Rijeka Kroatië landschap

Kroatië vanaf Eindhoven

Rijeka

logo de VakantiediscounterAls u zoekt op ‘Eindhoven Airport bestemmingen’, dan zult in de lijst van bestemmingen Rijeka in Kroatië aantreffen. Vanaf 2019 kunt u vliegen vanaf Eindhoven Airport naar deze belangrijke havenstad in Kroatië. Rijeka is perfect gelegen aan de Adriatische Zee en is vanaf nu bereikbaar vanaf Eindhoven. In Rijeka vindt u nog veel overblijfselen van het roerige verleden. De cultuurliefhebber komt hier zeker aan zijn trekken. Bezoek de barokke, achthoekige Sint-Vituskerk, het 19e -eeuwse Hongaarse gouverneurspaleis, waar tegenwoordig het Historisch en Maritiem Museum te vinden is, de oude stadstoren Gradski Toran en wandel langs de havenboulevard. Voor een weekendje weg is deze stad zeker een aanrader.

Vliegen naar Rijeka vanaf Eindhoven

U vliegt met Transavia vanaf Eindhoven naar Rijeka. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten. Neem ook eens een kijkje op de website van onze partner Suntip, waar u ook terecht kunt voor pakketreizen (vlucht, transfer en accommodatie) naar Rijeka vanaf Eindhoven. Let op dat de transfer van de luchthaven naar uw accommodatie en terug niet standaard is inbegrepen, maar in het boekingsproces kunt u eenvoudig de transfer bijboeken.

Bekijk meer aanbieders

Rijeka Kroatië landschap

Zadar

De stad waar vele voetballers van het Kroatische voetbalelftal zijn opgegroeid is nu bereikbaar vanaf Eindhoven Airport. U vliegt vanaf Eindhoven naar Zadar met Ryanair. In een kleine twee uur zit u in het mooie Zadar in Kroatië waar voetbal zeer belangrijk is.

Zadar  is gelegen in het midden van Kroatië aan de kust van de Adriatische Zee.

In Zadar vindt u de mooiste stranden met daarnaast een lange boulevard. Aan de boulevard zijn vele restaurants gevestigd die voortreffelijke visgerechten serveren. De vis wordt dagelijks vers aangevoerd vanuit de haven van Zadar. In de gezellige haven van deze mooie plaats liggen grote en kleine jachten, welke u ook kunt huren.

U komt de oude stad Zadar binnen via de Land Gate, welke is gebouwd in 1543. De Land Gate wordt beschouwd als één van de belangrijkste monumenten uit de tijd van de Renaissance in heel Dalmatië. Er is één centrale triomfboog en hierdoor gaat het autoverkeer de stad in. Verder vindt u er twee voetgangerstoegangen aan de zijkanten van deze boog.

De kathedraal van Sint Anastasia is een belangrijke trekpleister en moet u zeker met een bezoek vereren. In de 4de en 5de eeuw heeft hier een basiliek gestaan. De huidige kathedraal is gebouwd in de 12de en 13de eeuw op de fundamenten van deze basiliek en is opgetrokken in Romaanse stijl. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Als u in Zadar bent, moet u zeker naar het zeeorgel gaan en deze beluisteren. Via een marmeren trap loopt u van de boulevard naar het water en dan ziet u een reeks pijpen. De wind en de golven van het water spelen met deze pijpen en dat zorgt voor een aparte, geheimzinnige muziek welke uit de gaten in de bovenste treden van de trap klinken.

Verder moet u tijdens uw bezoek aan Zadar naar de Zonnegroet gaan. Dit is een schitterende lichtshow. De combinatie met de natuurlijke omgeving en de muziek van het zeeorgel maakt het erg bijzonder. De lichteffecten zijn namelijk op een bepaalde met het zeeorgel verbonden, zodat de twee installaties een geheel vormen van muziek en licht.

U geniet rondom Zadar van veel natuurschoon. Ook de natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen.

Zadar is echt een leuke plek voor een weekendtrip of een wat langere vakantie. Deze plaats heeft veel te bieden voor alle doelgroepen. Boek snel uw vakantie naar Zadar vanaf Eindhoven.

Vliegen naar Zadar vanaf Eindhoven

U vliegt met Ryanair vanaf Eindhoven naar Zadar. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 55 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Cruise Kroatië Zadar

Zagreb

U kunt naar twee mooie plaatsen in Kroatië vliegen vanaf Eindhoven Airport. Sinds dit jaar is het mogelijk om met Ryanair in anderhalf uur naar Zagreb vanaf Eindhoven te vliegen. De hoofdstad van Kroatië ligt in het noorden van het land dichtbij de grens van Slovenië. De stad is een prima bestemming voor een citytrip. Het heeft een rijke geschiedenis en voor de cultuurliefhebber is Zagreb echt genieten. Zagreb staat bekend om haar fijne sfeer, goede restaurants en mooie bezienswaardigheden.

Een van de bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard is, dat is het Art Park gelegen onder het Grič park. Op deze plek komen de inwoners van Zagreb samen voor yoga, kunstworkshops, het maken van muziek en voor de gezelligheid. Vlakbij vindt u de kortste kabelbaan ter wereld, het Ilica treintje. Deze brengt u binnen een minuut vanaf het centrum naar Gornji grad of Gradec, de bovenstad van Zagreb. Hier vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden.

Zagreb is voor de cultuurliefhebber echt het walhalla met haar meer dan 60 galerijen en musea. Het meest bijzondere is het Museum of Broken Relationships in Gornji grad. In dit museum vindt u echt alles wat te maken heeft met verbroken relaties. Daarnaast moet u zeker de Kathedraal van Zagreb uit de dertiende eeuw bezoeken, een wandeling maken langs de Stone Gate, het parlement en de vele kerkjes.

Na al dat wandelen en indrukken opdoen is het tijd om iets te eten in de vele restaurants die Zagreb rijk is. Ga dan voor een typisch gerecht uit Zagreb, Strukli. Dit lijkt wel wat op lasagne en is gevuld met cottage cheese. Het wordt gegeten als voorgerecht en soms als toetje, maar nooit en dat is het vreemde als hoofdgerecht.

Zagreb is echt een aanrader om eens te bezoeken. Dus wilt u eens een andere citytrip dan anders, boek dan een ticket voor een vlucht van Eindhoven naar Zagreb.

Vliegen naar Zagreb vanaf Eindhoven

U vliegt met Ryanair vanaf Eindhoven naar Zagreb. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Standbeeld Kroatië Zagreb