Vakantie Malta

Vakantie Malta

Prijsvrij.nlIn het mooie azuurblauwe water van de Middellandse Zee vindt men het dwergstaatje Malta. Een vakantie Malta is een heerlijke vakantie op een eiland waar ieder type vakantieliefhebber tot zijn recht komt. Kom je voor de zon en het strand, dan kun je terecht aan de rots- en zandstranden en prachtige baaien. Ga je reizen naar Malta voor cultuur? Malta heeft een rijke historie, doordat het overheerst is door de Romeinen, Arabieren en de Engelsen. Vele overblijfselen vindt men hiervan terug. Houd je van prachtige natuur? Dan is het natuurfenomeen Azure Window echt iets voor jou. Daarnaast mag een bezoek aan de Blue Lagoon niet ontbreken. Houd je van sport? Dan is er genoeg te doen.

Reisorganisaties vakantie Malta

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie Malta boeken, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners.

Malta ligt in de Middellandse Zee en bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino en Manoel Island. Daarnaast behoren ook nog enkele onbewoonde eilanden tot Malta, te weten: Cominotto, Filfla, Fungus Rock en St. Paul’s Island. Malta is ongeveer 316 km2 groot. In Malta leven meer dan 420.000 inwoners, wat het daarmee een van de meest dichtbevolkte landen van de wereld maakt. De hoofdstad van het dwergstaatje is Valletta. Malta heeft twee officiële talen, het Maltees en het Engels.

Malta is een van de meest katholieke landen ter wereld, 98% van de bevolking van Malta is katholiek. Vele kloosterordes zijn vertegenwoordigd op Malta. Malta heeft een traditioneel, subtropisch klimaat, ook wel mediterraan klimaat genoemd. De zomer, met een gemiddelde temperatuur van 26 graden, is lang en droog en deze duurt van april tot en met oktober. In de zomer kan het soms erg benauwd worden door de Scirocco. Dit is een zuidelijke wind, die droge, hete lucht uit de Sahara deze kant opwaait. Het kan dan wel 40 graden worden.

Aanbiedingen vakantie Malta TUI

Radisson Blu Resort Malta

8-daagse Zonvakantie naar Malta bij Radisson Blu Resort Malta

Beschikbaar vanaf €1103

db Seabank Resort Spa

8-daagse Zonvakantie naar Malta bij db Seabank Resort Spa

Beschikbaar vanaf €1360

Doubletree by Hilton Malta

8-daagse Zonvakantie naar Malta bij Doubletree by Hilton Malta

Beschikbaar vanaf €963

Qawra Palace

8-daagse Zonvakantie naar Malta bij Qawra Palace

Beschikbaar vanaf €1104

Paradise Bay Resort

8-daagse Zonvakantie naar Malta bij Paradise Bay Resort

Beschikbaar vanaf €746

Land's End Boutique Hotel

8-daagse Zonvakantie naar Malta bij Land's End Boutique Hotel

Beschikbaar vanaf €1038

8-daagse rondreis Ridderlijk Malta en Gozo

8-daagse rondreis Ridderlijk Malta en Gozo

Beschikbaar vanaf €1018

Mayflower

8-daagse Zonvakantie naar Malta bij Mayflower

Beschikbaar vanaf €758

Soreda

8-daagse Zonvakantie naar Malta bij Soreda

Beschikbaar vanaf €696

1926 Le Soleil

8-daagse Zonvakantie naar Malta bij 1926 Le Soleil

Beschikbaar vanaf €1153

Zonvakantie Malta

Op Malta vindt men zowel zandstranden als rotsstranden. In het Noordwesten van het eiland Malta vindt men drie erg mooie zandstranden, Golden Bay, Gnejna Bay en Ghajn Tuffieha Bay. Dit laatste strand kun je alleen bereiken na een mooie wandeling van ongeveer tien minuten. De wandeling leidt deels langs een steile trap en is zeker de moeite waard. Op dit strand is het vaak wat rustiger dan op de andere zandstranden.

Tussen de eilanden Gozo en Malta ligt een adembenemende lagune. Deze wordt ook wel de Blue Lagoon genoemd. Een dagtocht met de boot naar deze azuurblauwe lagune is zeker een aanrader. Vanaf Malta en Gozo gaan dagelijks meerdere dagtochten hiernaartoe. Je kunt hier heerlijk zwemmen en genieten van het uitzicht vanaf de boot.

Vakantie Malta hotel zwembad

Bezienswaardigheden Malta

Het meest toeristische eiland van Malta is het eiland Malta zelf. Hier vindt men de meeste bezienswaardigheden. De andere eilanden zijn ook prachtig, maar iets minder toeristisch.

Valletta

De hoofdstad Valletta is een bezienswaardigheid op zich. Je kunt er heerlijk ronddwalen in de kleine straatjes die de stad rijk is. Houdt er wel rekening mee, dat er in Valletta veel hoogteverschil is. Daardoor is deze stad soms wat lastig begaanbaar voor mindervaliden. De hoofdstraat van Valletta is Republic Street. Men treft hier vele winkels aan. Aan Republic Street liggen twee grote pleinen, Great Siege Square en Palace Square. Op zondag heb je een grote markt op Palace Square. Hier vindt men ook het Paleis van de Grootmeester. De St. Jans Co-Cathedral moet men gezien hebben. Tussen het interieur van de kathedraal en het exterieur zit een levensgroot verschil. De buitenkant is erg sober en ingetogen, maar de binnenzijde is zo overweldigend mooi. Het is een parel van Barokke kunst en architectuur. In deze kathedraal hangt het beroemde werk van de beroemde Italiaanse kunstschilder Caravaggio, de onthoofding van Johannes de Doper. Het Nationaal Museum voor Schone Kunsten mag ook niet ontbreken tijdens een bezoek aan Valletta. Het gebouw, waar dit museum is gevestigd,  is opgetrokken in rococo stijl en stamt uit de zestiende eeuw.

Iets wat je gedaan moet hebben in Valletta, is het maken van een koetstocht. Met deze karozzins wordt je door de stad geleid en zal de gids je alles vertellen over de historie van deze bijzondere stad. Hij zal alle mooie plekken van Valletta tonen.

Malta Valletta

Megalithische tempels

De tempel van Tarxien ligt bij het gelijknamige plaatsje ten zuidoosten van Valetta. De tempels van Hagar Qim en Mnajdra liggen aan de zuidkust van het eiland Malta en zijn tussen 3500 en 2500 voor Christus gebouwd. Deze tempels zijn zelfs ouder dan de piramides van Egypte, ouder dan Stonehenge. Deze tempels zijn gebouwd door de eerste bewoners van Malta. Ze zijn gebouwd van duurzame materialen en zijn tot hun opgraving altijd bedekt geweest met zand. Vandaar dat deze tempels redelijk goed bewaard zijn gebleven. De overblijfselen zijn nog steeds te bezoeken.

Mdina

In het midden van het eiland Malta ligt de mooiste plaats van Malta, Mdina. Deze oude plaats is in zijn geheel ommuurd. Doordat het een klein plaatsje is, kun je alles te voet bezoeken. Twee gebouwen moet men sowieso bezocht hebben tijdens een trip naar Mdina, St. Peter and Paul’s Cathedral. Vele gebouwen stammen nog uit de Middeleeuwen en de Barok. Na de vele mooie gebouwen, kathedralen en kloosters bekeken te hebben kan men de inwendige mens verwennen en kan men genieten van een betoverend uitzicht bij de Fontanella Tea Gardens.

Standbeeld Mdina Malta

Marsaxlokk

In het oosten van het eiland Malta ligt Marsaxlokk. Dit oude vissersdorpje is een van de meest pittoreske plaatsjes van heel Malta. Je kunt het zien als een langgerekte vissershaven met vele, traditionele vissersbootjes, luzzu. Langs de promenade kun je wandelen en je  kunt hier genieten van voortreffelijke visgerechten bij één van de vele restaurants. In het midden van de promenade vindt men een karakteristieke kerk met een rode koepel en twee torens. Hier is tevens een kleine markt, waar men diverse souvenirs kan kopen.

Marsaxlokk Malta vissersboten haven

Azure Window

In het Nederlands, Blauw Raam, is een natuurverschijnsel wat je moet hebben gezien. Het is een groot gat in de kliffen op het eiland Gozo bij Dwjera Bay. Het immense gat is ontstaan als gevolg van erosie en wind. Als je door het gat heen kijkt, zie je de azuurblauwe zee, vandaar deze naam. Het is helaas niet meer mogelijk om over de natuurlijke brug hiernaartoe te lopen in verband met instortingsgevaar.

St. Mary’s Tower

Één van de weinig overgebleven uitkijktorens van Malta vindt men op het eiland Comino, de toren van Santa Maria. De toren is gebouwd rond 1415 en meerdere malen gerestaureerd. De toren is te bezoeken op bepaalde momenten. De toren is namelijk militair eigendom en in gebruik tegen het jagen op langstrekkende vogels en illegale handel.

Malta voor de sportliefhebber

Ter land, ter zee of in de lucht. Ook voor de sportliefhebber is er voldoende te doen tijdens een vakantie Malta. Op Malta kun je uitstekend duiken, snorkelen en kajakken. Met de kajak kun je perfect naar de verlaten eilandjes en de mooiste grotten om deze te verkennen. Malta is ook een ideale klimbestemming. Alhoewel er geen bergen zijn, kun je de zandstenen rotswanden beklimmen. De klifrotsen boven het water zijn erg populair onder klimmers. Daarnaast zijn er op Malta en Gozo vele, mooie fietsroutes die leiden langs de mooiste plekken van de eilanden.

Feestdagen 2024:

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 10 februari: Schipbreuk van Sint-Paulus
 • 19 maart: Sint-Jozef
 • 31 maart: Dag van de Vrijheid
 • 15 april: Goede Vrijdag
 • 17 april: Pasen
 • 1 mei: Dag van de Arbeid
 • 5 juni: Pinksteren
 • 7 juni: Herdenking van de Opstand
 • 29 juni: Sint-Petrus en Paulus
 • 15 augustus: Maria Hemelvaart
 • 8 september: Onze Lieve Vrouw der Overwinning
 • 21 september: Dag der Onafhankelijkheid
 • 8 december: Maria Onbevlekte Ontvangenis
 • 13 december: Dag der Republiek
 • 25 december: Kerstmis

Meer informatie over Malta

Wikipedia