Primorsko Bulgarije

Vakantie Primorsko Bulgarije

Primorsko is een mooie, oude stad gelegen in Bulgarije. Hebt u een vakantie naar Primorsko geboekt, dan zult u genieten van de schoonheid van de natuur, de historie en de cultuur in de omgeving rondom Primorsko, maar ook geniet u van de mooie stranden en uitstekende accommodaties.

Primorsko is een plek gericht op de toeristen. Men treft hier veel Bulgaren en Tsjechen aan tijdens de vakantieperiode. In deze periode is het druk in Primorsko. In de maanden buiten het hoogseizoen wonen er rond de zevenduizend inwoners in Primorsko. Tijdens de zomermaanden wordt dit aantal vervijfvoudigd door de toeristen.

Reisorganisaties vakantie Primorsko

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie Primorsko boeken, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners:

Geschiedenis

Primorsko is gelegen in het uit de historie zeer bekende Thracië. Dit gebied strekte zich uit van het zuid-oostelijke deel van Bulgarije, Griekenland, een deel van Macedonië en een groot deel van Turkije, het Europese deel. De Bosporus scheidt Thracië van Anatolië.

De inwoners van Thracië zijn van Indo-Europese komaf en zij leefden in diverse stammen. Deze stammen bestreden elkaar vaak. Het volk was zeer bekend om zijn krijgslust, maar ook om zijn hoog ontwikkelde muziek- en dichtkunst. De Thraciërs hebben de Griekse samenleving erg beïnvloed. Dat blijkt uit het feit, dat zij de god Ares ( god van de oorlog) van de Thraciërs hebben overgenomen. Daarnaast is Orpheus, een figuur uit de Griekse mythologie, afkomstig uit Thracië. De god Zephyros, god van de westenwind, had Thracië als woonplaats.

De cultuur van de Thraciërs was zeer rijk en divers. Thracië werd in de Griekse oudheid gezien als het centrum van de muziek. De invloeden van de Thracische muziek leefden nog lang voort. Dat de cultuur rijk was, blijkt ook uit de tumuli, grafheuvels, waarin men vele goudschatten heeft aangetroffen.

Na de eerste eeuw heeft Thracië te maken met plunderingen door vijandige mogendheden en het wordt ingelijfd bij het Byzantijnse Rijk. Naderhand komt het nog in handen van het Bulgaarse rijk, het Ottomaanse rijk en is het een belangrijk strijdplaats voor de Russisch-Turkse oorlogen van de 19e eeuw. Daarna komt het gedeelte van Thracië wat wij nu kennen als Bulgarije in handen van de Bulgaren. Al deze mogendheden hebben hun sporen nagelaten in Primorsko en omgeving. Een vakantie in Primorsko geeft u de mogelijkheid om diverse bezienswaardigheden te bezoeken.

Ecotoerisme

Het landschap in en rondom Primorsko is schitterend. De rit door de natuur van Burgas, waar u landt met het vliegtuig, naar Primorsko is één van de mooiste ritten die u kunt maken in Bulgarije. Primorsko ligt op een klein rotsachtig schiereiland die ligt tussen de Stamopolo Baai en de Dyavolski Baai. De stad ligt aan de voet van de Strandzha bergketen. Het landschap rondom Primorsko is zeer divers. Zo vindt u indrukwekkende kliffen, dichte bebossing, maar ook aan weerskanten van Primorsko hebt u mooie witte zandstranden. In de zomermaanden zijn deze stranden zeer druk bezocht, vooral het strand bij het centrum van Primorsko.

Vanwege de toeristische aantrekkingskracht van Primorsko hebben de natuurgebieden rondom deze plaats een beschermde status gekregen. Dit betekent, dat hier niet meer mag worden gebouwd.

Het Ropotamo natuurreservaat  ligt ten noorden van Primorsko. Dit natuurreservaat is gesticht in 1940 rondom de rivier Ropotamo die ontspringt in de Strandzha bergketen. Hier ligt tevens het grootst aaneengesloten stuk zandduinen van Bulgarije. U kunt hier met een gids met een boot de rivier op om te genieten van de wonderschone natuur. Dit is de enige manier om het natuurschoon van dichtbij te bekijken.

Aan de zuidkant ligt het Dyavolska estuarium. Hier vindt men de duivels rivier, welke grote aantrekkingskracht uitoefent op vele vogels.

De flora en de fauna rondom Primorsko is zeer divers. U vindt hier zeer veel verschillende vogels zoals wielewalen, de zwarte wouw en de visdief. Daarnaast komt u hier zeer veel vlinders tegen.

Stranden

Primorsko heeft aan de zuidkant en aan de noordkant mooie stranden. U kunt hier genieten van de  zon, het azuurblauwe water van de zee, het strand en u kunt deelnemen aan diverse watersportactiviteiten.

Het noordelijke strand is groot en open en het heeft een ruwe branding. Dit strand is daarom zeer geliefd bij de windsurfers.

Het zuidelijke strand is wat kleiner en de zee is rustiger. Dit strand is zeer geschikt voor families. Tijdens de zomerperiode is dit strand zeer geliefd bij de vakantiegangers en dan is het zeer druk met veel jongeren. Op twee kilometer ligt het Internationale Jeugd Centrum. Het is gebouwd in de socialistische  tijd en men vindt hier vele vakantiehuizen, bungalows en villa’s voor de jongeren om te verblijven. Daarnaast vindt men hier vele bars en discotheken.

Bezienswaardigheden

Het natuurschoon rondom Primorsko is een bezienswaardigheid op zich. Daarnaast kan men hier diverse actieve, culturele en geschiedkundige uitstapjes maken.

Beglik Tash

Primorsko en het gebied rondom deze plaats behoorden vroeger tot het historische Thracië. Men kan nog steeds overblijfselen uit deze tijd vinden in deze regio. Een voorbeeld hiervan is Beglik Tash.  Dit is een indrukwekkende rotsformatie, welke is gebouwd door een Thracische stam. Deze rotsformatie werd gebruikt voor religieuze ceremonies en het was in die tijd dus een heiligdom. Beglik Tash ligt op circa zeven kilometer aan de noordkant van Primorsko.

Aquaplanet

Hebt u zin in een dag vol met waterpret? Dan bent u hij Aquaplanet Primorsko aan het juiste adres. De gehele week is dit waterpark geopend en het biedt vertier voor jong en oud. Er zijn diverse waterglijbanen voor zowel kinderen als volwassenen. De inwendige mens wordt zeker niet vergeten. U kunt hier diverse maaltijden en verfrissingen kopen. Dit waterpark is een echte aanrader voor de kinderen. Zij zullen de dag van hun leven hebben.