Sunny Beach Bulgarije

Vakantie Sunny Beach Bulgarije

Slantsjev Brag, bij de toeristen beter bekend onder de naam Sunny Beach is een mooie, zonnige  plaats in Bulgarije. Het ligt ongeveer 35 kilometer verwijderd van de grote stad Burgas.

Slantsjev Brag, wordt Sunny Beach genoemd om zijn schitterende, goudgele zandstranden gelegen aan het azuurblauwe water van de Zwarte Zee. Het heeft meer dan 300 dagen zon per jaar, het is dus een echte zonbestemming voor in de zomervakantie.

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie boeken naar Sunny Beach Bulgarije, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners:

Een vakantie naar Sunny Beach Bulgarije is de bestemming voor een geweldige zomervakantie voor jongeren en gezinnen met kinderen. Deze mooie badplaats aan de Zwarte Zee heeft alles in zich, wat een vakantie tot een geweldige vakantie maakt en waar men nog lang aan terug zal denken. Het is er goedkoop vergeleken met de Nederlandse standaard en er is veel vermaak voor jong en oud. Overdag kunt u heerlijk vertoeven aan het zandstrand. Naast het opdoen van een mooi bruin kleurtje kunt u zich ook vermaken met de zeer diverse watersportmogelijkheden.

In de avond heeft Sunny Beach een bruisend uitgaansleven op Flowerstreet. Dit is de boulevard. Hier bevinden zich diverse restaurants, goede eetcafe’s, hippe clubs en andere uitgaansgelegenheden.

Aanbiedingen vakantie Sunny Beach TUI

Secrets Sunny Beach Resort & Spa

8-daagse Zonvakantie naar Burgas bij Secrets Sunny Beach Resort & Spa

Beschikbaar vanaf €1187

Melia Sunny Beach

8-daagse Zonvakantie naar Burgas bij Melia Sunny Beach

Beschikbaar vanaf €783

Dreams Sunny Beach Resort & Spa

8-daagse Zonvakantie naar Burgas bij Dreams Sunny Beach Resort & Spa

Beschikbaar vanaf €867

Sunny Day Club

8-daagse Zonvakantie naar Burgas bij Sunny Day Club

Beschikbaar vanaf €451

Lion Sunny Beach

8-daagse Zonvakantie naar Burgas bij Lion Sunny Beach

Beschikbaar vanaf €568

DIT Evrika Beach Club

8-daagse Zonvakantie naar Burgas bij DIT Evrika Beach Club

Beschikbaar vanaf €859

Jupiter

8-daagse Zonvakantie naar Burgas bij Jupiter

Beschikbaar vanaf €451

Laguna Park

8-daagse Zonvakantie naar Burgas bij Laguna Park

Beschikbaar vanaf €712

TUI SUNEO Perla

8-daagse Zonvakantie naar Burgas bij TUI SUNEO Perla

Beschikbaar vanaf €736

DIT Majestic Beach

8-daagse Zonvakantie naar Burgas bij DIT Majestic Beach

Beschikbaar vanaf €888

Activiteiten Sunny Beach

Er is veel te doen in en om Sunny Beach. Bij de jongeren is deze plek vooral geliefd om zijn bruisende uitgaansleven en goede watersportmogelijkheden. Hieronder vindt u een selectie van de diverse activiteiten en bezienswaardigheden.

Watersport

Sunny Beach is gelegen aan de Zwarte Zee, vandaar dat er van alles te doen is op het gebied van watersport. U kunt lekker genieten van de warme zonnestralen op uw huid als u op uw handdoek of strandstoel ligt op het parelwitte strand met uitzicht op het azuurblauwe water van de Zwarte Zee. Om af te koelen neemt u af en toe even een verfrissende duik in het heldere water van de Zwarte Zee.

Langs het gehele strand bevinden zich diverse bedrijven, waar u een waterscooter of een banaan kunt huren voor veel plezier op het water. Altijd al eens willen parasailen, dan hebt u  hier de kans. Op deze manier, hoog boven in de lucht bekijkt u Sunny Beach eens van een andere kant.

Karten

Hebt u altijd al eens willen karten in de zon? In Sunny Beach bevindt zich een geweldig leuke openlucht kartbaan met een circuit van maar liefst 440 meter. Deze kartbaan is gelokaliseerd aan de snelweg welke achter deze badplaats langsloopt. De kosten zijn 12,50 voor 10 minuten racen.

Waterparken

In Sunny Beach en in de buurt van Sunny Beach vindt men twee waterparken, het Action Waterpark in Sunny Beach en het Paradiso Aquapark in Nessebar.

Aan de westkant van Sunny Beach treft men het Action Waterpark. De hele dag kunt u zich hier vermaken. Komt u met kinderen, dan hebt u hier geen kind aan ze. Er zijn achttien waterglijbanen, diverse zwembaden en u kunt heerlijk van de zon genieten op één van de ligbedden aan de rand van de zwembaden en op het zonneterras. De inwendige mens wordt hier zeker niet vergeten er zijn diverse bars voor een heerlijk drankje en een maaltijd. Voor 15 euro hebt u toegang tot het Action Waterpark. Het vervoer van en naar het park zit bij de prijs inbegrepen. Er zijn verschillende opstapplaatsen in Sunny Beach voor het vervoer naar het park.

Op enkele kilometers van Sunny Beach vindt men het Paradiso Aquapark in Nessebar. Dit park is groter dan het Action Waterpark. Het Paradiso Aquapark is geopend van mei tot en met september. De kosten voor dit park zijn gelijk aan die van het Action Waterpark. Ook hier zijn het toegangskaartje en vervoer heen en terug bij de prijs inbegrepen.

Lazy day cruise

Een lazy day cruise is een echte aanrader. U gaat aan boord van een zeilboot en u vaart dan langs de mooie kust van Sunny Beach. Op de boot klinkt de gehele dag lekkere muziek en een drankje, wijn, bier of frisdrank zit bij de prijs inbegrepen en dit kunt u onbeperkt gebruiken. Er wordt aangelegd in een mooie baai, waar u de gelegenheid hebt om een duik te nemen. De kok zal ondertussen een heerlijke maaltijd voor u bereiden.  Dit wordt een dag ultiem genieten en lekker bijkomen op het water.

Jeep, cabrio of quad safari

U kunt met een jeep, een cabrio of een quad de omgeving rond Sunny Beach verkennen. Tijdens de jeepsafari kunt u tevens schieten op de schietbaan en de dag zal afgesloten worden met een heerlijke barbecue. Tijdens de cabrio safari wordt u rond het middaguur verrast met een heerlijke Bulgaarse lunch. Bij deze lunch wordt een speciaal Bulgaars drankje geserveerd.

Bezienswaardigheden Sunny Beach

Nessebar

Voor mooie, culturele bezienswaardigheden dient u zeker Nessebar bezoeken. Nessebar staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en dat is niet voor niets. Het ontstaan van deze stad gaat eeuwen terug in de tijd. Tijdens de Griekse Oudheid woonden hier al mensen en men vindt hier nog overblijfselen van die oude, Griekse cultuur. De tempel van Apollo is hier een voorbeeld van.

Naderhand zijn de Byzantijnen hier lange tijd de baas geweest. Vandaar dat men hier nog mooie Byzantijnse kerken aantreft.

In de Middeleeuwen is Nessebar in handen van de Bulgaren en kent het een bloeiperiode. Uit deze tijd stamt de Pantokrator kerk. De Pantokrator kerk is de belangrijkste kerk van Nessebar en deze is gebouwd in de 13e eeuw. Het is een zeer opvallende kerk, aangezien het is gebouwd in een Oosters-Orthodoxe stijl. De kerk is rijkelijk versierd zowel van binnen als van buiten. Tegenwoordig doet dit gebouw geen dienst meer als gebedshuis, maar is het een kunstgalerie.

Bezoek ook zeker de  ruïnes van de kerk van de Heilige Sophia of  het archeologisch museum. Men kan zich hier zeker een hele dag vermaken.

Saint Anastasia Island Burgas

Saint Anastasia Island ligt bij de plaats  Burgas. Dit eiland is een vulkanisch eiland, vanaf hier hebt u een magnifiek uitzicht hebt over de Zwarte Zee. Op het eiland zelf is veel te zien. Er is een oude vuurtoren welke men kan bezoeken. De kerk die gebouwd is in de 12e eeuw is er één van eenvoudige schoonheid, deze is nogmaals verbouwd in de 14e eeuw. Er zijn vele oude, ambachtelijke winkeltjes waar men leuke authentieke Bulgaarse souvenirs kan kopen voor uzelf of het thuisfront.

Burgas

Deze stad wordt steeds populairder bij de toeristen. Burgas ligt in het oosten van Bulgarije aan de Baai van Burgas. Het centrum heeft vele winkeltjes en leuke terrassen, waar u kunt genieten van de Bulgaarse gastvrijheid onder het genot van een heerlijk drankje. Burgas staat bij de Bulgaren bekend als de stad van de festivals. In de zomermaanden kunt u diverse festivals bezoeken.

U dient zeker het Regional Historical Museum te bezoeken. Het is gebouwd in 1912 en is sinds 2000 pas geopend voor publiek. Voorheen was het alleen toegankelijk voor geleerden. U kunt hier het archeologisch en cultureel erfgoed van de stad Burgas en zijn omgeving bewonderen. Het museum heeft meerdere tentoonstellingen welke verdeeld zijn over vier gebouwen. Elk gebouw heeft zijn eigen thema, cultuur, etnografie, geschiedenis en natuur.

Eten en Drinken Sunny Beach

Aan Flowerstreet, de boulevard van Nessebar, liggen vele restaurants en eetcafe’s. Naast restaurants met de traditionele Bulgaarse keuken, welke lijkt op de Griekse en Turkse gerechten die wij kennen, kan men hier tevens een snelle hap halen bij McDonald’s of de KFC.

Mocht u trek hebben in een Nederlandse bitterbal, dan is dat geen probleem. Er is hier een Nederlands café, The Flying Dutchmen, waar de bitterbal, maar ook een broodje kroket wordt geserveerd. In de avond kan men hier tot diep in de nacht een feestje vieren.

In Bulgarije is voor het gebruik en de verkoop van alcohol een minimumleeftijd van 18 jaar ingesteld.  Onder de 18 jaar mag je wel de clubs bezoeken, maar alcohol wordt niet geschonken aan minderjarigen.

Kraanwater kunt u beter niet gebruiken in Bulgarije. Gebruik bronwater om te drinken en om uw tanden mee te poetsen.