een huwelijksreis Malediven staat bij velen op het verlanglijstje. De Malediven is een republiek van 1200 tropische eilanden in de Indische Oceaan. Mooie witte standen, de zon, de zee en de prachtige onderwaterwereld zijn voor velen een reden om naar dit tropische paradijs af te reizen. Van de 1200 eilanden van de Malediven zijn er slechts 200 permanent bewoond door de inwoners van de republiek. Diverse andere eilanden zijn bewoonbaar gemaakt voor toeristen en zijn dus omgebouwd tot een resort. Een vakantie naar de Malediven in 2021 wordt voor u een vakantie om nooit te vergeten!

Reisorganisaties vakantie Malediven

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie naar de Malediven boeken, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners.

Het is op de Malediven mogelijk om uw eigen privé-eiland te huren. De hoofdstad van de Malediven is Malé en is gelegen op het eiland Malé, behorende tot het Kaafu-atol. Op dit atol woont ongeveer een derde van de totale bevolking van de Malediven, dus u kunt er vanuit gaan dat het hier een drukte van jewelste is. Op de Malediven wordt naast het Dhiveli ook veelal Engels gesproken, dus als toerist kunt u zich hier goed verstaanbaar maken. De inwoners van de Malediven zijn over het algemeen moslim. De Islam is dan ook de nationale godsdienst.

Vakantie Malediven vissen paradijs

Aanbiedingen vakantie Malediven TUI

Summer Island Maldives

9-daagse Verre reizen naar Malediven bij Summer Island Maldives

Beschikbaar vanaf €1576

Kuramathi Maldives

9-daagse Zonvakantie naar Malediven bij Kuramathi Maldives

Beschikbaar vanaf €1994

Bandos Maldives

9-daagse Zonvakantie naar Malediven bij Bandos Maldives

Beschikbaar vanaf €1337

Riu Atoll

9-daagse Zonvakantie naar Malediven bij Riu Atoll

Beschikbaar vanaf €1936

Ellaidhoo Maldives by Cinnamon

9-daagse Zonvakantie naar Malediven bij Ellaidhoo Maldives by Cinnamon

Beschikbaar vanaf €1604

Meeru Maldives Resort Island

9-daagse Zonvakantie naar Malediven bij Meeru Maldives Resort Island

Beschikbaar vanaf €1744

Villa Park Sun Island

9-daagse Zonvakantie naar Malediven bij Villa Park Sun Island

Beschikbaar vanaf €2005

Olhuveli Beach & Spa Resort

9-daagse Zonvakantie naar Malediven bij Olhuveli Beach & Spa Resort

Beschikbaar vanaf €2426

Kuredu Island Resort & Spa

9-daagse Zonvakantie naar Malediven bij Kuredu Island Resort & Spa

Beschikbaar vanaf €1504

Thulhagiri Island Resort

9-daagse Zonvakantie naar Malediven bij Thulhagiri Island Resort

Beschikbaar vanaf €1587

Klimaat Malediven

De Malediven hebben een tropisch moessonklimaat met een natte en een droge periode. De natte periode, het regenseizoen, is van april tot en met begin december, waarvan juni, juli, september en oktober tot de natste maanden gerekend kunnen worden. In januari, februari en maart is de droge periode op de Malediven. Juni, juli, september en oktober zijn de maanden waarin de meeste regen valt. Toch is het niet zoals in Nederland, dat er op de Malediven dagelijks veel regen valt in de deze periode, de meeste buien zijn meestal kort en hevig. Vaak is het zo, dat u na enkele minuten schuilen alweer in de zon kunt gaan liggen op het strand. De gemiddelde temperatuur op de Malediven is meestal rond de dertig graden het gehele jaar door. De luchtvochtigheid is op de Malediven wel redelijk hoog, veel hoger dan in Nederland. Aangezien de Malediven niet ver verwijderd liggen van de evenaar is de kracht van de zon hier erg sterk. Het is dus zeker aan te raden om u goed in te smeren met zonnebrand met een hoge beschermingsfactor om zo de kans op verbranden tot een minimum te beperken. De zeewatertemperatuur is het gehele jaar constant rond of boven de achtentwintig graden, zeer aangenaam dus. De Malediven staan niet voor niets bekend als één van de meest favoriete bestemmingen om te gaan duiken of snorkelen. Dit komt mede door de zeer prettige zeewatertemperatuur en natuurlijk niet te vergeten de schitterden onderwaterwereld.

Reizen Malediven waterbungalow uitzicht zee

Hoe lang is het vliegen naar de Malediven?

Als u wilt vliegen naar de Malediven, dan vertrekt u vanaf Schiphol Airport in Amsterdam. U kunt Schiphol Airport goed bereiken met het openbaar vervoer, maar ook met eigen vervoer kunt u prima naar Schiphol reizen. Er is voldoende parkeergelegenheid op de luchthaven en u kunt zelfs van tevoren uw parkeerplaats reserveren. Eenmaal in de lucht is het 13 uur en 20 minuten vliegen naar de Malediven. U maakt ten minste één tussenstop. U komt aan op Malediven Airport in de hoofdstad Malé. Hieruit zult u uw reis vervolgen naar uw resort. Dit kan per boot of per watervliegtuig. Dit is allemaal bij uw reis inbegrepen. U hebt wel te maken met tijdsverschil. Op de Malediven is het drie uur later dan in Nederland. Zorg dat u in ieder geval contact geld bij u hebt naast uw creditcard, zodat u kleine bedragen kunt betalen met contanten. Op de Malediven wordt betaald met de Maldavische Rufiyaa.

Vliegtuig van reisaanbieder TUI

Bezienswaardigheden Malediven

De belangrijkste bezienswaardigheid van de Malediven is natuurlijk de natuur van de Malediven, de witte stranden met palmbomen en de schitterende onderwaterwereld met zijn prachtige koraalriffen en vele gekleurde vissen. In de Indische Oceaan leven ook vele dolfijnen dus de kans dat u dolfijnen tegenkomt als u gaat snorkelen of duiken is zeer groot. Vele eilanden zijn omgebouwd tot een resort en deze eilanden staan volledig in het teken van het toerisme. Vele toeristen verlaten het resort oftewel hun eiland niet. Toch is dit jammer, want de Malediven hebben ook andere bezienswaardigheden te bieden.

Waterbungalow Malediven vakantie zonsondergang

De hoofdstad Malé

Natuurlijk heeft het land meer te bieden, maar zover komen de meeste toeristen niet. De hoofdstad Malé is een stad met meer dan honderdduizend inwoners en het is er erg druk, zeker als je van een klein eiland afkomt, valt het verschil des te meer op. Bent u eenmaal in Malé, dan moet u zeker het Nationaal Maldiven museum, de Vrijdag Moskee (het hoogste gebouw van het de republiek) en de Hukuru moskee met een bezoek vereren. In Malé vindt u tevens twee grote winkelcentra, de Chandhanee Magu en de Majeedhee Magu, waar u zeker zult slagen voor een souvenir voor uzelf of voor het thuisfront.

Officieel reisadvies voor de Malediven van de Nederlandse overheid

Het reisadvies wat gegeven wordt voor een vakantie naar de Malediven is al enkele jaren hetzelfde: extra waakzaamheid betrachten. Het is niet zo dat de Malediven een gevaarlijk land is, want zware criminaliteit komt hier niet tot nauwelijks voor. In de hoofdstad Malé worden wel regelmatig demonstraties gehouden en het advies is om deze demonstraties te mijden. Ziet u andere vormen van samenscholing kom ook daar niet bij in de buurt. Daarnaast is het op de Maldiven ten strengste verboden om foto’s te maken van strategische en militaire installaties. Hiervoor kunt u aangehouden worden en u zult zich dan moeten verantwoorden. Houdt u er tevens rekening mee, dat homoseksualiteit verboden is op de Malediven. Op het openlijk uitkomen voor homoseksualiteit staan zeer zware straffen. Het wordt aangeraden om u gepast te gedragen en gepast te kleden als u zich begeeft in het openbare leven. Bekijk het actuele reisadvies voor de Malediven.

Welke reisdocumenten hebt u nodig voor een vliegreis naar de Malediven?

U dient in het bezit te zijn van een paspoort, dat op de dag van vertrek uit Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is. Kijk dit van tevoren goed na. Het zal namelijk een week duren om een nieuw paspoort te verkrijgen bij uw gemeente. Wilt u sneller een nieuw paspoort hebben, dan zult u dit moeten aanvragen via een spoedprocedure en dat kost u extra geld. Dit geld kunt u beter gebruiken voor uw vakantie naar de Malediven. U hebt alleen een visum nodig, als u meer dan dertig dagen op de Malediven wilt verblijven. Een visum kunt u aanvragen bij de ambassade van de Malediven in België of bij de ambassade van Sri Lanka in Nederland. Houdt er rekening mee, dat u dit op tijd regelt.

Paspoort reisdocumenten

Vliegtickets Malediven

Via onze diverse partners kunt u vliegtickets naar de Malediven boeken. Of u nu op zoek bent naar een last minute Malediven, een all inclusive Malediven of u wilt een huwelijksreis Malediven boeken, zij hebben voor u altijd de juiste aanbieding. Komt u er zelf online niet uit of hebt u behoefte aan meer informatie, dan kunnen ze u te allen tijde telefonisch of online te woord staan of u bezoekt één van de reisbureaus.

Vakantie Malediven waterbungalow

De paalwoningen of waterbungalows, die in de zee zijn gebouwd, zijn karakteristiek voor de Malediven. Terwijl u in de ochtend wakker wordt, genietend van de opkomende zon met een vers croissantje en vers geperste jus d’orange, hebt u zicht op het azuurblauwe water van de Indische Oceaan en ondertussen zwemmen er talloze schitterend gekleurde vissen onder uw bed door. Romantischer kunt u het bijna niet bedenken, maar tijdens uw vakantie op de Malediven is dit normaal. Bij onze partners kunt u zo’n waterbungalow boeken. Ziet u zichzelf al wakker worden? Een huwelijksreis Malediven wordt vaak doorgebracht in een waterbungalow.

Malediven vakantie waterbungalows zee strand

Huwelijksreis Malediven

Een Malediven vakantie als huwelijksreis is wellicht de meest romantische huwelijksreis die u kunt bedenken. Een hagelwit strand met palmbomen aan het azuurblauwe water, iedere dag temperaturen rond de dertig graden, een waterbungalow waarde vissen onder u door zwemmen, wat een exclusieve romantische huwelijksreis is dat. Via onze partners kunt u diverse reizen naar de Malediven boeken naar de meest romantische resorts. Boekt u vooral een all inclusive Malediven, dan hoeft u alleen nog maar te genieten en alles is voor u geregeld. Het zal u aan niets ontbreken tijdens uw honeymoon Malediven all inclusive. U komt aan op het vliegveld van Malé en u vervolgt uw reis naar uw honeymooneiland per boot of wellicht zelfs per watervliegtuig. U komt aan in het resort en het genieten van een huwelijksreis Malediven kan beginnen.

Malediven huwelijksreis

Goedkope vakantie naar de Malediven

Een vakantie naar de Malediven hoeft niet per sé veel geld te kosten. Er zijn diverse resorts waar u goedkoper uit bent, maar waar u een heerlijke vakantie op de Malediven zult beleven. Via onze partners kunt u bijvoorbeeld een vakantie boeken naar Embudu Village Hotel. Dit prachtige resort is gelegen op het atol Zuid-Malé en is zeer voordelig geprijsd vergeleken met diverse andere accommodaties. Embudu Village Hotel is natuurlijk gelegen aan een hagelwit strand en u hebt uitzicht op het azuurblauwe water van de Indische Oceaan. De medewerkers van het resort zullen er alles aan doen om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Een vakantie naar Embudu Village Hotel is te boeken als een all inclusive Malediven. Alles is dus voor u geregeld.

Bent u niet afhankelijk van de schoolvakanties en bent u flexibel in het moment van vertrek voor uw vakantie naar de Malediven. Wilt u graag veel waar voor uw geld, maar liever niet te veel betalen aan de reis naar de Malediven en uw accommodatie, dan kunt u altijd een last minute Malediven boeken. U zit dan in hetzelfde resort Malediven als iemand die wellicht maanden van tevoren heeft geboekt, alleen hebt u een stuk minder betaald. Dit geld kunt u dan spenderen tijdens uw vakantie Malediven. Bij vele resorts kunt u duiken en snorkelen. Hebt u nog nooit gedoken, dan kunt u daar een duikcursus volgen en deze kunt u dan betalen van het geld dat u hebt bespaard, doordat u een last minute Malediven hebt geboekt.

Zonvakantie Malediven

Actieve Malediven vakantie

Wilt u naast genieten van elkaar en van de zon, de zee en het strand ook actief bezig zijn tijdens uw vakantie naar de Malediven? Dan moet u zeker uw vakantie Malediven doorbrengen in het Meeru Island Resort & Spa hotel. Wij raden u zeker aan om hier een all inclusive Malediven te boeken. Het resort beschikt over maar liefst zeven restaurants, dus er is voor eenieder wel wat te verkrijgen. Voor het actieve gedeelte beschikt dit resort over een 9-holes golfbaan, uitstekende fitnessfaciliteiten, meerdere zwembaden, meerdere tennisbanen, tafeltennistafels, een plek voor beachvolleybal en een voetbalveld. Daarnaast kunt u tegen betaling duiken, snorkelen, zeilen, windsurfen, kajakken en kanoën. Wilt u tot rust komen na een actief dagje op de Malediven, dan brengt u natuurlijk een bezoek aan de uitstekende wellnessfaciliteiten.

Prijzen:

  • Overnachting in een eenvoudige accommodatie: € 50,=
  • Overnachting in een middenklasse accommodatie: € 100,=
  • Maaltijd (eenvoudig): € 6,=
  • 3-gangen diner op basis van twee personen: € 30,=
  • Taxirit van ongeveer 3 km: € 7,=
  • Glas bier: € 2,75
  • Koffie: € 2,50

Meer informatie over de Malediven

Wikipedia