Boedapest Hongarije

Hongarije vanaf Eindhoven

Boedapest

Deze hoofdstad in Hongarije bestaat uit twee delen. Het deel Boeda en het deel Pest. Deze delen worden van elkaar gescheiden door de rivier de Donau. Pest is het drukkere gedeelte van de stad en Boeda is het relaxte deel van de stad. Beide delen hebben hun eigen charme.

Als u in Boeda bent, dan kunt u niet om een bezoek aan het Koninklijk Paleis op de Burchtheuvel heen. Vanaf deze heuvel hebt u een schitterend uitzicht over de stad. Onder de stad ligt een groot grottenstelsel, wat deels te bezoeken is vanaf de Burchtheuvel.

In Pest is het leuk om de markthal, Nagycsarnok, te bezoeken. U vindt hier honderden winkels met diverse waren.

Door heel Boedapest heen zijn vele musea te bezoeken. Verder zijn er vele goede restaurants waar u heerlijk kunt genieten van een echte Hongaarse maaltijd.

Vliegen naar Boedapest vanaf Eindhoven

U vliegt met Wizz Air vanaf Eindhoven naar Boedapest. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 55 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Boedapest Hongarije

Debrecen

Debrecen is de tweede stad van Hongarije. In Debrecen is de Gereformeerde Theologische Universiteit gevestigd. Deze is gestoeld op de leer van Johannes Calvijn. Voor ons Nederlanders is dit een bekende theoloog. In de stad komen we nog een bekende Nederlander tegen, admiraal Michiel de Ruyter. Voor hem is een gedenkteken opgericht, nadat hij destijds een twintigtal gereformeerde dominees heeft bevrijd.

Debrecen is een stad met meer dan tweehonderd duizend inwoners, maar als men er rondwandelt, krijgt men meer een dorpse sfeer mee.

Vliegen naar Debrecen vanaf Eindhoven

U vliegt met Wizz Air vanaf Eindhoven naar Debrecen. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 10 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Debrecen Hongarije vijver