Fez Marokko woestijn

Marokko vanaf Eindhoven

El Hoceima

TUIWelkom in El Hoceima, een bijzondere plek in Marokko vol mooie dingen om te zien en te beleven. Uw vakantie begint hier, te midden van blauwe zeeën, kleurrijke markten en vriendelijke mensen.

Wandelen door de straten van El Hoceima is als een wandeling door een kleurrijk schilderij. Overal zijn gezellige markten waar u lokale spulletjes kunt vinden en lekker eten kunnen proeven. De mensen hier zijn hartelijk en laten u graag hun stad zien.

Misschien wilt u een duik nemen in de zee, lekker relaxen op het strand, of juist de bergen verkennen. Wat u ook kiest, El Hoceima heeft voor ieder wat wils.

En laten we het over het eten hebben! Probeer zeker de heerlijke Marokkaanse gerechten, zoals tajines en couscous. U zult zeker blij verrast zijn!

Een bezoek aan El Hoceima is niet zomaar een reis, het is een bijzondere ervaring die u altijd zult herinneren. Geniet van de vriendelijke sfeer, de mooie natuur, en laat El Hoceima u betoveren.

Vliegen naar El Hoceima vanaf Eindhoven

U vliegt met TUI vanaf Eindhoven naar El Hoceima. De vlucht duurt ongeveer 3 uur.

Bekijk meer aanbieders

Fez

SuntipWist u dat u kunt vliegen naar Marokko vanaf Eindhoven? Op iets meer dan drie uur vliegen van Eindhoven Airport vindt men één van de vier Koningssteden, Fez. Het is de culturele hoofdstad van Marokko en het oude centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

In de 9e eeuw werd hier al een moskee gebouwd, welke is te bezoeken. Het is tevens de universiteit van de stad. In het paleis Dar al Batha kunt u Marokkaanse kunstschatten bewonderen. In het oude centrum worden oude ambachten uitgeoefend. Er wordt vooral veel leer, mozaïek en keramiek bewerkt. Daarnaast kunt u in Fez genieten van de Marokkaanse keuken.

Vliegen naar Fez vanaf Eindhoven

U vliegt met Ryanair vanaf Eindhoven naar Fez. De vlucht duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Fez Marokko woestijn

Marrakesh

Aan de voet van het Atlasgebergte ligt de Marokkaanse stad Marrakesh. Deze rode stad bestaat uit de medina en een nieuw gedeelte. De straatjes in de medina zijn smal en zij worden onderbroken door soeks, dat zijn marktplaatsen. Hier wordt voornamelijk veel handgemaakt aardewerk verkocht.

Djemaa El Fna is een bijzondere markt in Marrakesh, omdat daar onder andere textiel wordt verkocht. Daarnaast is het erg leuk om op een terras de mensen gade te slaan alhier. Hier komen de meest wonderlijke figuren voorbij als verhalenvertellers, slangenbezweerders en magiërs.

In de zomer kan het flink warm worden in Marrakesh. Gelukkig zijn er vele parken en mooie tuinen waar u wat verkoeling kunt vinden.

Vliegen naar Marrakesh vanaf Eindhoven

U vliegt met Transavia of Ryanair vanaf Eindhoven naar Marrakesh. De vlucht duurt ongeveer 3 uur en 45 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Nador

In het noordoosten van Marokko in het Rifgebergte vindt u de stad Nador. De stad heeft naast het vliegveld een mooie haven, hierdoor is Nador een belangrijk handelscentrum.

Nador heeft ook een zeer mooi strand. Voor de natuurliefhebber is Nador een waar paradijs. Er wonen hier vele mooie en aparte vogels, deze worden aangetrokken door een combinatie van aparte bloemen en planten. Vanaf Nador gaan er dagelijks ferry’s naar Spanje. Zo kunt u Spanje en Marokko met elkaar combineren.

Vliegen naar Nador vanaf Eindhoven

U vliegt met TUI vanaf Eindhoven naar Nador. De vlucht duurt ongeveer 3 uur en 5 minuten.

Bekijk de aanbieders

Oujda

Deze stad in het noordoosten van Marokko ligt op 15 kilometer van de grens met Algerije. De toeristen bezoeken hier graag de vele souks en de oude medina met de grote moskee, Jamaa Lakbir.

Ook voor de natuurliefhebbers is Oujda een mooie vakantiebestemming. De oase van Sidi Yahyaa en het bos van Sidi Maafa liggen aan de rand van de stad en hebben een uitzonderlijke mooie flora en fauna.

Vliegen naar Oujda vanaf Eindhoven

U vliegt met TUI vanaf Eindhoven naar Oujda. De vlucht duurt ongeveer 3 uur en 5 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Marokko Oujda

Tanger

Tanger is een havenstad in het noorden van Marokko. Tanger is niet altijd in handen van de Marokkanen geweest. De Portugezen en de Spanjaarden hebben hier lange tijd een belangrijke rol gespeeld. Deze invloeden zijn nog steeds zichtbaar in de stad. De medina is bijvoorbeeld ommuurd door een uit de 15e eeuw stammend Portugees fort. In Tanger zijn vele bezienswaardigheden en musea te bezoeken. Ook een bezoek aan de grotten van Hercules mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Tanger.

Jachthaven Tanger Marokko

Vliegen naar Tanger vanaf Eindhoven

U vliegt met Ryanair vanaf Eindhoven naar Tanger. De vlucht duurt ongeveer 3 uur en 10 minuten.

Bekijk meer aanbieders