Informatie

Een fly drive vakantie is een zeer geschikte vakantie als u een land goed wilt leren kennen op uw eigen manier en in uw eigen tempo. Het is niet vreemd dat de fly drive vakanties steeds populairder worden onder de vakantiegangers, aangezien dit type reis u veel vrijheid biedt en ideaal is om in een vrij korte tijd zoveel mogelijk over uw droombestemming te weten te komen.

U vliegt naar de door u gekozen bestemming en daar staat een auto voor u klaar. U stapt in uw huurauto en u kunt beginnen aan uw fly and drive vakantie. Op de laatste dag van uw vakantie levert u de auto weer in op de luchthaven en daarna vliegt u weer terug naar huis.

Soorten fly drive vakanties

Complete fly drive vakantie die bestaat uit vliegreis, auto en overnachtingen

Als u kiest voor een geheel verzorgde fly drive vakantie, dan boekt u een vakantie die bestaat uit een vliegreis, huurauto en overnachtingen. Het voordeel van dit type fly drive is dat alles al voor u is geregeld. Uw vakantie is inclusief vliegreis(+ luchthavenbelasting en brandstoftoeslag), verblijf in hotels (meestal inclusief ontbijt), informatiepakket en huurauto.

Ga naar de reisorganisaties met fly drive vakanties

Een groot voordeel van een complete fly drive vakantie is dat u zelf niks meer hoeft te regelen, want alles is immers inbegrepen. U volgt gewoon de uitgestippelde route met uw huurauto en ’s avonds hoeft u niet meer opzoek te gaan naar een geschikt hotel, want dit is allemaal al voor u geregeld. Een andere voordeel is dat u van tevoren een goede inschatting kunt maken hoeveel uw vakantie gaat kosten, want veel zaken zijn immers inclusief. Een klein nadeel van een fly drive waar alles is inbegrepen is dat u iets minder vrijheid heeft. U moet ’s avonds immers wel weer bij het afgesproken hotel arriveren.

Vlucht en huurauto

Een andere mogelijkheid voor het boeken van een fly drive vakantie is dat u een vlucht+huurauto boekt. Hiervoor kunt u bij verschillende reisorganisaties terecht. Het voordeel hiervan is dat u meer vrijheid heeft. U bepaalt immers zelf waar u gaat overnachten. Een nadeel is dat u zelf de overnachtingen moet regelen, dus dat vergt wellicht iets meer tijd en uitzoekwerk.

Zelf samenstellen

Als u helemaal vrij wilt zijn, dan kunt u er voor kiezen om zelf uw fly drive vakantie samen te stellen. U boekt dus een los vliegticket, auto en overnachtingen. Bij diverse aanbieders kunt u terecht voor het zelf samenstellen van uw fly drive vakantie. Het voordeel is dat u geheel vrij bent, maar het nadeel van het zelf samenstellen van uw rondreis is dat u wat tijd kwijt bent om alle losse onderdelen (vlucht, auto en overnachtingen) te kiezen.