All inclusive vakantie

Informatie over (ultra) all inclusive vakanties

All inclusive- en ultra all inclusive vakanties worden steeds populairder. U mag zoveel eten en drinken als u wilt en u weet als u uw vakantie boekt precies hoeveel geld u kwijt bent. U hoeft dus niet zelf te koken of een restaurant te gaan zoeken. Kortom: u gaat dus onbezorgd genieten van uw vakantie.

De luxe hotels bevinden zich meestal in zonnige landen als: Aruba, Bonaire, Jamaica, Turkije, Spanje, Griekenland, Egypte, Cuba, Kaapverdië, Dominicaanse Republiek en Mexico. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, want tegenwoordig kunt u naar bijna alle landen all inclusive op vakantie.

Het is heel gebruikelijk dat u een polsbandje van het all inclusive hotel krijgt waar u heeft geboekt dat u gedurende uw vakantieverblijf om houdt. Op deze manier weet het personeel van het hotel dat u een van hun gasten bent. Kiesjevliegreis heeft voor u een overzicht samengesteld met aanbieders van all inclusive vakanties.

All inclusive hotel, zwembad, zee en strand

All inclusive is geschikt voor iedereen

De all inclusive formule is zeer geschikt voor families met kleine kinderen. Vaak zijn de accommodaties daar dan ook goed op ingesteld. Denk hierbij aan speciale snacks voor kinderen en veel activiteiten die er worden georganiseerd. Een all inclusive vakantie is eigenlijk geschikt voor iedereen. Stellen, groepen vrienden, singles, senioren, het maakt niet uit. Iedereen die graag een geheel verzorgde vakantie wil en zich verder nergens druk om wil maken, zal een fantastische vakantie beleven.

Misschien bent u al eens all inclusive op vakantie geweest of gaat u dat binnenkort doen. Houd altijd wel rekening met het feit ieder hotelcomplex de all inclusive formule op zijn eigen manier invult. Kijk daarom altijd eerst goed bij de omschrijving van de aangeboden all inclusive vakantie, en dan met name bij de accommodatie waar u verblijft, wat u precies kunt verwachten en wat u allemaal krijgt voor uw geld. Op deze manier kunt u eventuele teleurstellingen voorkomen.

Wat is allemaal inbegrepen?

Zoals al eerder aangegeven vult ieder (ultra) all inclusive hotel de verzorging op zijn eigen manier in, maar onderstaande zaken zijn doorgaans inbegrepen:

vlucht, transfer, hotel, ontbijt, lunch, diner, diner à la carte, snacks, ijs, afternoon thee, frisdranken, koffie en thee, lokale alcoholische dranken, stoombad, sauna, hamam, whirlpool, zwembad, fitness, tafeltennis, darten, volleybal, basketbal, live muziek, entertainment, minibar met frisdranken en bier en tennis.

Verschil tussen all inclusive en ultra all inclusive

All inclusive

Normaal gesproken betekent all inclusive een pakketreis (vervoer, accommodatie, transfer) inclusief ontbijt, lunch, diner, snacks en drinken in de omgeving van het zwembad en/of strand, thee, koffie, lokale bier- en wijnsoorten en gebruik maken van sporten (bijvoorbeeld fitness) binnen de accommodatie. Op het moment dat u bij uw accommodatie arriveert gaat de all inclusive verzorging in. De verzorging eindigt op de dag dat u weer vertrekt.

Ultra all inclusive

Wanneer u nog wat luxer wilt dan een all inclusive vakantie dan is een ultra all inclusive vakantie waarschijnlijk iets voor u. Uw vakantie is dan inclusief alle zaken die hierboven al zijn genoemd bij all inclusive, maar dan met nog een aantal extra dingen. Denk hierbij aan een massage, watersporten, welkomstdrankje, minibar met frisdrank, koffie en thee op uw kamer, diner à la carte, badjas en slippers etc. Net als bij all inclusive geldt ook bij ultra all inclusive dat iedere accommodatie de formule op zijn eigen manier invult. Kijk dan ook altijd goed als u uw vakantie uitzoekt naar de faciliteiten van het hotel waar u verblijft. U vindt deze informatie op de website van uw reisorganisatie.

Bekijk reisaanbieders met ultra all inclusive vakanties

Voor- en nadelen all inclusive

Voordelen

Het grote voordeel van een all inclusive vakantie is dat u voor vertrek al weet waar u aan toe bent en wat de vakantie u zal kosten. Dit geldt natuurlijk niet voor eventuele uitgaven buiten het hotel, zoals deelname aan excursies, winkelen, banana riding, etc. Een all inclusive vakantie met kinderen is helemaal ideaal, want wat denkt u hoe vaak uw kinderen zullen vragen om een ijsje of drinken met warm weer in een zonnig land? Dan is dit type vakantie toch zeker ideaal, want u kunt onbeperkt ijsjes, drinken, etc voor uw kinderen halen zonder daarvoor extra te moeten betalen.

Nadelen

Een nadeel kan zijn dat u de meeste tijd in uw vakantie doorbrengt op de accommodatie, want als u immers buiten de accommodatie bent, dan moet u het eten en drinken zelf betalen. Bovendien zijn er mensen die het vervelend vinden dat ze de hele dag het polsbandje dragen. Iedereen kan dan immers zien dat u een all inclusive gast bent. Tenslotte zijn er mensen die het eten niet gevarieerd genoeg vinden.

Eten en drinken

De hele dag kunt u zoveel eten drinken als u maar wilt. Wel is het zo dat maaltijden op vastgestelde tijden verkrijgbaar zijn, dus u kunt bijvoorbeeld niet de hele ochtend ontbijten, de hele middag lunchen of de hele avond dineren. U komt echter niet om van de honger, want ook buiten de vastgestelde tijden voor het ontbijt, de lunch en het diner is er voldoende te krijgen. Denk o.a. aan ijs, snacks, koffie en thee, gebak, vers fruit, etc.

De maaltijden worden in buffetvorm aangeboden. Daarnaast beschikken sommige all inclusive accommodaties over een of meerdere à la carte restaurants, waarvoor u meestal van tevoren moet reserveren. Dit is zeker aan te raden als het eten in buffetvorm een beetje eentonig begint te worden. Het is verstandig iedere dag iets anders te eten en maakt u zich geen zorgen, want er is volop keuze voor iedereen. Als u een week all inclusive op vakantie gaat, dan is dat wat betreft het eten goed uit te houden. Als u langer gaat, dan bestaat de kans dat het eten toch wel wat eentonig wordt.