Vakantie Albanië natuur landschap

Albanië vanaf Eindhoven

Tirana

Tirana is de hoofdstad van Albanië en vanaf nu bereikbaar via Eindhoven Airport. Deze mooie, oude stad is voor velen een nog onbekende plaats en onbekend maakt onbemind, maar het is zeker de moeite waard om deze stad eens te bezoeken. Albanië is gelegen aan de Middellandse Zee dus heeft het te maken met een prettig Middellandse Zee klimaat, waardoor de zon volop schijnt gedurende de lente-, zomer-, en herfstmaanden.

Tirana heeft veel te bieden en voor een ieder wat wils. De stad herbergt vele musea en bijzondere gebouwen. De groene lommerrijke parken nodigen uit voor een mooie wandeling door de stad. Tijdens deze wandeling ziet u een mengeling van oude grijze gebouwen uit het communistische tijdperk gemengd met gebouwen van zeer lang geleden en daarnaast ziet u moderne architectuur. Deze stad probeert het grauwe communistische tijdperk achter zich te laten.

Het hart van de stad is het Skanderbegplein, vernoemd naar de nationale held Skanderbeg. Op deze plek moet u zijn als u diverse culturele bezienswaardigheden wilt bekijken. Het cultuurpaleis ‘Pallati i Kulturës’, de Et’hem Bey Moskee en het Nationaal Historisch Museum ‘Muzeu Historik Kombëtar’ zijn hier allemaal gevestigd. Veel cultuur op loopafstand van elkaar.

Wilt u meer weten van de communistische militaire geschiedenis, dan moet u zeker een bezoek brengen aan oorlogsmuseum Bunk Art. Het verleden van Tirana wordt hier uit de doeken gedaan.

Tirana moskee Albanië

Wilt u lekker eten en uitgaan tijdens uw vakantie? Dan kan dat ook in Tirana. U moet dan zijn in de wijk Biloku. U vindt hier vele gezellige terrassen, café’s en restaurants die zorgen voor een gezellige sfeer in de wijk. U vindt hier nog wel steeds de restanten uit het communistische verleden van het land door de vele grauwe wooncomplexen, maar die worden steeds meer opgeschilderd in vrolijke kleuren door plaatselijke kunstschilders.

Wie wil shoppen, kan ook terecht in Tirana. Winkelcentrum Toptani is the place to be en is ontwikkeld door een Nederlandse architect. U vindt hier de winkels van de bekende merken, maar ook kleine winkeltjes met leuke souvenirs en hebbedingen vindt u hier.

Zin in wat actie? De Dajti Ekspres, een kabelbaan vlakbij het Oorlogsmuseum, brengt u in een kwartiertje naar de top van de Dajti berg. Tijdens de tocht naar boven geniet u van een waanzinnig uitzicht over Tirana en haar bergachtige omgeving. Als u boven bent, dan bent u in het Dajti Mountain National Park, waar de Dajti Tower en Dajti Adventure Park gevestigd zijn. U kunt hier wandelingen maken, fietsen, klimmen of paragliden. Hier vermaakt u zich een hele dag.

Vanuit Tirana kunt u diverse uitstapjes maken naar de bergachtige omgeving waarmee de stad wordt omringt en een bezoek aan de badplaats Dürres is ook een echte aanrader. Tirana is een leuke stad als u een keer ergens anders naartoe wilt in plaats van de geijkte vakantieplekken. Het is zeker een aanrader voor een weekendtrip. De hotels zijn goed en de bevolking is zeer vriendelijk en blij met de toeristen die hun stad bezoeken.

Vliegen naar Tirana vanaf Eindhoven

U vliegt met Wizz Air vanaf Eindhoven naar Tirana. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Bekijk meer aanbieders