Sveti Vlas Bulgarije

Vakantie Sveti Vlas Bulgarije

Hebt u zin in een zonovergoten zomervakantie? Boek dan een vakantie naar Sveti Vlas in Bulgarije. Sveti Vlas is gelegen aan de Zwarte Zee in de buurt van Sunny Beach en Nessebar. De onder toeristen zeer bekende plaats Nessebar ligt op ongeveer tien kilometer.

Sveti Vlas  is een gezellig dorpje met een mooi zestien meter breed en één kilometer lang strand. Het strand loopt langzaam af in zee, waardoor het uitermate geschikt is voor kleine kinderen. Sveti Vlas is in tegenstelling tot het nabijgelegen Sunny Beach een stuk rustiger, waardoor het de perfecte bestemming is om met uw gezin naar toe te gaan deze zomer.

Sveti Vlas, oftewel Sint Vlas, is vernoemd naar de heilige Agios Vlasios. Deze heilige is de beschermheilige van onder andere de land- en tuinbouwers en de herders en hij is de beschermheilige van de wolhandel.

Reisorganisaties vakantie Sveti Vlas

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie Sveti Vlas boeken, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners:

Natuur Sveti Vlas

Sveti Vlas is gelegen aan de Zwarte Zee. U kunt hier kennismaken met de schitterende onderwaterwereld van de Zwarte Zee. Vele diverse soorten kleurig koraal en mooie gekleurde vissen zijn een lust voor het oog voor iedereen die van duiken of snorkelen houdt.

Op het land is de natuur rondom Sveti Vlas ook wonderschoon. Sveti Vlas is gelegen aan de uitlopers van het Balkangebergte. Het landschap rondom Sveti Vlas is mooi groen. U komt hier mooie velden vol wilde bloemen tegen. In de bossen aan de voet van het Balkangebergte vindt u vele struiken van wilde aardbeien, bramen en bessen. De smaak van deze vruchten is heerlijk zoet door de overvloedige zonneschijn in de zomer en de regenval in de lente. Verder ziet u veel diverse loofbomen.

Frisse berglucht en een aangenaam zeeklimaat hebben ervoor gezorgd,  dat deze plaats eind jaren zestig van de vorige eeuw een kuuroord is geworden voor patiënten die behandeld worden voor longziekten. De lucht is schoon en gezond.

Marina Dinevi jachthaven en Dinevi Resort

In Sveti Vlas vindt men de luxueuze jachthaven Marina Dinevi. Deze jachthaven heeft plek voor maximaal driehonderd jachten en het beschikt over alle moderne faciliteiten die een jachthaven nodig heeft. Marina Dinevi is de grootste jachthaven van Bulgarije. U zult hier  vele luxueuze jachten zien aanmeren.

Bij de jachthaven vindt u het Dinevi Resort. Het Dinevi resort is een familieresort waar u alles binnen handbereik hebt. U hebt een fantastisch uitzicht over de Zwarte Zee en zijn mooie stranden, er zijn diverse goede restaurants en bars, mooie zwembaden en een goede verbinding met het openbaar vervoer naar Sunny Beach en Nessebar.

In het Dinevi Resort vindt u ook het Amfitheater Arena. Dit is een groot theater wat voor iedereen toegankelijk is. Het heeft 450 zitplaatsen, dus er is altijd wel een plekje om een mooie voorstelling of muziekoptreden te bekijken.

Mooie plaatsen in de omgeving

Vanuit Sveti Vlas hebt u de mogelijkheid om diverse uitstapjes naar de vele bezienswaardigheden en natuurparken te maken aan de Zwarte Zee. U kunt mooie wandelingen maken in de omgeving. Daarnaast is het goed mogelijk om één van de vele schilderachtige plaatsjes te bezoeken.

Primorsko

Deze stad is gelegen op een klein schiereiland in de Zwarte Zee. Het ligt aan de voet van de Strandzha bergketen. Voor de natuurliefhebbers is een bezoek aan Primorsko en zijn omgeving echt de moeite waard.

Deze gezellige stad heeft twee mooie stranden en een zeer mooie natuur. Het Ropotamo natuurgebied ligt aan de noordkant van de stad en aan de zuidkant van de stad ligt het Dyavolska natuurgebied. Beide natuurgebieden zijn beschermd.

Sozopol

Deze plaats is één van de oudste steden van Bulgarije. Sozopol is gesticht in de Thracische tijd door de oude Grieken. De oude stad van Sozopol is één grote bezienswaardigheid van kleine straatjes en smalle steegjes met huizen die veelal  gebouwd zijn in de architecturale stijl typerend voor de Zwarte Zee. U kunt een mooie stadswandeling maken langs de oude stadsmuur die deels authentiek is en deels is herbouwd. Zo komt u ook langs het fort. Verder zijn er diverse musea, zoals het Archeologisch Museum, het Etnografisch museum en het Torenmuseum te bezoeken. Ieder jaar eind augustus begin september vindt het Apollonia kunstfestival plaats in Sozopol. Tien dagen lang een hoeveelheid aan kunst en cultuur, dans en theater en diverse exposities welke allemaal zeer de moeite van het bezoeken waard zijn.

Burgas

Burgas is een grote plaats waar men kan genieten van de vele winkeltjes en goede restaurants en bars. Wat ook een aanrader is om te doen, als men een dag in Burgas is, dat is om Saint Anastasia Island te bezoeken. Dit is een klein vulkanisch eiland gelegen in de Zwarte Zee tegenover Burgas. Men vindt hier vele ambachtelijke winkels en er staat een vroeg Middeleeuwse kerk die te bezichtigen is.