Vakantie Cyprus

Cyprus vanaf Eindhoven

Paphos

Met Ryanair vliegt u vanaf Eindhoven naar Paphos in circa vier uur. Deze mooie havenstad ligt in het zuidwesten van het eiland Cyprus direct aan de Middellandse Zee. Het is één van de populairste bestemmingen van het eiland. Een leuke bestemming voor een weekendtrip.

Paphos staat bekend als de wijnstad van het eiland Cyprus. In de bergen rondom Paphos vindt u vele wijngaarden, waar de lekkerste wijnen gemaakt worden en die u kunt proeven in de vele restaurants en barretjes in Paphos. Het is ook erg leuk om de wijngaarden te bezoeken.

In het centrum van Paphos vindt u de markthal uit de 20e eeuw met zijn vele souvenirwinkeltjes. In de toeristische wijk van de Oude Stad kunt u lekker flaneren langs de Makariosboulevard, waar u ook de leuke winkeltjes aldaar zeker moet bezoeken. Sieraden, kleding en diverse souvenirs worden hier verkocht. Altijd leuk om iets mee te nemen voor de thuisblijvers.

Wilt u iets cultureels ondernemen? Bezoek dan eens de ruïnes van Kato Paphos. In deze oude Romeinse stad kunt u schitterende tot de verbeelding sprekende mozaïeken bewonderen in de vele ruïnes van de Romeinse villa’s die er ooit bewoond werden door hooggeplaatste notabelen. Paphos was erg belangrijk vroeger, want volgens de mythe was dit de geboorteplaats van de godin Aphrodite.

Komt u naar Paphos om lekker uit te rusten aan het strand, dan hebt u de keuze uit wel 27 stranden langs een meer dan 50 kilometer lange kustlijn. Een tiental van deze stranden heeft de blauwe vlag certificaat gekregen, wat betekent dat het nette stranden met goede voorzieningen zijn.

De mooiste en beste stranden voor de toeristen liggen tussen Drepanon en Paphos in. Als u nog iets verder doorrijdt, ziet u voorbij Lara enige prachtige stranden. Op alle stranden hebt u de mogelijkheid om diverse watersporten te beoefenen. Daarnaast is de onderwaterwereld hier schitterend, dus een middagje snorkelen of duiken is zeker een aanrader.

Het centrum van Paphos moet u ook echt bezoeken. U hebt hier een prachtig uitzicht over het schitterende blauwe water bij de haven. Het kasteel van Paphos ligt bij de haven van de stad en is destijds gebouwd om de haven van de stad te bewaken. Voordat het kasteel hier stond, was hier een Byzantijns fort. Deze is destijds deels afgebroken toen de Venetianen hier de baas werden. Toen de Ottomanen Cyprus veroverden, werd het huidige kasteel gebouwd. Het heeft dienst gedaan als gevangenis en was ooit zelfs een opslagplaats voor zout. Momenteel is het een cultureel monument en één van van de belangrijkste gebouwen van Paphos. Er vinden hier vele culturele evenementen plaats en er worden vaak festivals georganiseerd. Het beroemdste festival  is wel het Aphrodite-festival. Dit festival wordt jaarlijks in september georganiseerd.

Reist u met kinderen naar Paphos? Dan is er voor hen ook genoeg te doen. U moet zeker het waterpark Aphrodite bezoeken met de kinderen. Het is het ideale uitstapje voor de echte waterratten. Het is het grootste waterpark wat u op Cyprus kunt vinden. U vindt hier 17 waterattracties en vier supersnelle glijbanen voor de iets oudere kinderen.

Paphos is echt een bestemming voor jong en oud. Voor de cultuur-, de natuur- en de strandliefhebber is het de ultieme vakantieplek.

Vliegen naar Paphos vanaf Eindhoven

U vliegt met Ryanair vanaf Eindhoven naar Paphos. De vlucht duurt ongeveer 4 uur.

Vakantie Paphos Cyprus

Bekijk meer aanbieders

Transfertijd populaire bestemmingen vanuit Paphos:

  • Paphos: 30 minuten
  • Polis: 1 uur
  • Latchi: 1 uur en 30 minuten
  • Miliou: 45 minuten
  • Limassol: 1 uur
  • Larnaca: 1 uur en 45 minuten
  • Ayia Napa en Protaras: 2 uur en 30 minuten

Let op: De transfer van de luchthaven van Paphos naar uw accommodatie is niet altijd standaard inbegrepen. Op de website van de reisorganisatie staat vermeld of de transfer is inbegrepen bij uw vakantie. Indien er wordt vermeld dat de transfer optioneel kan worden geboekt dan is die niet inbegrepen, maar kunt u deze optie aanvinken en kiezen tijdens het boekingsproces.