Muntgeld

Bij een tweede Corona-uitbraak worden annuleringen van reizen niet meer vergoed

De verzekeraars in Nederland hebben de dekking van hun annuleringsverzekeringen voor reizen op zo’n manier aangepast, dat als u uw reis wilt annuleren vanwege een nieuwe corona-uitbraak deze niet gedekt wordt. Dit wordt gemeld door MoneyView naar aanleiding van een door hun gedaan onderzoek. U moet dus goed beseffen, dat het boeken van een vakantiebestemming voor de komende maanden de nodige financiële risico’s met zich meebrengt.

MoneyView geeft aan dat het natuurlijk niet duidelijk is of er een tweede piek komt en wanneer deze dan zal zijn. Het virus is er en er is nog geen vaccin, dus de mogelijkheid van een uitbraak is er zeker. “De kosten voor annuleringen ten gevolge van corona die bij zo’n tweede piek worden gemaakt, zullen daarom niet meer vergoed worden”, aldus het onderzoeks- en benchmarkinstituut.

In hun onderzoek hebben zij 42 doorlopende reisverzekeringen van een twintigtal grote verzekeraars getoetst op onder andere voorwaarden en vergoedingen. Grote spelers als Aegon, Allianz, ANWB, FBTO en Univé zijn meegenomen in dit onderzoek.

Annulering vakantie Covid-19 bagage corona

De dekking van de annuleringsverzekering zal wel gelden als de verzekerde zelf besmet is geraakt met het Corona-virus en dat hij daarom de reis zal moeten annuleren. Er moet in dit geval vrijwel altijd een doktersverklaring worden overlegd, waarin het bewijs van besmetting wordt geleverd en daarnaast moet er sprake zijn van ernstige gezondheidsklachten ten gevolge van de Corona besmetting.

De dekking van het annuleren van de reis zal wel gelden bij andere gevolgen van de Coronacrisis, zoals bijvoorbeeld ontslag, geeft MoneyView aan. “Bij bijna alle producten is ontslag van een vaste baan een gedekte annuleringsreden”, aldus MoneyView. Bij tijdelijke dienstverbanden is dit helaas voor de verzekerden anders. Het is per verzekeraar verschillend wat in dit geval de dekking is.