Roemenië Boekarest gebouw

Roemenië vanaf Eindhoven

Boekarest

Deze hoofdstad van Roemenië was vroeger een stad van grote grandeur. Door de Tweede Wereldoorlog en het communistische bewind wat daarop volgde, was er weinig oog meer voor de schoonheid van de stad. Verschillende historische stadsdelen zijn daardoor verdwenen, maar er is ook nog veel moois overgebleven. Het dorpsmuseum, openluchtmuseum, laat veel van dat moois zien. U gaat hier terug in het verleden tot aan de tijd van de Romeinen en als u de uitgang weer bereikt, staat u in de huidige tijd en hebt u de gehele geschiedenis van Boekarest doorlopen.

Verder herbergt Boekarest nog diverse architecturale pareltjes en het heeft een mooi groen park, het Cismigiupark, waar het in de zomer heerlijk toeven is. Boekarest bezit vele restaurants en bars. Een goede maaltijd is hier altijd dichtbij.

Vliegen naar Boekarest vanaf Eindhoven

U vliegt met Wizz Air vanaf Eindhoven naar Boekarest. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Roemenië Boekarest gebouw

Cluj Napoca

Cluj Napoca is een nog door toeristen niet ontdekte parel van schoonheid in Transsylvanië. De stad wordt omgeven door bergen, wat de naam ook aangeeft. Cluj betekent gesloten, ingesloten door bergen. Deze universiteitsstad ligt in het noordwesten van Roemenië en zij heeft een rijk cultureel verleden. De gebouwen zijn opgetrokken in diverse bouwstijlen. Men treft hier de gotische, de barok, de ornamentische en de Jugendstill bouwstijl aan.

Zo vindt u hier de in gotische stijl opgetrokken Sint Michaëlskerk en paleis Banffy, wat tegenwoordig een kunstmuseum is. De resten van de oude stadsmuur en de mooie botanische tuinen zijn ook zeker een bezoek waard.

Cluj Napoca een stad het waard om te worden ontdekt.

Vliegen naar Cluj Napoca vanaf Eindhoven

U vliegt met Wizz Air vanaf Eindhoven naar Cluj Napoca. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 20 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Cluj Napoca Roemenië

Iasi

In de regio Moldavië in het noordoosten van Roemenië vindt u de op drie na grootste stad van het land, Iasi, een nieuwkomer in de lijst bestemmingen Eindhoven Airport. Binnen een kleine drie uur vliegt u vanaf Eindhoven naar Iasi. Deze voor velen onbekende bestemming dient zeker bezocht te worden door de echte cultuurliefhebber. De veertig kerken, welke zijn opgetrokken in diverse bouwstijlen, de vier musea, de neogotische paleizen, maar ook de communistische bouwwerken zijn zeker het bezoeken en bezichtigen waard. De natuur rondom Iasi is prachtig. Ooit al eens een lynx of een beer in het wild willen zien? Dat is mogelijk in de natuur rondom Iasi.

Vliegen naar Iasi vanaf Eindhoven

U vliegt met Wizz Air vanaf Eindhoven naar Iasi. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 40 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Iasi Roemenië

Suceava

Suceava is een stad in Roemenië en telt ongeveer 105.000 inwoners. Het is een mooie plek met veel geschiedenis en natuur. De stad ligt in het noorden van het land, in de regio Moldavië. Suceava heeft een oud kasteel genaamd het Suceava-fort, dat dateert uit de 14e eeuw. Dit kasteel was vroeger de thuisbasis van koningen en heeft nu interessante tentoonstellingen over de geschiedenis van de regio. Een andere mooie bezienswaardigheid in Suceava is het Voronet klooster. Deze prachtige bezienswaardigheid staat vermeld op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

De stad heeft ook veel groene parken en pleinen waar mensen kunnen ontspannen en genieten van de natuur. In Suceava vind je ook traditionele markten waar lokale ambachtslieden hun handgemaakte producten verkopen. De mensen in Suceava zijn vriendelijk en gastvrij.

De regio rondom Suceava staat bekend om zijn prachtige landschappen, met bergen en bossen. Het is een geweldige plek voor natuurliefhebbers en wandelaars. De lokale keuken is ook heerlijk, met traditionele gerechten zoals mămăligă (maïspap) en sarmale (gevulde koolbladeren).

Kortom, Suceava is een stad vol geschiedenis, natuur en vriendelijke mensen. Het is een geweldige plek om de Roemeense cultuur te ontdekken en te genieten van de prachtige omgeving. U vliegt in slechts 2 uur en 30 minuten vanaf Eindhoven Airport naar Suceava in Roemenië.

Roemenië Suceava

Vliegen naar Suceava vanaf Eindhoven

U vliegt met Wizz Air vanaf Eindhoven naar Suceava. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Bekijk meer aanbieders