Vakantie Albena Bulgarije

Vakantie Albena Bulgarije

Albena is gelegen aan de Zwarte Zee in Bulgarije. De stad ligt 31 kilometer ten noorden van de grote plaats Varna. Albena is gericht op de vakantieganger die houdt van luxe en comfort. Dus bent u op zoek naar een luxe all inclusive vakantie in Bulgarije, dan is een zonvakantie in Albena zeker het overwegen waard.

De accommodaties die u hier kunt boeken liggen in een veel rustigere omgeving, dan de accommodaties gelegen aan het toeristische en drukke Golden Beach, wat niet ver verwijderd is van Albena.

Het strand bij Albena is kunstmatig aangelegd en het bestaat pas sinds 1969. De meeste hotels zijn gelegen aan dit mooie zandstrand met uitzicht op de Zwarte Zee. Daarnaast zijn er nog diverse hotels die gebouwd zijn tegen en op de hellingen van de beboste heuvels, waar het dorp Albena oorspronkelijk ligt.

Albena staat bekend om zijn meer luxueuze vakanties in Bulgarije. Er zijn vele eetgelegenheden van zeer luxe tot leuke themarestaurants, gezellige bars en diverse strandtenten. Er is een leuke winkelstraat met vele kraampjes met diverse snuisterijen en souvenirs voor uzelf of de thuisblijvers.

Reisorganisaties vakantie Albena

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie boeken naar Albena Bulgarije, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners:

Schoonheid en gezondheid

Naast luxe en comfort komen de toeristen naar Albena voor het genezen van hun ziektes en kwalen door te baden in het geneeskrachtige water, wat uit de rotsen stroomt. De geneeskrachtige modder is zeer goed voor de huid. Schoonheid, gezondheid en energie opdoen zijn voor vele toeristen de woorden die bij hen opkomen, als ze denken aan Albena. Vele hotels zijn gericht op de toeristen die komen voor de helende werking van het water en zij hebben zelfs een eigen medische staf in dienst.

Het Albena Resort beschikt over diverse exclusieve wellness centra met ieder zijn eigen specialiteit.

In het midden van het Albena resort vindt men het kuuroord Medika Albena. Zij bieden u semi-medische behandelingen, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie in combinatie met de nieuwste behandelingen op wellnessgebied. Daarnaast kunt u hier terecht voor cosmetische behandelingen. Verder kunt u gebruik maken van een keur aan behandelingen zoals: hydrotherapie, fytotherapie, thalassotherapie, acupunctuur, aroma-therapeutische en klassieke massages, zonetherapie, modder-cure en nog vele andere behandelingen. Daarnaast wordt het aanbod steeds meer uitgebreid.

In het kuuroord Centrum Ralitsa Superior kunt u in een ontspannen en luxueuze omgeving genieten van een groot aanbod aan behandelingen en faciliteiten, waaronder baden in mineraalwater welke verrijkt zijn met gemicroniseerde zeewieren, thermotherapie en er zijn diverse sauna’s en stoombaden, jacuzzi’s, diverse binnen- en buitenzwembaden, een beautyfarm en u kunt werken aan uw conditie in de fitnessruimte. Daarnaast kunt u genieten van het gebruik van diverse kruiden en etherische oliën en curatieve zouten.

Natuur en klimaat

Albena heeft een mild landklimaat wat ervoor zorgt, dat vanaf mei tot en met oktober de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden ligt. Dus niet alleen in het hoogseizoen, maar ook in het voor- en in het  naseizoen kunt u genieten van lekkere temperaturen. De zeewatertemperatuur ligt in deze periode rond of boven de 20 graden. Het strand bij Albena wordt door velen geroemd als het mooiste strand van Bulgarije. Een verfrissende duik in de Zwarte Zee tijdens het zonnen op het strand behoort zeker tot de mogelijkheden. De zee is ondiep en loopt langzaam af, vandaar dat het hier zeer geschikt is voor kleinere kinderen.

De natuur rond Albena is van ongekende schoonheid. Overal om u heen is het groen van de mooie loofbomen. In het bos groeien vele wilde vruchtdragende struiken zoals aardbeien en bosbessen. Naar het noorden toe ligt het beschermde natuurgebied Batova.

De noordelijke kust van Albena is steil, opgebouwd uit geel zandsteen en kalksteen. Van deze stenen helling zijn de vele gebouwen in het Albena resort gebouwd,

Sport en ontspanning

De watersportmogelijkheden in Albena zijn uitstekend. U kunt hier snorkelen en duiken en er worden vaak diverse waterraces georganiseerd. Dit kan gaan om zwemwedstrijden, maar ook om catamaranraces of andere zeilwedstrijden.

Wilt u wat anders dan plezier op het water? Dat is in Albena geen probleem. U kunt hier paardrijden, diverse buitenritten behoren ook tot de mogelijkheden. Er zijn verschillende tennisbanen waar u een balletje kunt slaan. Uiteraard heeft ieder hotel zijn eigen fitnessfaciliteiten.

Ieder jaar wordt er in Albena een autorally georganiseerd, wat natuurlijk zorgt voor het nodige spektakel. Daarnaast organiseert men hier jaarlijks een aantal bokstoernooien. Tevens is Albena bekend om zijn internationaal bekende bridge drive.