Lac Bay Bonaire

Vakantie Lac Bay Bonaire

TUIAan de zuidoostkant van Bonaire ligt een grote ondiepe lagune genaamd Lac Bay Bonaire. Het azuurblauwe water ligt aan de ene kant van een uniek mangrove bos en aan de andere kant ligt een mooie koraaldam. Drieduizend jaar geleden hebben zich hier de eerste mensen gevestigd. Dit waren de Caequetio indianen. Zij zijn vanuit Venezuela hierheen gekomen. Zij hebben zich hier gevestigd, omdat Lac Bay Bonaire zeer voedingsrijk is. Er leven voedzame rifvissen, zeeslakken en zeeschildpadden.

Reisorganisaties vakantie Lac Bay Bonaire

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie naar Lac Bay Bonaire boeken, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners.

Lac Bay is een uniek stukje natuur, omdat het bestaat uit drie verschillende biotopen,  namelijk een open water gebied, een koraaldam en een mangrovebos. Op de bodem van het open water vindt men zeegrasvelden. Deze zijn zeer belangrijk voor de zeeschildpadden, karko’s en andere vissen, aangezien zij hier hij voedsel uithalen en daarnaast biedt het bescherming aan tal van kleine visjes, zeepaardjes en krabbetjes. Verder is het gras een soort filtersysteem voor het water. Men treft twee verschillende soorten zeegras aan in Lac Bay, Turtle Gras en Manatee Gras. De gebieden waar zeegras groeit zijn afgeschermd met boeien en lijnen voor de recreatieve toeristen, zodat zij het gras niet kapot maken.

De koraaldam is de scheiding tussen de woeste Caribische Zee en het rustige water van de lagune. Aan de Caribische kant van dit koraalrif ligt de White Hole. Dit is één van de meest bekende duiklocaties van Bonaire. Het heet de White Hole, omdat als men vanuit de lucht naar beneden kijkt, men een witte vlek in het water ziet. Dat komt, omdat er op deze plek geen koraal groeit. Als u hier gaat duiken, dan ziet u een grote verscheidenheid aan vissen. U treft hier zeebaarzen, roggen, tarpons en zelfs haaien.

Het mangrove gebied is uniek in zijn soort. In een mangrovebos treft men bomen aan die kunnen leven in zout water. Het bestaat zo’n 850 jaar. Men vindt hier een grote verscheidenheid aan plantensoorten. Daarnaast komen hier twee soorten mangrovebomen voor, de rode en zwarte mangrove. Deze kunnen wel veertig meter lang worden. Er leven hier veel vogels. Zij bouwen hier hun nesten en verkrijgen hier hun voedsel. Daarnaast leggen de koraalvissen hun eitjes in het water van het mangrovebos. Komen de eieren uit, dan gaan de visjes naar het koraalrif. Er woont ook een zeer apart diersoort in het mangrovebos, de mangrovekwal. Dit is een kwal die ondersteboven zwemt. Als je gestoken wordt door dit beestje, doet dat ontzettend veel pijn, dus pas op.

Stranden Lac Bay Bonaire

Naast dat Lac Bay voor de natuur-, duik- en snorkelliefhebber een fantastische plek is om te bezoeken, zijn hier ook twee stranden voor de liefhebbers van zon en strand.

In het zuiden van Lac Bay Bonaire treft men Sorobon Beach aan. Sorobon Beach is anders dan de andere stranden op Bonaire. Dit is een mooi wit zandstrand, terwijl men verder op Bonaire vooral kiezelstranden vindt. Dit strand is geliefd onder de windsurfers. Vanuit de gehele wereld komen mensen naar hier om te surfen. Doordat er constant een aanlandige wind is, worden de windsurfers niet de oceaan in gezogen. Mocht u zich willen bekwamen in het windsurfen, dan zijn op deze plek twee uitstekende surfscholen aanwezig. Daarnaast is op dit strand het enige naturistengebied op Bonaire.

Het strand Cai is populair bij de Bonairianen, maar toeristen weten dit strand ook te vinden. De noordelijkste punt van Lac Bay, daar vindt men dit strand. Via een smalle toegangsweg kan men op het strand komen. Op het strand liggen grote bergen van karkoschelpen. De karko, kroonslak, leeft op de bodem van de lagune. Vroeger werden deze slakken opgevist voor consumptie. Als de slakken uit hun schelpen waren gehaald, werden deze schelpen op een hoop gegooid, vandaar dat men  grote bulten aan karkoschelpen aantreft. Tegenwoordig is het vissen op karko’s verboden op Bonaire, aangezien het hier een beschermde diersoort is. Er staan in diverse restaurants nog wel karko’s op het menu, maar deze zijn geïmporteerd.

Iedere zondag komen de Bonairianen naar dit strand en dan is het een waar feest. Overal klinkt muziek, wordt gedanst en eet men de meest heerlijke gerechten. Het strand is niet altijd toegankelijk, doordat de ruwe zee de enige toegangsweg vaak onder water zet.

Accommodatie Lac Bay Bonaire

Sorobon Beach Resort

Houdt u van windsurfen? Dan is Sorobon Beach Resort voor u de juiste accommodatie. Surfschool Jibe City ligt naast het resort en zij kunnen u van alle benodigdheden voorzien. Naast dat u geweldig kunt windsurfen aan deze zijde van Lac Bay en dus populair is onder de windsurfers, is deze accommodatie ook erg geliefd bij gezinnen. Het water in de baai is erg rustig en dit water komt niet hoger dan de knieën. Daarom kan men hier ook goed zwemmen en snorkelen.

Het Sorobon Beach Resort ligt op ongeveer veertien kilometer van het centrum van de hoofdstad Kralendijk. De luchthaven ligt op circa tien kilometer afstand. Het resort ligt direct aan het strand en het is rustig gelegen. Dit strand is een privé strand en alleen toegankelijk voor gasten van het Sorobon Beach Resort. Er staan ligbedden en parasols op het strand, waar u gebruik van kunt maken. Tevens staan hier diverse cabana’s waar men zich kan terugtrekken in de schaduw. Er is eveneens een strandrestaurant en een strandbar Sorobon’s Lounge & Terrace, waar u lekker kunt eten en een kleurrijke cocktail of een andere verfrissing kunt bestellen.

Naast het strandrestaurant vindt men op Sorobon Beach Resort ook het restaurant The Sugarbird, waar men in de ochtend een voortreffelijk ontbijt krijgt bij het ontbijtbuffet. De lunch en het diner zijn ook niet te versmaden.

U kunt in dit resort een kajak lenen om het water te verkennen. Tevens kunt u hier aan het strand gaan duiken of watersurfen, maar dan dient u wel in het bezit te zijn van een licentie. U kunt op het resort tegen betaling een duikset of een snorkelset verkrijgen.

Wilt u even heerlijk tot rust komen? Bezoek dan eens Beverley Bio Aesthetics. U kunt hier tegen betaling genieten van een ontspannende massage.

Sorobon Beach Resort vindt duurzaamheid erg belangrijk. Vandaar dat de airconditioning slechts aan staat vanaf 18.00 uur tot en met 09.00 uur. Wilt u toch langer gebruik maken van de airconditioning, dan is dat mogelijk tegen betaling.

Dit resort is te boeken op basis van logies, logies en ontbijt, halfpension en volpension.

Het Sorobon Beach Resort beschikt over diverse accommodaties. Te boeken valt een 1-bedroom chalet, een 2-bedroom chalet ( voor maximaal vier personen), een familiechalet (voor maximaal zes personen) en de Cas Grandi ( voor maximaal zeven personen).

In de chalets bent u van alle gemakken voorzien. Zo vindt u in de keuken een 4-pits kooktoestel en kookgerei. U kunt dus ook een maaltijd voor uzelf bereiden. Een koelkast is natuurlijk ook aanwezig. De badkamer heeft een wastafel, een douche en een toilet. In de chalets hebt u geen beschikking over een televisie. De chalets hebben een ruim terras met ligstoelen, een houten bank met tafel en een hangmat.