Vakantie Sofia Bulgarije monument

Bulgarije vanaf Eindhoven

Sofia

Deze hoofdstad in Bulgarije ligt centraal op de Balkan. Sofia wordt geheel omringd door bergen. In de 4e eeuw woonden hier al mensen. Het oudste gebouw van de stad, de Sint Joriskerk, is gebouwd in deze eeuw. De kerk van Boyana uit 1259 dient u zeker met een bezoek te vereren. De fresco’s die hier hangen zijn van ongekende schoonheid. Mede door deze fresco’s staat de kerk van Boyana op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het bekendste gebouw van Sofia is de Alexander Nevski Kathedraal.

Sofia is tijden in het bezit geweest van het Ottomaanse Rijk. Uit deze tijd zijn er nog vele bezienswaardigheden. De Banya-Bashi moskee, één van de oudste van Europa, is hier een voorbeeld van. U kunt erg leuk winkelen in Sofia. U dient dan naar de Vitosha Boulevard te gaan. Alle grote winkelketens en kledingmerken zijn hier vertegenwoordigd. Daarnaast vindt men hier verscheidene restaurants en bars. De Bulgaarse keuken is een echte aanrader. De prijzen in Bulgarije voor eten, drinken en goederen liggen een stuk lager dan in het westen van Europa.

Vliegen naar Sofia vanaf Eindhoven

U vliegt met Wizz Air Of Ryanair vanaf Eindhoven naar Sofia. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 40 minuten.

Vakantie Sofia Bulgarije monument

Bekijk meer aanbieders

Varna

Met een kleine drie uur vliegen vanaf Eindhoven Airport stapt u de mooie plaats Varna binnen. Het is een belangrijke havenstad en tevens universiteitsstad. Het is gelegen aan de mooie Zwarte zee en de vele stranden in de buurt staan bij de toeristen ook wel bekend als de Goudkust.

Varna heeft een mooie boulevard waar het heerlijk flaneren is. U kunt inkopen doen in de vele winkeltjes die er zijn. Daarnaast kunt u de maag vullen bij de talrijke restaurants en bars in de buurt. Culturele uitstapjes kunt u ook maken in Varna. Er zijn meerdere musea, waaronder het museum van de historie van de medische wetenschap. In het midden van de stad ligt het Nezavisimostplein. Hier aan gelegen is het operagebouw. In de buurt vindt men een klein wit kerkje wat de verbondenheid symboliseert tussen het Armeense en Bulgaarse volk.

Varna Bulgarije woestijn stenen

Vliegen naar Varna vanaf Eindhoven

U vliegt met Wizz Air vanaf Eindhoven naar Varna. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 40 minuten.

Bekijk meer aanbieders