Faro Portugal strand mensen

Portugal vanaf Eindhoven

Faro

logo de Vakantiediscounter300 dagen per jaar zon, mooie stranden, heerlijk eten in goede restaurants en tal van bezienswaardigheden, dat is Faro in een notendop. Een fantastische bestemming om vakantie te vieren. Faro ligt in de Algarve in het meest zuidelijke deel van Portugal.

Meer dan 2000 jaar geleden hebben de Romeinen hier de haven en de stadsmuren aangelegd. Faro heeft vele mooie gebouwen, poorten, kerken en kathedralen uit diverse periodes en deze kunnen alle bezocht worden.

Ook om te winkelen is Faro een leuke stad. Een groot deel van het centrum is autovrij, waardoor u goed de ruimte hebt om het grote aantal winkels met kleding, lederwaren en authentieke Portugese waren te bekijken.

Vliegen naar Faro vanaf Eindhoven

U vliegt met Transavia of Ryanair vanaf Eindhoven naar Faro. De vlucht duurt ongeveer 3 uur en 5 minuten. Neem ook eens een kijkje op de website van onze partner Suntip, waar u ook terecht kunt voor pakketreizen (vlucht, transfer en accommodatie) naar Faro vanaf Eindhoven. Let op dat de transfer van de luchthaven naar uw accommodatie en terug niet standaard is inbegrepen, maar in het boekingsproces kunt u eenvoudig de transfer bijboeken.

Bekijk meer aanbieders

Faro Portugal strand mensen

Lissabon

Lissabon werd gesticht door Odysseus volgens de legende. Deze plaats ligt aan de Taag vlakbij de Atlantische Oceaan. Het centrum van de stad is Baixa Pombalina. In het centrum vindt men de pleinen Rossio en Praca dos Restauradores. Aan deze pleinen liggen vele gezellige restaurants waar men heerlijk kan eten van de Portugese keuken. Vis is zeer geliefd bij de Portugezen en dit wordt op diverse manieren bereid.

De Moorse wijk Alfama ligt aan de oostkant van het centrum. Hier treft men ook de ruïnes van het kasteel Castelo de Sao Jorge. Vanaf dit kasteel hebt u een schitterend uitzicht over de Taag. De wijk Bairo Alto dient u zeker te bezoeken. De kleine smalle straatjes en steegjes en de authentieke Portugese sferen geven u een echt vakantiegevoel. In deze wijk vindt u vele fado café’s. Fado is het traditionele levenslied dat ten gehore wordt gebracht. Tezamen met een heerlijke port of wijn kunt u genieten als de Portugezen.

Vliegen naar Lissabon vanaf Eindhoven

U vliegt met Transavia of Ryanair  vanaf Eindhoven naar Lissabon. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 50 minuten. Neem ook eens een kijkje op de website van onze partner Suntip, waar u ook terecht kunt voor pakketreizen (vlucht, transfer en accommodatie) naar Lissabon vanaf Eindhoven. Let op dat de transfer van de luchthaven naar uw accommodatie en terug niet standaard is inbegrepen, maar in het boekingsproces kunt u eenvoudig de transfer bijboeken.

Bekijk meer aanbieders

issabon Portugal vuurtoren

Porto

Porto ligt in het noorden van Portugal. Het is een populaire bestemming voor een stedentrip. Het oude centrum, Ribeira, ziet er vrolijk uit met de huizen in allerlei vrolijke kleurtjes in smalle steegjes. Praca de Ribeira is een plein in het midden van het oude centrum. Hier vindt men vele terrassen waar het gezellig mensen kijken is.

Porto heeft een bijzonder uitkijkpunt. Igreja dos Clérigos is een kerk opgetrokken in barokke stijl met een hoge klokkentoren. Na het beklimmen van de 225 treden hebt u een geweldig uitzicht. Het zal u niet verbazen dat de portwijn uit Porto komt. Er zijn door de gehele stad vele port proeflokalen. A dia Saúde!

Vliegen naar Porto vanaf Eindhoven

U vliegt met Ryanair vanaf Eindhoven naar Porto. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 40 minuten. Neem ook eens een kijkje op de website van onze partner Suntip, waar u ook terecht kunt voor pakketreizen (vlucht, transfer en accommodatie) naar Porto vanaf Eindhoven. Let op dat de transfer van de luchthaven naar uw accommodatie en terug niet standaard is inbegrepen, maar in het boekingsproces kunt u eenvoudig de transfer bijboeken.

Bekijk meer aanbieders

Porto Portugal zee boten