Buiten kamperen tenten

Tips voor een heerlijke vakantie… thuis

Je was je al aan het verheugen op een heerlijke zonvakantie deze zomer? Mocht een vliegvakantie er dit jaar voor jou niet inzitten, dan kun je er ook voor kiezen om je vakantie thuis door te brengen. Je moet soms even creatief zijn, maar met de volgende tips kom je de vakantie vast goed door.

Zet daadwerkelijk alles op ‘on hold’

De belangrijkste voorwaarde om toch thuis van een vakantie te genieten, is ook daadwerkelijk alles op ‘on hold’ te zetten. Als je toch eenmaal thuiszit, is het verleidelijk om je met huiselijke dingen bezig te houden. Heb je uit verveling de badkamer gepoetst, de tuintegels geschrobd of de oven grondig schoongemaakt? Deze zaken doe je beter niet in de periode dat je je thuisvakantie gepland hebt. Evenmin als andere zaken, zoals energie vergelijken en allerlei verzekeringszaken doen, omdat je daar nu toch wel tijd voor hebt. En laat helemaal je werk achterwege. Hoewel het bijna niet meer is voor te stellen, zet je beter het internet helemaal uit. Pas dan kun je pas optimaal genieten van je thuisvakantie.

Relaxen vrouw bed

Kamperen in de tuin

Ga je jaarlijks met de kinderen kamperen? De kinderen zullen het fantastisch vinden als je de tent van zolder haalt en deze in de tuin neerzet. Vooral bij mooi weer hoef je de binnenkant van je huis deze periode helemaal niet te zien. Je kunt ook allerlei activiteiten in de tuin doen, die je normaal bij je tent op een kampeerplek doet. Zo kun je in een vuurkorf je eigen kampvuurtje maken en gezellig liedjes zingen rondom het ‘kampvuur’. ’s Avonds op het gras bij je tent liggen en naar de sterren kijken is ook veel leuker en gaat beter zonder een fel verlichte woning. Koken gaat gemakkelijk op een barbecue of kampvuurtje, zodat je in deze periode zo weinig mogelijk van je huis gebruik hoeft te maken.

Buiten kamperen voetballen kinderen tenten

Ontdek wereldse keukens

Een heel andere manier om thuis vakantie te vieren is om via de exotische keukens kennis te maken met verschillende landen. Zo haal je met eten toch het vakantiegevoel binnen. En je hebt ruim de keuze. Ga je voor pittige Mexicaanse gerechten, de uitgebreide kruidige Aziatische keuken of wil je de Afrikaanse keuken eens ontdekken? Met enige voorbereiding zul je uit alle gebieden van de wereld de nodig recepten kunnen vinden. Zo vier je je vakantie thuis aan tafel en op je bord.

Taco's Mexicaans eten

Thuis je eigen wellness

Voor veel mensen is ontspannen in de sauna en het bubbelbad een must tijdens de vakantie. Bouw daarom je eigen wellness in de badkamer. Steek lekkere geurkaarsen aan, zet een gezichtsmasker op en neem een heerlijk voetenbad. Je kunt het bad vol laten lopen en er geurige olie in doen en je zet ook een ontspannend muziekje op. Vergeet ook niet een karaf met water klaar te zetten en een schaaltje met stukjes fruit en je kunt beginnen aan een ontspannende wellness.

Wastafel spiegel badkamer