Gdańsk Polen

Polen vanaf Eindhoven

Gdańsk

logo de VakantiediscounterAan de Poolse Oostzee vindt men de stad Gdańsk. De stad is meer dan 1000 jaar geleden gesticht.

In vroeger tijden was Gdańsk een Hanzestad en dat is nog steeds in het straatbeeld terug te zien. De Gouden Poort en de Groene Poort zijn hier voorbeelden van.

Gdańsk heeft vele bezienswaardigheden en goede restaurants en bars voor heerlijk eten en een lekkere verfrissing. Wilt u graag een dagje naar het strand, dan vindt u een aantal kilometer verderop de badplaats Sopot met zijn eindeloos lange strand en goede watersportvoorzieningen.

Vliegen naar Gdánsk vanaf Eindhoven

U vliegt met Wizz Air vanaf Eindhoven naar Gdänsk. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Gdańsk Polen

Katowice

Op een uur en drie kwartier vliegen vanaf Eindhoven Airport vindt u de Zuid-Poolse stad Katowice. Een stad die vooral bestaat van de industrie.

In Katowice zelf vindt u een schitterend oud centrum met gebouwen uit diverse bouwstijlen. Tijdens een citytour komt u uit alle tijdperken wel wat tegen, de Renaissance, de Barok, modernisme, neo- gotisch en communisme etc.

De omgeving van Katowice is zeer geliefd bij de natuurliefhebbers. Katowice is gelegen aan de voet van het Reuzengebergte. Buiten Katowice vindt u vele bossen en mooie bloemrijke velden.

Vliegen naar Katowice vanaf Eindhoven

U vliegt met Wizz Air vanaf Eindhoven naar Katowice. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Polen Katowice

Krakau

Deze stad wordt ook wel het Florence van Polen genoemd. Het historische centrum is bijna nog in zijn geheel in oude staat en daarom staat het op de Werelderfgoedlijst van Unesco. U zult verschillende bouwstijlen aantreffen in deze stad, alleen springt de tijd van de Renaissance er wel uit.

Middenin in het centrum ligt het plein de Grote Markt uit de 13e eeuw. Aan de rand hiervan staan vele mooie en imposante gebouwen, waaronder de Raadhuistoren en de Maria Kerk.

Krakau is gelegen tegen de heuvel de Wawel. Onder de heuvel ligt de drankengrot en bovenop de heuvel staat het kasteel en de kathedraal. Krakau is een studentenstad, dus het uitgaansleven is bruisend. Wat erg leuk is om te bezoeken zijn de ondergrondse bars, piwnice.

Vliegen naar Krakau vanaf Eindhoven

U vliegt met Ryanair of Transavia vanaf Eindhoven naar Krakau. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 50 minuten. Neem ook eens een kijkje op de website van onze partner Suntip, waar u ook terecht kunt voor pakketreizen (vlucht, transfer en accommodatie) naar Krakau vanaf Eindhoven. Let op dat de transfer van de luchthaven naar uw accommodatie en terug niet standaard is inbegrepen, maar in het boekingsproces kunt u eenvoudig de transfer bijboeken.

Bekijk meer aanbieders

Polen Krakau

Modlin

Tot aan het einde van de Eerste Wereldoorlog behoorde deze stad bij het Russische tsarenrijk. Het dorp ligt in de buurt van Warschau aan de oevers van de Wisla en de Narew.

Modlin is een dorp en de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de grote stad Warschau.

Vliegen naar Modlin vanaf Eindhoven

U vliegt met Ryanair vanaf Eindhoven naar Modlin. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 50 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Warschau

De hoofdstad van Polen is Warschau. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is deze stad grotendeels verwoest en de Joodse Wijk is helemaal vernietigd. Het oude centrum is gerestaureerd en er zijn vele nieuwe gebouwen gekomen. De oude stad staat nu op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Als u een wandeling door de stad gaat maken, dan zal uw tour vast beginnen bij het Koninklijk Kasteel. Het is volledig herbouwd in barokke stijl. Het Wilanowpaleis dient u zeker te bezoeken. Het is het enige wat echt ongeschonden de oorlog is doorgekomen. U kunt dit paleis vrij bezichtigen.

In Warschau kunt u leuk winkelen. Er zijn vele vele winkels en kleine boetiekjes en iedere zondag is er een antiekmarkt in Kolo.

Vliegen naar Warschau vanaf Eindhoven

U vliegt met Ryanair of Wizz Air vanaf Eindhoven naar Warschau. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 50 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Warschau Polen oude stad

Wroclaw

In 2016 was Wroclaw Culturele Hoofdstad van Europa. Het is gelegen in het zuidwesten van Polen en het ligt aan de rivier de Oder. Het is ontstaan in de 9e eeuw op een eilandje in de rivier, want daar bouwden ze de eerste houten kerk. Tegenwoordig staat hier de kathedraal van Sint-Jan de Doper.

In vroeger tijden werd Wroclaw veelvuldig bezocht door koningen en keizers. De oude patriciërshuizen op het Rynek waren hun verblijfplaatsen. Voorbeelden hiervan zijn Het Huis met de Gouden Zon of het Huis onder de Blauwe Zon. Ontmoetingen met de lokale leiders hadden plaats in het gotische Ratusz.

Wroclaw is de bestemming voor een culturele citytrip.

Vliegen naar Wroclaw vanaf Eindhoven

U vliegt met Wizz Air vanaf Eindhoven naar Wroclaw. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Wroclaw Polen plein