Informatie over winterzon-overwinteren vakantie

De winter komt er ieder jaar weer aan. Daar valt gewoon niks aan te doen. Wat u wel kunt doen is deze periode overbruggen door te overwinteren in het buitenland. Dit is een uitstekende manier om de koude, regenachtige en donkere maanden in Nederland te ontvluchten.

De redenen waarom mensen willen genieten van de winterzon in het buitenland kunnen heel verschillend. Sommige mensen overwinteren om gewoon lekker van hun pensioen te genieten, terwijl andere mensen de winterzon als middel gebruiken tegen depressies of andere gezondheidsklachten. Bovendien overwinteren veel mensen in het buitenland die gewoon houden van een heerlijk klimaat en er voldoende geld voor hebben.

Winterzon-bestemmingen

Populaire winterzon-bestemmingen met een heerlijk klimaat zijn o.a. Aruba, Cuba, Dominicaanse Republiek, Egypte, Gambia, Indonesië, Kaapverdië, Kenia, Malediven, Maleisië, Mexico, Nederlandse Antillen, Portugal, Spanje, Sri Lanka, Thailand, Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Bekijk een overzicht met aanbieders van winterzon-vakanties

Verschillende redenen om te overwinteren in het buitenland

Vanwege het klimaat

Er zijn genoeg mensen die overwinteren in het buitenland om de simpele reden dat ze een hekel aan de winter hebben en graag van de zon willen genieten. De koude periode in Nederland bevalt hen niet en daarom zoeken ze de winterzon op in het buitenland. Deze mensen zijn doorgaans redelijk vermogend en willen lekker genieten van het leven.

Genieten van het pensioen

Veel mensen komen pas op het idee om te overwinteren in het buitenland als ze gepensioneerd zijn. Voor het pensioen was het leven voor veel mensen een sleur en gejaagd en nu er niet meer hoeft te worden gewerkt, is er eindelijk tijd voor leuke dingen. Lekker genieten van vrije tijd en de maanden dat het in Nederland koud is, doorbrengen in een zonnige bestemming in het buitenland. Bovendien kan het voor de gezondheid ook beter zijn om de warmte op te zoeken.

Gezondheidsredenen

Een goede gezondheid is belangrijk om de winter goed door te komen. Normaal gesproken hebben mensen met een zwakke gezondheid (chronisch zieken bijvoorbeeld) in de winter meer klachten dan in andere perioden. Mensen met ziekten zoals bijvoorbeeld artritis, artrose, astma, psoriasis en reuma kunnen ook veel voordeel hebben van droogte, warmte en zon.

Ook voor mensen met depressies kan een winterzon-vakantie heel goed doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de seizoensgebonden depressie, die te maken heeft met een tekort aan zonlicht in de wintermaanden. Mensen die lijden aan seizoensgebonden depressies kunnen veel baat hebben bij een aangenaam klimaat, veel zon en een ontspannen leven.

Diverse mogelijkheden om te overwinteren in het buitenland

Als u er over nadenkt om te overwinteren in het buitenland, dan komt natuurlijk ook de vraag aan de orde op welke manier u dat wilt gaan doen. Zo kunt u bijvoorbeeld een geheel verzorgde all inclusive winterzonvakantie boeken bij verschillende reisorganisaties, maar u kunt ook zelf een vakantiehuis of appartement huren in het buitenland of misschien wilt u wel een vakantiehuisje in het buitenland kopen, zodat u zelf kunt bepalen wanneer u naar uw vakantiehuisje wilt gaan. Er zijn dus verschillende opties om in de winter in het buitenland te verblijven. Welke keuze u uiteindelijk maakt is natuurlijk o.a. afhankelijk van uw budget.

All inclusive hotel

Als u zich tijdens uw vakantie helemaal nergens druk om wilt maken, dan is het aan te raden een geheel verzorgde all inclusive winterzon-vakantie te boeken. Het voordeel is dat u van tevoren een goede inschatting kunt maken hoeveel geld u kwijt bent, want reis, transfer, verblijf, maaltijden, lokale dranken, snacks en diverse faciliteiten zijn immers inbegrepen. Het nadeel van een all inclusive winterzon-vakantie is dat deze vakanties vrij prijzig zijn, maar dit is natuurlijk afhankelijk van hoelang u op vakantie wilt. Het is vaak wel zo dat hotels meer korting bieden naarmate u langer in het hotel verblijft.

Vakantiehuis of appartement huren

U kunt ook een vakantiehuis of appartement in het buitenland huren. Het voordeel van het huren van een vakantiehuis of appartement vergeleken met een all inclusive hotel is dat u dan zelf kunt bepalen wat en wanneer u eet en drinkt. Het nadeel is dat u bijvoorbeeld zelf moet uitzoeken waar een supermarkt bij u in de buurt is en mochten er problemen zijn met uw accommodatie, dan is de eigenaar niet altijd in de buurt of snel ter plaatse.

Vakantieverblijf kopen in het buitenland

Er zijn ook mensen die jarenlang hebben gespaard om later hun eigen vakantieverblijf in het buitenland te kunnen kopen. Het voordeel van een eigen huis in het buitenland is dat uw verblijf altijd beschikbaar is en dat u er naar toe kunt gaan als u daar zin in heeft. Bovendien heeft u niets te maken met een verhuurder en bent u helemaal eigen baas. Het nadeel van een huis kopen in het buitenland in plaats van huren is dat het een vrij prijzige investering kan zijn. Bovendien moet u zich goed laten informeren over alle rechten en plichten die voor u gaan gelden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan belastingzaken.