Bologna Italië

Italië vanaf Eindhoven

Bologna

logo de VakantiediscounterIn het noorden van Italië treft men deze mooie, oude stad. De Torre degli Asinelli is een 97 meter hoge bezienswaardigheid welke beklommen kan worden. Op de Piazza Maggiore treft u het oude stadhuis, het museum Morandi en de zeer oude en imposante kerk San Petronio.

Bologna beschikt over vele goede restaurants, waar u de heerlijkste Italiaanse gerechten voorgeschoteld krijgt.

In Bologna is genoeg te doen en te beleven.

Vliegen naar Bologna vanaf Eindhoven

U vliegt met Transavia of Ryanair vanaf Eindhoven naar Bologna. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten. Neem ook eens een kijkje op de website van onze partner Suntip, waar u ook terecht kunt voor pakketreizen (vlucht, transfer en accommodatie) naar Bologna vanaf Eindhoven. Let op dat de transfer van de luchthaven naar uw accommodatie en terug niet standaard is inbegrepen, maar in het boekingsproces kunt u eenvoudig de transfer bijboeken.

Bekijk meer aanbieders

Bologna Italië

Brindisi

Deze stad vindt men in de hak van de laars van Italië. Het is een karakteristieke havenstad, wat in vroeger tijden door pelgrims werd aangedaan op hun reis naar het beloofde land.

Tegenwoordig worden vanuit Brindisi vredesoperaties waar ook ter wereld logistiek ondersteund.

Brindisi is gelegen aan het eind van de Via Appia, één van de belangrijkste Romeinse wegen. Een zeer grote zuil herinnert hier aan. Tevens zijn er twee verdedigingsforten te bewonderen, Castello Svevo en Castello Alfonsino. Een bezoek aan het historische centrum is ook een aanrader. De temperaturen zijn hier heerlijk. In de zomers loopt het kwik dagelijks op naar waarden rond de dertig graden en in de winter zakt het kwik nooit onder de twaalf graden.

Vliegen naar Brindisi vanaf Eindhoven

U vliegt met Ryanair vanaf Eindhoven naar Brindisi. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 35 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Brindisi Italië kathedraal

Catania

Aan de oostkust van Sicilië treft men de plaats Catania. Het ligt aan de voet van de vulkaan de Etna. Met een bus kunt u de vulkaan op en deze dan bekijken. Na de uitbarsting in 2002 is het verboden om de Etna te beklimmen.

Catania is gelegen aan de voet van de Etna, maar het is ook gelegen aan de Ionische Zee en zij beschikt over vele mooie stranden. Catania is een echte badplaats.

Voor cultuurliefhebbers is hier ook van alles te zien. Het historische centrum van Catania staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Vliegen naar Catania vanaf Eindhoven

U vliegt met Ryanair vanaf Eindhoven naar Catania. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 40 minuten. Neem ook eens een kijkje op de website van onze partner Suntip, waar u ook terecht kunt voor pakketreizen (vlucht, transfer en accommodatie) naar Sicilië vanaf Eindhoven. Let op dat de transfer van de luchthaven naar uw accommodatie en terug niet standaard is inbegrepen, maar in het boekingsproces kunt u eenvoudig de transfer bijboeken.

Bekijk meer aanbieders

Catania Sicilië Italië

Milaan

Milaan is de Italiaanse stad met stijl. Vele modehuizen zijn hier gevestigd. Milaan wordt ook wel de modestad genoemd. Naast de aanwezigheid van de vele modehuizen heeft Milaan ook vele bezienswaardigheden. Het Castello Sforzesco, wat gebouwd is voor de belangrijke familie Visconti, is hier een voorbeeld van. Natuurlijk dient u de Dom van Milaan met een bezoek te vereren. Vijf eeuwen is er aan dit meesterwerk gebouwd.

Uitgaan kan men overal in Milaan. Er zijn vele clubs, discotheken, restaurants en bars. De meeste clubs liggen in de wijken Brera, Navigli en Porta Ticinese.

Vliegen naar Milaan vanaf Eindhoven

U vliegt met Ryanair of Wizz Air vanaf Eindhoven naar Milaan. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 35 minuten. Neem ook eens een kijkje op de website van onze partner Suntip, waar u ook terecht kunt voor pakketreizen (vlucht, transfer en accommodatie) naar Milaan vanaf Eindhoven. Let op dat de transfer van de luchthaven naar uw accommodatie en terug niet standaard is inbegrepen, maar in het boekingsproces kunt u eenvoudig de transfer bijboeken.

Bekijk meer aanbieders

Milaan Italië kathedraal

Napels

Deze tweede stad van Italië ligt vlakbij de vulkaan de Vesuvius. Het heeft daarnaast een van de belangrijkste havens van het Middellandse zeegebied. Napels heeft een prachtige boulevard en vele bezienswaardigheden. Napels is een gelaagde stad. Onder het oppervlak vindt men een groot gangenstelsel wat men kan bezoeken onder begeleiding van een speleoloog.

Vanuit Napels bent u binnen een mum van tijd in Pompeï. De stad bedolven onder de lava is nog steeds een publiekstrekker.

Vliegen naar Napels vanaf Eindhoven

U vliegt met Ryanair vanaf Eindhoven naar Napels. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 20 minuten. Neem ook eens een kijkje op de website van onze partner Suntip, waar u ook terecht kunt voor pakketreizen (vlucht, transfer en accommodatie) naar Napels vanaf Eindhoven. Let op dat de transfer van de luchthaven naar uw accommodatie en terug niet standaard is inbegrepen, maar in het boekingsproces kunt u eenvoudig de transfer bijboeken.

Bekijk meer aanbieders

Napels Italië bergen

Pisa

Wie kent nu niet de scheve toren van Pisa? Dit is één van de vele bezienswaardigheden van deze mooie stad in de regio Toscane. De toren staat aan het Piazza dei Miracoli waar men bijvoorbeeld ook Il Battistero, de grootste doopkapel ter wereld kan bezichtigen. Dit plein is het meest toeristische gedeelte van de stad, maar er is veel meer te zien. Aan het Piazza dei Cavaleiri staan meerdere gebouwen opgetrokken in Renaissance stijl en de botanische tuin is een lust voor het oog.

In Pisa kun je tevens terecht voor een goede Italiaanse maaltijd, die dan natuurlijk vergezeld gaat van een heerlijke wijn uit één van de wijnhuizen die Toscane rijk is.

Vliegen naar Pisa vanaf Eindhoven

U vliegt met Ryanair vanaf Eindhoven naar Pisa. De vlucht duurt ongeveer 2 uur.

Bekijk meer aanbieders

Toren van Pisa Italië

Rome

De mooie hoofdstad van Italië met zijn vele bezienswaardigheden en zijn Vaticaanstad is bij vele toeristen zeer geliefd.

Ten tijde van het Romeinse Rijk was Rome het centrum van de wereld. De belangrijkste stad in de Westerse wereld. Uit deze tijd vindt men vele overblijfselen zoals het Forum Romanum en het Colosseum.

De paus zetelt in het ministaatje Vaticaanstad, wat in Rome ligt. Het is het centrum van het Katholieke geloof. Het is bijzonder om tussen alle pracht en praal te lopen. De mooie Vaticaanse tuinen, de Sint- Pieter Basiliek en de Sixtijnse Kapel spreken een ieder tot de verbeelding.

Rome daar moet u eens geweest zijn en bent u geweest, dan komt u terug.

Vliegen naar Rome vanaf Eindhoven

U vliegt met Ryanair vanaf Eindhoven naar Rome. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten. Neem ook eens een kijkje op de website van onze partner Suntip, waar u ook terecht kunt voor pakketreizen (vlucht, transfer en accommodatie) naar Rome vanaf Eindhoven. Let op dat de transfer van de luchthaven naar uw accommodatie en terug niet standaard is inbegrepen, maar in het boekingsproces kunt u eenvoudig de transfer bijboeken.

Bekijk meer aanbieders

Het Vaticaan in Rome Italië

Venetië

De stad van de gondels en het water. De stad van romantiek. Voor vele toeristen is Venetië de romantische stedentrip bij uitstek. Venetië is gebouwd op een groep eilanden die door middel van bruggen met elkaar zijn verbonden. Het stadsgezicht van Venetië staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Tijdens de Venetiaanse periode was Venetië zeer machtig. Dit is te zien op het San Marcoplein, waar men het gotische paleis Palazzo Ducale di Venezia heeft neergezet. Tevens staat hier de Basilica San Marco, waar de resten van de apostel Marcus liggen.

Naast het bezoeken van culturele bezienswaardigheden kan men ook zeer goed winkelen in Venetië. Er zijn vele, kleine boetiekjes, maar ook de grote merknamen hebben zich hier gevestigd.

Vliegen naar Venetië vanaf Eindhoven

U vliegt met Ryanair vanaf Eindhoven naar Venetië. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 35 minuten. Neem ook eens een kijkje op de website van onze partner Suntip, waar u ook terecht kunt voor pakketreizen (vlucht, transfer en accommodatie) naar Venetië vanaf Eindhoven. Let op dat de transfer van de luchthaven naar uw accommodatie en terug niet standaard is inbegrepen, maar in het boekingsproces kunt u eenvoudig de transfer bijboeken.

Bekijk meer aanbieders

Bootjes kanaal Venetië Italië