Luchtvaartmaatschappij KLM vliegtuig Schiphol

Goed nieuws: er worden steeds meer vluchten volgens de oude dienstregeling hervat

In juli zal de KLM steeds meer volgens de oude dienstregeling gaan vliegen. Er zal op 80 procent van de Europese bestemmingen, waarop de KLM voor de Corona uitbraak heeft gevlogen, weer gevlogen gaan worden. Dus u kunt weer uw last minute vakantie boeken.

In augustus wil de KLM nog meer vluchten gaan hervatten. Het is de bedoeling om dan weer op 95% van de Europese bestemmingen te vliegen. Daarnaast is het de bedoeling om op 80 procent van de intercontinentale bestemmingen van voor de Corona uitbraak te gaan vliegen. Reizigers die met KLM het luchtruim kiezen, moeten wel verplicht een mondkapje dragen.

KLM wil in juli zeker 5.000 vluchten maken binnen Europa. De planning is om in augustus 11.000 vluchten te maken. KLM wil buiten Europa in juli 1.900 vluchten doen en in augustus 2.100 vluchten gaan maken. Het vliegverkeer wordt op deze manier langzaam weer hervat.

Vliegtuig in de lucht van KLM

Vanaf juli heeft KLM de hoop om op steeds meer intercontinentale vluchten reizigers mee te gaan nemen. Nu wordt er voor het grootste gedeelte alleen vracht meegenomen. KLM stelt wel als voorwaarde dat de reisrestricties die wereldwijd gelden zullen worden versoepeld.

Transavia, een dochteronderneming van KLM, gaat ook weer meer vliegen en het  aantal bestemmingen waar het eerder ook op heeft gevlogen, wordt uitgebreid. In juli zal er naar 24 bestemmingen worden gevlogen. Dit zal in augustus uitgebreid worden naar 60 bestemmingen.

Er zijn door KLM en Transavia ook diverse bestemmingen geannuleerd. Het gaat om o.a. Libanon, Jordanië, Stockholm, Kopenhagen, Krakau en Praag. De redenen hiervoor zijn de reisrestricties die zijn opgelegd door de diverse overheden.

Transavia zal weer gaan vliegen vanaf de luchthavens Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport en KLM vliegt sowieso vanaf Schiphol Airport in Amsterdam.

Transavia vliegtuig vliegveld vliegvakantie