Transavia vliegtuig vliegveld vliegvakantie

Transavia vliegt van Rotterdam The Hague Airport vanaf 18 juni naar bestemmingen in Spanje, Portugal en Kroatië

Vanaf komende donderdag 18 juni zal Transavia weer vluchten gaan verzorgen vanaf Rotterdam The Hague Airport naar bestemmingen in Spanje te weten: Alicante, Ibiza, Malaga en Gerona, naar Faro in Portugal en naar Split in Kroatië. Het commerciële vliegverkeer vanaf Rotterdam The Hague Airport komt gelukkig weer langzaam op gang. Sinds de uitbraak van de Corona crisis nam het vliegverkeer drastisch af vanwege een verminderde vraag naar vliegreizen en natuurlijk vanwege de vanuit de overheid opgelegde restricties. Daarnaast hebben in maart diverse vliegmaatschappijen besloten om hun vloot aan de grond te houden tot nader order.

Luchthaven Rotterdam The Hague Airport

Schone faciliteiten op de luchthaven

Het is van belang om alle passagiers veilig en verantwoord te laten verblijven op de luchthaven. Daarom heeft Rotterdam The Hague Airport diverse nieuwe luchthavenrichtlijnen ingevoerd. Met deze nieuwe regels wil Rotterdam The Hague Airport voorkomen dat het coronavirus zich zal verspreiden onder de gebruikers van de terminal. Alle reizigers en de medewerkers van de luchthaven dienen zich aan deze nieuwe regels te houden.

Er is belijning aangebracht om de 1,5 meter afstand van elkaar zichtbaar te maken. Bij de incheck- en servicebalies zijn spatschermen geplaatst. Er is een luchtbehandelingssysteem in de terminal geplaatst dat vierentwintig uur per dag schone gefilterde frisse lucht binnenlaat. Daarnaast worden alle faciliteiten extra intensief schoongemaakt. Van alle mensen die op de luchthaven verblijven, wordt gevraagd om ook eigen hygiënemaatregelen op de juiste manier toe te passen, dus kuchen of niezen in de elleboog, vaker handenwassen en desinfecterende handgel gebruiken. In de terminal zijn op verschillende punten pompjes met deze handgel te vinden.

Rotterdam The Hague Airport restaurant

Maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus

  • Passagiers en medewerkers van Rotterdam The Hague Airport hebben als enigen toegang tot de terminal.
  • Op het parkeerterrein bij de auto zullen wegbrengers en ophalers moeten wachten op de reizigers om zo te voorkomen dat er te veel mensen op de luchthaven aanwezig zijn.
  • Alle door de overheid aangegeven richtlijnen ten aanzien van het indammen van Covid-19 worden door Rotterdam The Hague Airport opgevolgd. Hier wordt in de hele terminal streng op gecontroleerd.

Alle informatie voorhanden

Passagiers en andere gebruikers van de luchthaven zullen op diverse manieren worden geïnformeerd over de maatregelen die Rotterdam The Hague Airport treft voor als het vliegverkeer weer op gang komt. De website zal continu bijgehouden en indien nodig aangepast worden. De getroffen maatregel zijn in de hele terminal zichtbaar door publicatie op informatiedragers. Verder hangen er verspreid over de luchthaven posters in het Nederlands en Engels met daarop de getroffen maatregelen. In de terminal zijn daarnaast servicemedewerkers van Rotterdam The Hague Airport zichtbaar aanwezig, die kunnen helpen en vragen kunnen beantwoorden.

Ron Louwerse CEO van Rotterdam The Hague Airport geeft aan dat zij grote waarde hechten aan de veiligheid en gezondheid van de reizigers en de medewerkers. Hij zegt erop te vertrouwen dat reizigers met de nieuw getroffen maatregelen zich veilig en verantwoord kunnen bewegen op de luchthaven en dat ze de aanwijzingen van de medewerkers van Rotterdam The Hague Airport goed op zullen volgen.

Er wordt verwacht dat in de nabije toekomst het aantal vluchten en ook het aantal bestemmingen weer zal toenemen. Transavia zal dit per week gaan bekijken en anticiperen op de situatie in de ons omringende landen. Wanneer en of andere maatschappijen hun vluchtschema weer zullen hervatten vanaf Rotterdam The Hague Airport is op dit moment nog niet bekend.

Rotterdam The Hague Airport