Brinisi Italië kathedraal

Italië vanaf Rotterdam

Brindisi

logo de VakantiediscounterIn de hak van de laars vindt men de karakteristieke havenstad Brindisi. In vroeger tijden werd deze stad door pelgrims aangedaan op hun reis naar het beloofde land. Tegenwoordig is Brindisi nog steeds een belangrijk knooppunt, maar dan op een andere manier. Vanuit Brindisi worden vredesoperaties waar ook ter wereld logistiek ondersteund. Brindisi ligt aan het einde van één van de belangrijkste Romeinse wegen, de Via Appia. Een zeer grote zuil is ter herinnering hieraan geplaatst. Voor de cultuurliefhebber is er nog veel meer te ontdekken, twee verdedigingsforten, Castello Svevo en Castello Alfonsino en het historische centrum zijn zeker een bezoek waard. In de zomer loopt het kwik dagelijks op naar waarden rond de dertig graden en de zeewatertemperatuur is prima.

Bekijk de aanbieders

Brindisi Italië

Lamezia Terme

In Calabrië vindt men één van de jongste steden van Italië. Het is gelegen tussen de rotsachtige kustlijn van Tyrreense Zee en de mooie, witte zandstranden van de Ionische kust. Het is dan wel officieel één van de jongste steden van Italië, toch gaat haar historie terug tot de tijd van de oude Grieken. U vindt hier veel overblijfselen van Griekse, Normandische en Romeinse nederzettingen. De meest lekkere desserts komen uit de regio Calabrië en ook in Lamezia Terme kunt u hier volop van genieten.

Bekijk de aanbieders

Pisa

Wie kent nu niet de scheve toren van Pisa? Deze stad is meer dan alleen zijn scheve toren. Het is een stad met een grote historie, waardoor het vele schitterende monumenten en gebouwen herbergt. Pisa ligt in het mooie Toscane en deze stad is een geweldig leuke locatie voor een stedentrip.

Bekijk de aanbieders

Pisa Italië

Rome

De mooie historische hoofdstad van Italië herbergt vele culturele schatten. Het is het centrum van het Rooms-Katholieke geloof met de beroemde Sint Pieter in Vaticaanstad, waar de paus zetelt. Naast Vaticaanstad kunt u in Rome nog veel meer moois aanschouwen. Het is namelijk ook de bakermat van de Romeinse Oudheid. U vindt hier het Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon en nog vele andere bezienswaardigheden uit deze tijd. Verder kun je hier ook geweldig leuk shoppen. Alle bekende Italiaanse kledinghuizen zijn hier vertegenwoordigd. Rome is de stad voor een geweldige stedentrip in een stad, waar het ook nog eens geweldig goed eten is.

Bekijk de aanbieders

Rome Italië

Sicilië

Het schitterende eiland Sicilië, bekend van de Etna is een mooi eiland om te bezoeken tijdens uw vakantie. De meest toeristische plaatsen zijn Catania en Trapani. Aan de oostkust van Sicilië ligt aan de voet van de vulkaan de Etna, Catania. U kunt de vulkaan op en deze bekijken. Het is alleen na de uitbarsting in 2002 verboden om de Etna te beklimmen. U zult met een bus omhoog worden gebracht. Trapani is een oude barokke stad die in het verleden een belangrijke handelsplaats is geweest. De cultuurliefhebber komt hier zeker aan zijn trekken met het mooie plein Piazetta Saturno de Chiesa Sant’Agostino, de vele gevels van gebouwen uit de 14e eeuw en de Cattedrale San Lorenzo is. Trapani heeft verder mooie stranden met diverse leuke beach clubs. Wat ook een aanrader is om te doen, is de Monte San Guliano op te gaan met een kabelbaan.

Bekijk de aanbieders

Sicilië Italië