Reizen Mauritius bootje kind zee

Vakantie Mauritius

logo de VakantiediscounterEen vulkanisch eiland middenin de Indische Oceaan ten oosten van Madagaskar? Welk eiland is dat? Juist, dat is Mauritius. Het eiland is een echte droombestemming met zijn mooie witte zandstranden en een azuurblauwe zee en een indrukwekkende onderwaterwereld met kleurige koraalriffen en vele kleurrijke tropische vissen. Wilt u genieten van een op en top zonvakantie, dan is een vakantie Mauritius in 2021 voor u het einde.

Op Mauritius spreekt men Engels. De bevolking van Mauritius spreekt daarnaast ook nog Frans, Creools, Hindi, Tamil, Sanskriet en Kantonees. Er wordt betaald met de Mauritian Rupee (MUR). Naast dat u in Mauritius overal contant kunt betalen is het mogelijk om te betalen met de creditcard. In de toeristische gedeelten van het eiland en in de grote steden vindt u overal geldautomaten. Mocht u op straat of op een markt wat willen kopen, dan wordt het aangeraden alles contant en gepast te betalen. Werknemers in de toeristensector leven deels van de fooien en daarom is het gebruikelijk om gidsen, kruiers en hotelpersoneel een fooi van 10-15% te geven.

Voor de reizigers die houden van merkkleding en dan vooral van het merk Ralph Lauren komen hier zeker aan hun trekken. De kleding van dit merk is hier relatief goedkoop aangezien het op het eiland Mauritius geproduceerd wordt.

Zonvakantie Mauritius zee palmbomen

Reisorganisaties vakantie Mauritius

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie naar de Mauritius boeken, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners.

Last minute Mauritius of all inclusive Mauritius

Het paradijselijke eiland Mauritius is een droombestemming voor velen. Via onze partners kunt u diverse vliegreizen naar Mauritius boeken. Als u zorgeloos wilt genieten, kiest u voor een geheel verzorgde all inclusive vakantie. Wilt u hals over kop vertrekken naar Mauritius? Dan kunt u bij een van onze partners een last minute Mauritius boeken. Voor alleen vliegtickets Mauritius kunt ook bij hen terecht. Dit geeft u de mogelijkheid om zelf uw accommodaties te boeken. Wellicht wilt u wel een rondreis over het eiland maken en op diverse plekken verblijven. Wanneer het bij ons winter is, dan is het zomer op Mauritius. Juist in deze periode is het eiland op zijn mooist en kunt u de winterdip omzeilen door een reis naar Mauritius te boeken.

Zonvakantie Mauritius zee strand

Aanbiedingen vakantie Mauritius TUI

Outrigger Mauritius Beach Resort

10-daagse Zonvakantie naar Zuidkust bij Outrigger Mauritius Beach Resort

Beschikbaar vanaf €1855

Riu Palace Mauritius

10-daagse Zonvakantie naar Westkust bij Riu Palace Mauritius

Beschikbaar vanaf €1965

Anantara Iko Mauritius Resort & Villas

10-daagse Zonvakantie naar Zuidkust bij Anantara Iko Mauritius Resort & Villas

Beschikbaar vanaf €1917

Friday Attitude

10-daagse Zonvakantie naar Oostkust bij Friday Attitude

Beschikbaar vanaf €1574

Coin de Mire Attitude

10-daagse Zonvakantie naar Noordkust bij Coin de Mire Attitude

Beschikbaar vanaf €1652

The Ravenala Attitude

10-daagse Zonvakantie naar Noordkust bij The Ravenala Attitude

Beschikbaar vanaf €1768

Maritim Crystals Beach

10-daagse Zonvakantie naar Oostkust bij Maritim Crystals Beach

Beschikbaar vanaf €1937

Sunrise Attitude

10-daagse Zonvakantie naar Oostkust bij Sunrise Attitude

Beschikbaar vanaf €1656

Paradise Cove Boutique Hotel

10-daagse Zonvakantie naar Noordkust bij Paradise Cove Boutique Hotel

Beschikbaar vanaf €2765

La Pirogue

10-daagse Zonvakantie naar Westkust bij La Pirogue

Beschikbaar vanaf €2198

Reisdocumenten voor een vliegreis Mauritius

Hebt u een Nederlands paspoort? Dan hebt u geen visum nodig om als toerist op vakantie naar Mauritius te gaan. U dient wel over geldig paspoort te beschikken dat nog geldig is tot en met het moment van de terugreis naar Nederland. Met een Europese ID-kaart kunt u niet reizen naar Mauritius. Bij de immigratiedienst op Mauritius bent u verplicht om een ingevuld formulier in te leveren waarop diverse informatie staat, waaronder uw verblijfadres op Mauritius, uw paspoortgegevens en uw huisadres. Deze formulieren zullen in het vliegtuig worden uitgedeeld, zodat u deze formulieren tijdens de vlucht kunt invullen. Ons advies is daarom om een pen mee te nemen in uw handbagage.

Zonnebril en paspoort

Hoe lang is het vliegen naar Mauritius?

Het eiland Mauritius is 2.040 km² groot. Het is opgedeeld in negen districten en het kleine eiland Rodrigues. Een vliegreis Mauritius die rechtstreeks van Schiphol Airport naar Mauritius vliegt, doet er gemiddeld veertien uur over. Bij vele vliegreizen naar Mauritius is het zo, dat u een tussenlanding zult maken in Parijs, dat zal de vliegtijd Mauritius aanzienlijk verlengen naar gemiddeld zestien uur.

Ondanks de grote afstand tot Nederland is er maar weinig tijdsverschil. U zult dus amper last hebben van een jetlag. Op Mauritius kent men geen zomertijd en wintertijd. Tijdens onze zomertijd is het op Mauritius 2 uur later en in onze wintertijd is het 3 uur later.

Vliegtuig van reisaanbieder TUI

Trouwen op Mauritius en huwelijksreis Mauritius

Is dat geen romantisch idee trouwen op Mauritius? Wekelijks komen vele buitenlandse stellen naar Mauritius om daar in het huwelijk te treden. Deze huwelijken worden veelal door een speciaal bureau geregeld. Het hotel waar u verblijft, kan dit ook voor u regelen. De voorwaarden die Mauritius stelt om hier te kunnen trouwen op Mauritius zijn vrij soepel en kunt u vinden op internet.

Trouwt u nu gewoon in Nederland, dan is een huwelijksreis Mauritius een mooie bestemming voor na het huwelijk. Wat is er nu mooier dan een paradijselijke bestemming voor uw huwelijksreis? Tijdens uw huwelijksreis wilt u natuurlijk alleen maar aandacht hebben voor elkaar dus dan moet u zeker een all inclusive Mauritius boeken. U hoeft dan nergens aan te denken en u kunt van elkaar en de reis genieten.

Huwelijk champagne feest

Vaccinaties Mauritius

Voor een vakantie naar Mauritius hebt u twee specifieke vaccinaties nodig. Daarnaast is het mogelijk, dat u, afhankelijk van de reisduur vaccinaties nodig hebt voor DTP, Hepatitis A, Hepatitis B of Gele Koorts. Wilt u weten welke vaccinaties u precies nodig hebt, consulteer dan de GG & GD bij u in de buurt. U kunt ook informatie via internet verkrijgen, zoek dan op inentingen Mauritius.

Spuit vaccinatie

Klimaat Mauritius

Het eiland Mauritius heeft een subtropisch klimaat zelfs gelijkend op een tropisch moessonklimaat. Veelal tropische temperaturen in combinatie met een duidelijk nattere periode, de moesson genaamd, is een eigenschap van dit klimaat. De periode van de moesson op Mauritius begint in december en duurt tot en met eind april/begin mei. In deze periode wisselen zon, bewolking en (soms fikse) regenbuien elkaar af. In deze periode hebt u ook te maken hogere temperaturen dan in de rest van het jaar. Hierdoor is er wel een vrij hoge luchtvochtigheid waardoor het benauwd aan kan voelen voor sommigen. Op vele plekken op het eiland staat gelukkig een briesje, waardoor het voor het gevoel al snel een stukje aangenamer is. Een groot deel van het jaar is het in de middag gemiddeld tussen de 24 en 32 graden Celsius. In het binnenland, in de hoger gelegen gebieden en in het oosten van Mauritius komen de maximumtemperaturen gemiddeld wat lager uit. In de nachten is het gemiddeld 15 tot 23 graden.

Vakantie naar Mauritius paradijs water

Orkanen Mauritius

Het gebied waar Mauritius staat bekend om een gebied waar tropische stormen en orkanen voor kunnen komen. De kans hierop is het grootst vanaf december tot en met mei. Het water van de Indische Oceaan is in deze periode warm genoeg om als voedingsbron te dienen voor zware tropische depressies. Jaarlijks komen er tropische stormen voor op Mauritius, maar de kans op een orkaan is niet zo heel erg groot. Dit gebeurt eens in de tien tot twintig jaar. Gelukkig kan een orkaan bijtijds voorspelt worden.

Openbaar vervoer Mauritius

Op Mauritius rijden vooral bussen die u overal op het eiland naartoe brengen. Een buskaartje dient u te kopen bij de conducteur. Zorgt u er wel voor, dat als u reist met de bus, u altijd gepast en contant geld bij u draagt.

Kledingvoorschriften Mauritius

Gaat u religieuze plekken zoals tempels en moskeeën bezoeken? Dan moet u er rekening mee houden, dat u zich bedekt genoeg kleedt. De schouders dienen in ieder geval bedekt te zijn en de knieën dienen bij voorkeur bedekt te zijn. Voor het betreden van de moskeeën of de Hindoestaanse tempels betreedt dient u uw schoenen ui te doen.

Badkleding mag u alleen dragen op het strand of aan het zwembad. Zodra u het strand of het zwembadgebied verlaat, dan is het de bedoeling dat u bedekte kleding aantrekt. Dat betekent dat de heren een T-shirt moeten aantrekken naast een (korte) broek. De dames dienen ook een shirt of blouse aan te trekken met een rokje of een broek.

Water drinken op Mauritius

Het leidingwater op Mauritius is goed te drinken. Wilt u water nuttigen, dan raden de hotels en restaurants u aan afgesloten flessen water te kopen. Dat komt voornamelijk door het vrij hoge chloorgehalte in het drinkwater van Mauritius. Dat heeft een beetje nare bijsmaak. Vandaar dat het gebruik van ijsklontjes ook wordt afgeraden.

Bezienswaardigheden Mauritius

Veel reizigers vliegen naar Mauritius om een vakantie te vieren in het paradijs. Hieronder hebben wij enkele bezienswaardigheden en activiteiten beschreven die u zeker gezien en gedaan moet hebben.

Stranden Mauritius

Een vakantie naar Mauritius staat veelal in het teken van bezoekjes aan het strand. De witte stranden van Mauritius zijn een lust voor het oog en u waant zich in het paradijs. De stranden aan de oostkust van Mauritius zijn de mooiste stranden van het eiland, het zijn echte aanraders. De lokale bewoners van het eiland zult u hier ook tegenkomen.

Charamel watervallen en de gekleurde aarde

In het zuidwesten van het eiland vindt u twee wonderschone natuurlijke hoogtepunten van het eiland: de Charamel watervallen en de gekleurde aarde (the seven coloured earth). Door vulkanische uitbarstingen op Mauritius zijn deze natuurfenomenen gecreëerd. De zandduinen aldaar hebben zeer ongewone patronen en daardoor het spel van de zon ontstaat er de gehele dag door een ander uniek kleurenpatroon. Het is nooit exact hetzelfde, geen dag. Deze geweldige ervaring zal je altijd bijblijven en vergeet het niet vast te leggen voor het thuisfront.

Le Morne Brabant en de onderwater waterval

Beklimt u deze berg op Mauritius dan hebt u een magnifiek uitzicht over de omgeving. Vanaf hier ziet u ook de onderwater waterval, één van de indrukwekkendste en mooiste bezienswaardigheden op Mauritius. Door de stroming van het water is het net of er onderwater een echte waterval is. Op één februari wordt hier jaarlijks de afschaffing van de slavernij gevierd.

Ganga Talao

Op Mauritius vindt u het kratermeer Ganga Talao ook wel Grand Bassin genoemd middenin een indrukwekkend groen landschap van heuvels en bosrijke. Aan het Ganga Talao meer zult u diverse Hindoeïstische tempels vinden. Dit gebied op Mauritius wordt gezien als een heilige hindoestaanse plak. Vele pelgrims proberen jaarlijks te voet de heilige plek te bereiken en na aankomst worden ze gastvrij in de tempels ontvangen. In de buurt van kratermeer staat tevens een kolossaal drieëndertig meter hoog standbeeld van de god Shiva.

Trou aux Cerfs

Op Mauritius ligt de slapende vulkaan Trou aux Cerfs. Deze vulkaan heeft een krater die diagonaal van driehonderdvijftig meter heeft. Bij deze vulkaankrater vindt u de stad Curepipe. Deze plaats is omstreeks 1860 gesticht door Franse kolonisten. De flora en fauna in dit gebied is werkelijk prachtig Er bloeit en groeit hier veel moois door de vruchtbare grond door de vulkaanuitbarstingen ui het verleden.

Het koloniale huis Maison Eureka

Het koloniale pand Maison Eureka vertelt over hoe het leven vroeger op en rond de plantages op Mauritius was. Maison Eureka is gebouwd in de eerste helft van de negentiende eeuw. Ongeveer dertig jaar geleden is het opgeknapt en opengesteld voor bezoekers die hier een rondleiding kunnen krijgen. U kunt hier ook heerlijk lunchen met gerechten uit de lokale Mauritiaanse keuken.

L’Aventure du Sucre

In deze voormalige suikerfabriek op Mauritius is tegenwoordig een museum gevestigd en deze vertelt de historie van suiker op het eiland Mauritius. De suiker en de op basis van suiker gemaakte producten zoals rum zijn nog steeds erg belangrijk voor Mauritius. Na de rondleiding kunt u verschillende suikerproducten proeven en kopen.

Prijzen:

  • Overnachting in een eenvoudige accommodatie: € 15,=
  • Overnachting in een middenklasse accommodatie: € 65,=
  • Maaltijd (eenvoudig): € 5,=
  • 3-gangen diner op basis van twee personen: € 35,=
  • Taxirit van ongeveer een half uur: € 6,=
  • Glas bier: € 1,50
  • Koffie: € 1,50

Meer informatie over Mauritius

Wikipedia