Cayo Coco Cuba

Vakantie Cayo Coco Cuba

logo de VakantiediscounterCayo Coco is een eiland in de Caribische Zee en het is onderdeel van het land Cuba. Het ligt ten noorden van Cuba en het behoort tot de archipel Jardines del Rey. Het eiland is 32 kilometer breed en is geheel gericht op de toeristen. Het eiland Cayo Coco is door middel van een 27 kilometer lange damweg, die loopt door de baai van Perros, verbonden met het vasteland.

Vanaf 2002 kan er vanaf Canada rechtstreeks gevlogen worden naar het eiland Cayo Coco. De Jardines del Rey luchthaven is destijds aangelegd. Vliegt men vanaf een andere bestemming, dan komt men aan op het eiland Cuba en dan zal men via de damweg het eiland moeten bereiken.

Geschiedenis van het eiland Cayo Coco

Cuba en ook het eiland Cayo Coco zijn ontdekt door Christoffel Columbus. Nadat hij dit eiland heeft ontdekt, hebben piraten van het eiland Cayo Coco hun toevluchtsoord gemaakt. Nadat de piraten vertrokken zijn, is Cayo Coco lange tijd een visserseilandje geweest.

Pas laat in de twintigste eeuw is het toerisme hier begonnen. In 1993 werd hier het eerste hotel gebouwd. Daarna is Cayo Coco in rap tempo een bekend eiland voor all-invakanties Cuba geworden. In de jaren die volgenden zijn er vele hotels bijgebouwd. Een all-inclusive Cayo Coco Cuba kunt u boeken bij onze partners. Zij hebben voor u diverse goede accommodaties beschikbaar.

Wat leuk is om te weten, is dat de door Ernest Hemingway geschreven bekende boeken ‘The old man and the sea’ en ‘Island in the stream’ zich afspelen op het eiland Cayo Coco en het nabijgelegen Cayo Guillermo. Ernest Hemingway is een beroemde schrijver die in Havana heeft gewoond.

De stranden van Cayo Coco

De stranden zijn hier zoals de toerist, die houdt van een strandvakantie, ze graag ziet. Er zijn drie grote stranden op Cayo Coco met parelwit zand gelegen aan een azuurblauwe zee.

Het strand wat het meest gericht is op de watersporten, is Playa los Coloradas. U kunt hier duiken, snorkelen en windsurfen. Voor het windsurfen is het wel verplicht een licentie te hebben. Dit strand ligt het dichtst bij het vasteland.

Meer naar het westen van het eiland vindt men de stranden Playa Larga en Playa las Conchas. Deze twee stranden worden vaak als een geheel gezien. Het water is hier ondiep, wat het een geschikt strand maakt voor een vakantie met kleine kinderen. In het uiterste westen vindt men het strand Playa los Flamencos. Dit strand is wel wat moeilijk te bereiken, maar daardoor kunt u hier wel van de rust genieten.

Accommodaties op Cayo Coco Cuba

De verzorging in alle accommodaties op Cayo Coco is op basis van all inclusive. U kunt dus geheel all-in genieten en u hoeft u tijdens de vakantie nergens druk over te maken. Uitrusten en genieten is het devies op Cayo Coco Cuba. Onze partners bieden diverse accommodaties aan, waar u kunt genieten van een heerlijke relaxte vakantie.

Sol Cayo Coco

All inclusive hotel Sol Cayo Coco Cuba

Dit resort is direct aan het strand gelegen. Naast dat u een duik kunt nemen in het helder azuurblauwe water aan het strand, kunt u zich ook prima vermaken in de twee buitenzwembaden die het resort rijk is. Voor de kinderen is er een apart zwembad beschikbaar. Het zonneterras met ligbedden en parasols ligt direct naast het zwembad.

Wilt u tijdens uw vakantie ook actief bezig zijn, dan kunt u tegen betaling, mits u in het bezit bent van een licentie gaan zeilen of windsurfen. Wilt u liever wat anders doen, dan is er ook de mogelijkheid om te kanoën, te waterfietsen, te tafeltennissen en nog veel meer.

Overdag en in de avond is er voor jong en oud een animatieprogramma en daarnaast kunt u uw dansmoves laten zien in de discotheek, die hier aanwezig is. Voor de jongeren is de gameroom ook een geweldig gedeelte, waar zij zich prima kunnen vermaken. Voor de kleinere kinderen is er een kidsclub en een miniclub aanwezig, waar zij vermaakt worden door het animatieteam.

De inwendige mens wordt zeker niet vergeten.  Er zijn hier drie restaurants, à la carte en buffet, drie bars en een snackbar.

Tegen betaling kan er tevens gebruik gemaakt worden van de wellness, waar u terecht kunt voor diverse massages en de sauna.

Hotel Pullman Cayo Coco

All inclusive hotel Pullman Cayo Coco Cuba

Wilt u een exclusieve gezinsvakantie op Cayo Coco dan is Hotel Pullman Cayo Coco het hotel van uw keuze, maar ook voor een adults only Cayo Coco Cuba kunt u terecht bij Hotel Pullman Cayo Coco. Er zijn namelijk twee aparte gedeeltes. Gelegen in de lagune aan het parelwitte strand vindt u dit vijfsterren-resort.

Het hotel is beroemd door zijn uitstekende chefs die de meest geweldige creaties op uw bord toveren. Zelfs de meest kieskeurige fijnproevers gaan hier met een grote glimlach van tafel. Het hotel heeft diverse restaurants met verschillende keukens. Zo treft u hier onder andere restaurants met een Japanse, een traditioneel Cubaanse en een Franse keuken aan.

Dit hotel wordt speciaal aanbevolen als u een gezinsvakantie Cayo Coco Cuba wilt boeken. Uw kinderen zullen het hier geweldig naar hun zin hebben. Voor de kinderen is er een speciale kidsclub waar allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd door het animatieteam. Voor de volwassenen is er ook overdag en in de avond een animatieprogramma.

Voor een duik in het water hoeft u niet speciaal naar het strand. Het hotel heeft in totaal zeven verschillende zwembaden. Mocht u zin hebben in een dag relaxen, dan kunt  u terecht in de wellness en spa. Hotel Pullmann de luxueuze vakantiebestemming op Cayo Coco in Cuba voor zowel gezinnen als voor pasgetrouwde stellen die op huwelijksreis zijn.