Italië vakantie toren van Pisa

Een romantisch weekendje Pisa: verrassend goedkoop!

Even toe aan een break, samen met je partner? Even genieten in een hele andere wereld? Dan is Pisa de ideale stad. De stad is niet te groot – alles ligt op loopafstand – dus je hebt na drie of vier dagen niet het idee dat je er te kort bent of iets gemist hebt. En vlakbij ligt het mooie Lucca!

Stedentrip Pisa Italië rivier

Weinig kwijt

Je bent niet veel kwijt voor een paar leuke dagen. Vanaf Rotterdam, Eindhoven of Schiphol scoor je al een retourtje scheve toren voor enkele tientjes. Een leuk hotelletje of Airbnb is zo geregeld, al naar gelang jouw budget. En dan is het een kwestie van weekendtas volproppen, reisverzekering checken, paspoort en pinpas niet vergeten en op naar Toscane!

Plein der Wonderen

Eenmaal op Pisa, met de Italiaanse zon op je bolletje, begint het feest al. Het piepkleine, schattige vliegveld Galileo Galilei is het leukste luchthaventje van Europa. De gevel aan de stadskant is volledig bekleed met jasmijnstruiken, op het gras ervoor liggen mensen te relaxen en het treintje boemelt je voor vijf euro naar het centrum. De scheve toren is kleiner dan je dacht – wellicht vind je de andere gebouwen aan het Piazza dei Miracoli indrukwekkender. De sfeer is ondanks de drukte heel relaxed. Je kunt plaatsnemen op een terras, maar zoals overal ter wereld geldt ook hier dat je versnaperingen prijstechnisch beter wat verder uit de buurt van bezienswaardigheden kunt zoeken.

Meer dan een scheve toren

Pisa is een fantastische winkelstad. Als je het Piazza dei Miracoli verlaat richting de Arena Garibaldi – het stadionnetje waar de Nederlandse voetballer Wim Kieft zichzelf onsterfelijk maakte – zie je aan je rechterhand een winkelstraat waar je een nieuwe outfit, telefoon of handtas aanschaft. Aan het Piazza Sant’Antonio is een muurschildering van Keith Haring te bewonderen, die hij in opdracht van de gemeente Pisa maakte. Verder kun je rondslenteren in de schitterende Orto Botanico, ’s avonds na het eten (dat is hier overal lekker en betaalbaar) langs de rivier de Arno flaneren met een ijsje of een voorstelling bezoeken in het anderhalve eeuw oude Teatro Verdi.

Hotel restaurant Pisa Italië vakantie

Dagje Lucca

De trein brengt je vanaf het centraal station in nog geen half uurtje tot aan de stadsmuren van Lucca, een nog niet superbekende plaats die je echt wel wilt zien. Het uitzicht vanaf de Torre Guinigi is fenomenaal, een wandeling over de stadsmuren bijzonder leuk en even uitrusten en genieten van de bedrijvigheid kan op het Piazza del’Anfiteatro. Bovendien vinden in de zomer diverse concerten plaats van absolute grootheden op het Piazza Napoleone onder de naam Lucca Summer Festival. Sterren als The Rolling Stones, Greenday en Erykah Badu stonden hier al op de planken!

Vakantie Italië Lucca