Alicante Spanje strand zeemeeuw

Spanje vanaf Rotterdam

Alicante

Aan de prachtige oostkust van Spanje aan de Costa Blanca ligt de stad Alicante. Zelfs in de winter is de temperatuur van ongeveer 20 graden zeer aangenaam. Het is de ideale bestemming voor een perfecte zonvakantie. Naast de prachtige stranden is er op cultureel gebied van alles te beleven in Alicante. Als u hier op vakantie bent, dient u zeker het Castillo de Santa Bárbara te bezoeken. Dit kasteel ligt hoog boven de stad op de berg Benacantil.

Bekijk de aanbieders

Alicante Spanje strand zeemeeuw

Almeria

Met zijn 320 zonnige dagen per jaar mag Almeria zich terecht een zonbestemming noemen. Door de weinige regenval en de vele zonuren doet het landschap in de omgeving wat woestijnachtig aan. Het bruisende nachtleven, de vele restaurants en het mooie strand maken van Almeria een zeer geliefde vakantiebestemming.

Bekijk de aanbieders

Almeria Spanje kasteel

Barcelona

Aan de oostkust van Spanje vindt men de Catalaanse plaats Barcelona. Deze mooie stad is een mengeling van oude historische gebouwen en vernieuwende architectuur. Een bezoek aan de Sagrada Familia kan natuurlijk niet ontbreken tijdens uw stedentrip naar Barcelona. Op de beroemde Ramblas kunt u lekker winkelen en wandelen. Bent u een voetballiefhebber, dan is een bezoek aan Camp Nou een leuk uitstapje. Na een hele dag doorgebracht te hebben in deze stad kunt u heerlijk eten in één van de vele restaurants die Barcelona rijk is. Naderhand kunt u het bruisende nachtleven induiken. Barcelona is de ideale stad voor een leuke citytrip.

Bekijk de aanbieders

Barcelona Spanje

Gerona

Deze Catalaanse stad is zeer populair bij de Nederlandse toeristen. Bovenop een steile heuvel, Caputxins, bevindt zich het oude, historische centrum met zijn Middeleeuwse binnenplaatsjes met winkels, restaurants en bars. Heel indrukwekkend zijn de ‘hangende’ gebouwen aan de rivier de Onyar. De Arabische badhuizen die gebouwd zijn in de 12e eeuw dient u zeker met een bezoek te vereren. Daarnaast zijn er in Gerona diverse musea te bezoeken. Gerona is de stad voor een culturele citytrip.

Bekijk de aanbieders

Gerona Spanje

Ibiza

Het eiland met het bruisende nachtleven, wereldberoemde clubs en exclusieve bars is the place to be. Naast het nachtleven vindt men hier ook mooie stranden, azuurblauw water en leuke winkeltjes. U dient zeker de beroemde hippiemarkt te bezoeken. In de oude stad van Ibiza kan men genieten van heerlijke gerechten en de lekkerste champagne. Voor jong en oud is hier van alles te doen.

Bekijk de aanbieders

Ibiza Spanje

Malaga

Deze plaats is gelegen in de provincie Andalusië en het staat het hele jaar garant voor mooie zomerse temperaturen. De stad heeft een rijke historie en zij beschikt over vele bezienswaardigheden als bijvoorbeeld het Arabische fort. In een mum van tijd bent u in de bekende badplaatsen Torremolinos en Fuengirolla. Ook het chique Marbella ligt in de buurt.

Bekijk de aanbieders

Malaga Spanje

Mallorca

Dit mooie eiland ligt voor de kust van Spanje in de Middellandse Zee. Het gehele jaar heeft Mallorca zomerse temperaturen en het is dus ook een geliefd eiland bij de overwinteraars. Dit eiland is in de loop der eeuwen door vele volkeren bezet geweest. Dit is nog steeds te zien in het huidige straatbeeld. Mallorca heeft vele cultureel historische bezienswaardigheden. Daarnaast is Mallorca natuurlijk ook het eiland voor een perfecte zon-, zee- en strandvakantie en heeft het een bruisend nachtleven.

Bekijk de aanbieders

Mallorca Spanje

Valencia

Deze stad is de op twee na grootste stad van Spanje. Het is mooi gelegen aan de Middellandse Zee. De stad herbergt vele bezienswaardigheden, die alle op loopafstand van elkaar liggen. Valencia is de vakantiebestemming in Spanje, als u op zoek bent naar het echte Spanje.

Bekijk de aanbieders

Valencia Spanje