Vakantie Brac Kroatië

Kroatië vanaf Rotterdam

Dubrovnik

logo de VakantiediscounterIn het zuidelijke deel van Kroatië treft u de historische stad Dubrovnik, welke ook wel de Parel van de Adriatische Zee wordt genoemd. De stad is één van de beste bewaarde historische steden ter wereld met zijn vele pleintjes, historische gebouwen en mooie kerken. De gehele stad ademt historie en staat dus niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Voor de cultuurliefhebber is Dubrovnik zeker een aanrader. Daarnaast is het eten en drinken hier relatief goedkoop en niet onbelangrijk erg goed en erg lekker.

Bekijk de aanbieders

Dubrovnic Kroatie

Pula

Pula is gelegen op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Istrië. Deze historische stad heeft één van de best bewaarde amfitheaters ter wereld. Pula is direct gelegen aan het strand, dus de perfecte locatie voor een zonvakantie in Kroatië. Vanaf Rotterdam Airport bent u binnen een aantal uur op plaats van bestemming.

Bekijk de aanbieders

Pula Kroatië

Split

Deze havenstad aan de Adriatische Zee ligt in het zuidwesten van Kroatië. Het is de geboortestad van de Romeinse keizer Diocletianus. Zijn paleis uit de vierde eeuw is te bezoeken en het staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Naast de mooie, oude binnenstad is er ook het meer moderne Split waar u goed kunt winkelen. Vanaf Rotterdam Airport wordt alleen in de zomerperiode op Split gevlogen.

Bekijk de aanbieders

Split Kroatië

Zadar

Deze mooie havenstad aan de Adriatische Zee is de plek waar vele Kroatische voetballers van het Kroatische elftal hun eerste balletje trapten. Modric en Subasic zijn de bekendste voetballers die deze stad heeft voortgebracht. De autoloze binnenstad herbergt vele historische bouwwerken, waaronder de Sint-Donatuskerk uit de 9e eeuw, het Romeinse forum en een Venetiaanse stadspoort uit de 16e eeuw. Daarnaast vindt u hier een archeologisch en een maritiem museum. De cultuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Als u een zonaanbidder bent, dan bent u hier ook aan het juiste adres. Zadar beschikt over meerdere stranden gelegen aan de azuurblauwe Adriatische Zee.

Bekijk de aanbieders

Zadar Kroatië