Vakantie Seychellen

Vakantie Seychellen

logo de VakantiediscounterEen tropisch paradijs met stranden die écht parelwit zijn, gelegen aan een azuurblauwe zee, een paradijselijke wereld en daar bent u naar op zoek? Dan kunt u stoppen met zoeken en boek meteen een vakantie Seychellen. Deze uit meer dan honderdvijftien eilanden bestaande archipel met zijn unieke flora en fauna ligt ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan. Er wordt gezegd dat hier op deze plek De Hof van Eden zich bevond. Minder dan een derde van de eilanden is bewoond. De eilanden zijn in twee groepen verdeeld, de Granieteilanden ofwel de Centrale groep en de buitenste eilanden, de Koralen Seychellen.

Het overgrote deel van de bevolking van de Seychellen wonen op de Granieteilanden en deze eilanden zijn ook meest toeristisch. De vier belangrijkste toeristische eilanden zijn Mahé, Praslin, La Digue en Silhouette.

De Koralen Seychellen liggen zeer verspreid. Het op twee na grootste atol ter wereld Aldabra, behoort ook tot deze groep. Van de Koralen Seychellen zijn vele eilanden niet bewoond.

Reisorganisaties vakantie Seychellen

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie naar de Seychellen boeken, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners.

Op de eilanden van de Seychellen wordt Engels, Frans en Seychellencreools gesproken. De meeste plaatsaanduidingen op het eiland zijn Franstalig. Doordat de Seychellen vroeger een Franse kolonie zijn geweest, hebben de Fransen ook het geloof op het eiland bepaald. De meeste inwoners van de Seychellen zijn katholiek. De katholieke kerk drukt een grote stempel op het dagelijks leven van de inwoners op de Seychellen. De zorg en het onderwijs wordt geregeld door de katholieke kerk. Er zijn tevens kleine hindoeïstische, boeddhistische en islamitische genootschappen op het eiland aanwezig.

Een vakantie Seychellen is natuurlijk de ultieme luxe strandvakantie, maar er is meer. Langs de kustlijn van de Seychellen Beau Vallon genaamd, kunt u mooie duiken maken tussen de walvishaaien genietend van de kleurrijke koraalriffen. Het hoofdeiland van de Seychellen is Mahé. Hier woont ongeveer tachtig procent van alle inwoners van de archipel. De hoofdstad is Victoria en dit is naast de hoofdstad van Mahé ook de hoofdstad van de Seychellen. Deze plaats staat bekend als één van de kleinste steden ter wereld.

De valuta waarmee betaald wordt op de Seychellen is de Rupee. Zorg dat u altijd contant geld bij u heeft. In restaurants en winkels kunt u namelijk niet pinnen. Geld pinnen is mogelijk op de grotere eilanden in de grotere steden. Naast dat u kunt pinnen met uw pinpas met Maestro logo kunt u hier ook pinnen met uw creditcard.

U kunt in de winkels en in de horeca wel vaak met euro’s betalen. Het wisselgeld wat u ontvangt, is meestal in rupee’s. Let hierbij wel goed op de wisselkoers!

Op de Seychellen worden betalingen met creditcards vrijwel overal geaccepteerd. Wij adviseren u om zoveel mogelijk met creditcard te betalen om zo de kans op beroving of diefstal te verkleinen.

Seychellen reizen zee schip

Vliegtickets Seychellen

Via onze verschillende partners kunt u diverse vakantiereizen naar de Seychellen boeken. Of u nu op zoek bent naar een last minute Seychellen of u wilt een all inclusive Seychellen, zij staan voor u klaar. U zult altijd vliegen vanaf Schiphol Airport in Amsterdam naar de Seychellen. De door onze partners aangeboden accommodaties zijn allemaal met zorg uitgekozen en deze keuze zal u zeker niet teleurstellen. Vele accommodaties zijn direct gelegen aan het strand en zij hebben allen goede faciliteiten.

Eilandhoppen Seychellen

Wilt u een wel zeer bijzondere manier van vakantie vieren op de Seychellen meemaken, dan is eilandhoppen Seychellen een echte aanrader. U verblijft dan op meerdere eilanden van de Seychellen in diverse met zorg uitgekozen accommodaties. Wilt u graag van alle gemakken voorzien zijn en wilt u zich nergens druk over maken, boekt u dan uw eilandhoppen Seychellen all inclusive.

Er zijn een aantal eilanden die u zeker moet aan doen als u gaat eilandhoppen op de Seychellen. U komt altijd aan op Mahé. Dit is een leuk eiland, waar u naast het strand ook wat bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Ons voorstel is om daarna door te hoppen naar Praslin. Op Praslin vindt u uitzonderlijk mooie stranden, zoals Anse Lazio en Anse Volbert, te midden van een groene, vruchtbare omgeving. Op dit eiland groeit de Coco de Mer, de grootste kokosnoot ter wereld. Op dit eiland vindt u diverse uitmuntende beach resorts, welke garant zullen staan voor een geweldig verblijf.

Vervolg daarna uw reis naar La Digue. U vindt hier diverse spectaculaire spierwitte zandstranden zoals Grande Anse, Petite Anse en Anse Coco en Anse Source d’Argent. Deze laatstgenoemde staat bekend als één van de mooiste stranden ter wereld. Wat u op het eiland La Digue veel tegenkomt zijn schildpadden. Als echte Nederlander kunt u hier uw hart ophalen, want het belangrijkste en meest favoriete vervoermiddel op het eiland is de fiets.

Bent u gek van vogels spotten, dan zult u Bird Island aan uw reis moeten toevoegen en voor het bekijken van de reuzenschildpad Aldabra zult u moeten hoppen naar het eiland Curieuse.

Mahé Seychellen vakantie bootje

Klimaat Seychellen

Op de Seychellen hebt u te maken met een tropisch regenwoudklimaat. Dit houdt in, dat de luchtvochtigheid hoger is dan in Nederland en de temperaturen altijd zeer aangenaam zijn.

De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden ligt rond de dertig graden en in de wat koelere wintermaanden zien we een gemiddelde van 24 graden Celsius. Aangezien de Seychellen ten zuiden van de evenaar liggen, zijn de seizoenen hier omgekeerd ten aanzien van onze seizoenen. De koelste maanden vallen in onze zomer en de warmste maanden vallen in onze winter. De zeewatertemperatuur is hier altijd zeer aangenaam.

Beste reistijd Seychellen

Wilt u op vakantie naar de Seychellen en houdt u niet van erge warmte, dan kunt u het beste naar de Seychellen gaan van mei tot november. Het is dan niet al te warm en u hebt verkoeling van de passaatwinden.

Houdt u van echt warme temperaturen van rond de dertig graden en hoger, dan kunt u de Seychellen het beste bezoeken in onze winterperiode. Het is daar dan namelijk zomer. Een vakantie Seychellen is perfect om onder een winterdip uit te komen. In de periode van december tot en met mei kunnen de Seychellen helaas wel te maken krijgen met flinke hoeveelheden neerslag. Dit komt door orkaanactiviteit ten zuiden van de archipel. De eilanden van de Seychellen vallen buiten de orkaanregio. Gelukkig zijn deze buien vaak van korte duur.

Reizen naar Seychellen strand kokosnoot

Natuur Seychellen

Doordat de Seychellen zeer afgelegen liggen, komen er vele plantensoorten voor die men nergens anders ter wereld vindt. De regering van de Seychellen vindt haar natuur zeer belangrijk en doet er alles aan om deze te beschermen. In de grondwet staat zelfs een paragraaf over de plichten tot bescherming van de natuur. Op de eilanden kan de flora en fauna sterk van elkaar verschillen.

De bekendste boom van de Seychellen is de Coco de Mer met de grootste kokosnoot ter wereld en deze kunt u alleen aanschouwen op het eiland Praslin.

Ook zijn er veel speciale vogels te vinden op de Seychellen en dan wel op Bird Island. Op dit eiland broeden elk jaar meer dan een miljoen bonte sternen. Verder vindt u hier de zeldzame kleine vasapapegaai, de opaalstern, Seychellen rietzangers, Seychellen lijsters en nog vele andere soorten.

Op de Seychellen vindt u diverse natuurreservaten. Deze zijn opgezet om de natuur op de Seychellen te behouden en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het toerisme in deze reservaten is dan ook strak geregeld.

Zeeschildpad vakantie Seychellen

Hoe lang is het vliegen naar de Seychellen?

De gemiddelde vliegduur naar de Seychellen is 9 uur en 50 minuten. De vliegduur kan nog weleens verschillen door het aantal overstappen, die u wellicht moet maken. Daarnaast is het vliegtuig waarmee u vliegt bepalend voor de duur van de vlucht.

Visum vakantie Seychellen

Afhankelijk van het doel van uw reis naar de Seychellen, uw bestemming op de Seychellen en de duur van uw verblijf hebben de Seychellen een toeristenvisum of zakenvisum verplicht gesteld. Een toeristenvisum kunt u bij aankomst op de Seychellen aanschaffen. U kunt dan dertig dagen op de Seychellen verblijven. Wilt u langer blijven, dan zult u naderhand uw visum moeten verlengen. U kunt uw visum ook online aanvragen bij de Visum Centrale.

Uw paspoort dient een geldigheidsdatum te hebben tot na de datum van vertrek uit de Seychellen. Daarnaast dient uw paspoort minimaal één lege visumpagina te hebben en verder mag het geen hoesjes, omslagen en losse inhoud bevatten.

Vaccinatie vakantie Seychellen

U dient, voordat u afreist naar de Seychellen gevaccineerd te worden voor diverse infectieziektes. Uw vaccinaties dient u op tijd te regelen en kunt u verkrijgen bij de GG & GD in uw regio.

Voor uw reis naar de Seychellen worden de volgende vaccinaties zeker aanbevolen:

  • DTP
  • Hepatitis A

Tevens is het mogelijk dat vaccinaties tegen Buiktyfus, Hepatitis B en Gele Koorts voor u noodzakelijk zijn. Dit is afhankelijk van de geplande activiteiten en de reisduur. Bij de GG&GD in uw regio kunt u hierover informatie inwinnen.

Duiken Seychellen

Op het grootste eiland van de archipel Mahé ligt de kustlijn Beau Vallon. Deze plek is zeer geliefd bij de fervente duikers en snorkelaars. Door het kristalheldere water kunt u ultiem genieten van het gekleurde koraallandschap. U snorkelt of duikt tussen de dolfijnen, papegaaivissen, zeeschildpadden, walvishaaien en andere exotische vissen en zoogdieren. Vanaf Beau Vallon kunt u diverse excursies maken langs andere eilanden om te duiken naar onder andere scheepswrakken van piraten die lang geleden zijn vergaan.

Bezienswaardigheden Seychellen

De Seychellen staan natuurlijk bekend als de ultieme bestemming voor een strandvakantie, maar er is meer. Er zijn diverse bezienswaardigheden die u zeker gezien moet hebben.

Natuurpark Vallée de Mai met de Coco de Mer

Deze unieke palmboom met de grootste kokosnoot ter wereld moet u zeker gezien hebben. Alleen op het indrukwekkende eiland Praslin groeien deze indrukwekkende palmbomen met zijn reusachtige kokosnoten. In het natuurpark Vallée de Mai op het eiland Praslin komt u vele exemplaren tegen. Een wandeling door dit natuurpark is een echte aanrader. U vindt hier vele bontgekleurde papegaaiensoorten en in het natuurpark zijn diverse restaurants.

Barbarons Beach

Op Barbarons Beach hebt u een geweldige stranddag met een mooi wit zandstrand gelegen aan granieten rotsformaties met palmen op de achtergrond aan de ene kant en het azuurblauwe water aan de andere kant. U hebt hier veel schaduwrijke zitplaatsen. Hier kunt u het zeker de hele dag volhouden. Door de golven op deze locatie is Barbarons Beach ook zeer geliefd bij de surfers. Voor een hapje en een drankje zijn er diverse gezellige strandbarretjes aanwezig.

Victoria

Victoria is de hoofdstad van het eiland Mahé. Het is hier tegenwoordig een drukte van belang. Bij de haven vindt u diverse gezellige restaurants en bars, waar u kunt genieten van de lokale specialiteiten. Dagelijks is er een markt waar u vers fruit en verse groentes kunt kopen. In deze buurt zijn ook diverse leuke souvenirwinkels te vinden. Zo kunt u een aandenken kopen aan uw reis naar de Seychellen of u kunt een mooi souvenir meenemen voor de thuisblijvers. In de zee ligt het Sainte Anne Marine National Park wat zeker een aanrader is om te bezoeken.

De Victoria Botanische tuinen

Wilt u wat anders zien dan zon, zee en strand tijdens uw vakantie Seychellen, dan zijn de schitterende botanische tuinen in Victoria een leuke afwisseling. Tijdens een wandeling door de tuinen komt u de meest mooie en exclusieve bloemen en planten met een geweldige geuren- en kleurenpracht tegen.

Desroches

Dit koraaleiland biedt u één van de allermooiste koraalriffen ter wereld. Bij de fervente duikers staat deze bestemming hoog op het lijstje. U kunt hier alleen komen met een vliegtuig, wat dagelijks heen en weer vliegt van Mahé naar Desroches. Desroches ligt namelijk op ruim 200 kilometer van Mahé.

Tempio Hundi

Midden in Victoria op het eiland Mahé staat een Hindoetempel gewijd aan de olifanten god Ganesha. De tempel is dagelijks te bezoeken. U dient wel gepast gekleed te gaan. De serene sfeer in de tempel geven u een gevoel van ultieme rust.

De jungle van Mahé

U dient zeker een excursie te maken naar de smaragdgroene jungle van Mahé te bezoeken onder begeleiding van een gids. Het is wel belangrijk, dat u goede wandelschoenen aantrekt en u van tevoren goed insprayt met anti-muggenspray, aangezien er veel muggen in de binnenlanden zijn. Tijdens deze excursie leert u het eiland op een heel andere manier kennen, dan tijdens uw dagen aan het strand.

Meer informatie over Seychellen

Wikipedia