Vakantie Byala Bulgarije

Vakantie Byala Bulgarije

Aan de Zwarte Zeekust van Bulgarije, ook wel de Bulgaarse Rivièra genoemd, ligt in de buurt van Varna de mooie plaats Byala.

De Zwarte Zeekust van Bulgarije is zeer langgerekt, het is 378 kilometer lang en de plaats Byala ligt in het noorden van deze kustlijn.

Byala is gelegen in een heuvelachtig gebied in het meest oostelijke gedeelte van het Stara Planina gebergte. Byala is een Slavische naam en het betekent wit. Deze naam is aan deze plaats gegeven, omdat de oude Grieken deze plaats Aspro noemden, wat ook wit betekent.

Byala is nog niet echt ontdekt door de toerist, zoals bijvoorbeeld de steden Varna, Burgas en Nessebar. U zult hier geen luxe hotels, een enerverend uitgaansleven en drukke toeristische stranden vinden. Boekt u een reis naar Byala, dan boekt u een reis naar het echte Bulgarije en naar de rust. U treft in Byala diverse hotels, enkele appartementencomplexen en een camping.

Reisorganisaties vakantie Byala

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie boeken naar Byala Bulgarije, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners:

Het strand hier is schitterend en ongerept evenals het natuurschoon.

Byala heeft een kleine, maar mooie en doelmatige jacht- en vissershaven. De haven en het gebied eromheen worden goed bezocht en het is hier elke dag een drukte van belang. Men treft hier diverse uitstekende visrestaurants, enkele koffiehuisjes en wat lokale winkeltjes waar u echte Bulgaarse producten kunt kopen. De wijngaarden bij Byala moet u zeker even bezoeken.  In Byala wordt de Bulgaarse wijn Dimyat geproduceerd. Deze moet u natuurlijk echt geproefd hebben als u van wijn houdt en als u uw vakantie in Byala doorbrengt.

Stara Planina gebergte

Stara Planina betekent in het Bulgaars Oud Gebergte. In de oudheid dacht men, dat hier het huis van de noordenwind was. Bulgarije is ontstaan vanuit dit gebergte, wat ook wel het Balkangebergte wordt genoemd. Jarenlang werd Bulgarije bestuurd vanuit de eerste twee oorspronkelijke hoofdsteden die hier gelegen zijn, Pliska en Preslav.

De voormalige stad Pliska ligt op honderd kilometer van Byala. Tegenwoordig zijn hier alleen nog ruïnes te vinden van de ooit zo belangrijke stad die in de Byzantijnse tijd geheel is verwoest.

In het Stara Planina gebergte komen beren, wolven en wilde zwijnen voor. Het heuvelachtige woudengebied van het Stara Planina gebergte waar Byala ligt, wordt ook wel het woudengebied van Deli Orman genoemd.

Leuke plaatsen en uitstapjes in de regio

Vanuit Byala kunt u diverse uitstapjes maken. Deze kunnen verschillend van aard zijn. Houdt u van winkelen en uitgaan, geschiedenis en cultuur of iets actiefs voor iedereen is er wel wat te doen in de regio.

Varna

Deze stad is de op twee na grootste stad van Bulgarije. Deze stad is al eeuwenoud en zij heeft een roemrijke historie. Daarnaast bezit Varna een belangrijke marinehaven.

Varna is zes eeuwen voor Christus ontstaan en zij is in handen geweest van vele mogendheden sinds het ontstaan van de stad. In de stad is nog veel terug te vinden uit de diverse periodes van de geschiedenis van Varna. In het archeologisch museum in de stad vindt u diverse attributen die zijn gevonden bij opgravingen in de stad uit de Thracische tijd. In het noordwesten van Varna treft men een Thracische grafheuvel, waar tevens een museum is gevestigd.

In Varna zijn 150 belangrijke monumenten. Iets wat u zeker gezien moet hebben, is de kathedraal van Varna vanwege de mooiste altaarmuren van heel Bulgarije.

Niet alleen op cultureel gebied is Varna de moeite waard om te bezoeken. Mocht u houden van winkelen, dan bent u in Varna aan het juiste adres. In de binnenstad vindt u naast de grotere winkelketens ook leuke kleine winkeltjes en boetieks, waar u zeker zult slagen.

Kaap Kaliakra

Op ongeveer zeventig meter hoge, uit de zee opstijgende rotsen vindt u Kaap Kalakria gelegen bij Kavarna. Vanaf hier oefenden de Romeinen en de Byzantijnen hun macht uit over Bulgarije, omdat het fort vanaf hier moeilijk was in te nemen. Tegenwoordig vindt men hier nog steeds de overblijfselen van de fortificaties, die zelfs nog dateren uit de vierde eeuw voor Christus. Vanaf hier hebt u een prachtig uitzicht op de Zwarte Zee op een bijzondere plek in de historie.

Pobitite Kamâni

Op 20 kilometer aan de westkant van Varna vindt men het stenen woud. Dit opmerkelijke natuurverschijnsel behelst een aantal rechtopstaande stenen pilaren, waarvan enkele zelfs zeven meter de hoogte ingaan. Vijftig miljoen jaar geleden zijn door erosie van zandsteenrotsen deze formaties ontstaan. Het enige van de zandsteenrotsen wat is overgebleven is de harde kern.

Strandzha

Dit prachtige natuurgebied met zijn schitterende valleien, uitgestrekte wouden vol met eeuwenoude eiken en beuken, waterpartijen die ontstaan uit de rotsen is de hemel op aarde voor de natuurliefhebber. Strandzha is een plek waar men rust kan vinden en waar men kan genieten van een goede wandeling door de wonderschone natuur van Bulgarije.

Goede accommodatie in Byala

Byala is een toeristische plaats in opkomst. Er zijn hier enkele hotels en appartementencomplexen. Onderstaande accommodatie wordt door de gasten van onze partners met een 7,9 beoordeeld. Zeker een aanrader om te boeken.

Byala Beach Resort

Het Byala Beach Resort is gelegen op een klif. Vanaf hier hebt u een prachtig uitzicht over de Zwarte Zee. Het resort beschikt over diverse appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Alle appartementen zijn minimaal beschikbaar voor twee tot vier personen, maar er zijn zelfs appartementen voor acht personen te boeken. Met een groter gezelschap hoeft u dus niet meerdere appartementen te boeken.

Voor de kinderen is hier van alles te doen. Zo is er een miniclub, een speeltuin en natuurlijk kunnen zij gebruik maken van het zwembad. Daarnaast is er voor de kinderen gratis animatie.

Om even heerlijk tot rust te komen beschikt het resort over verschillende wellnessfaciliteiten. Zo kunt u tegen betaling gebruik maken van het Turks stoombad, diverse massages en schoonheidsbehandelingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de jacuzzi, het solarium en de sauna.

De verzorging in het Byala BeachRresort is op basis van all inclusive.

Bent u op zoek naar een relaxte vakantie? Bent u op zoek naar een all inclusive Byala, dan is het Byala Beach resort een hele goede keuze voor een heerlijke vakantie.
Byala Beach Resort