TUI reisorganisatie vliegtuig

Vliegvakanties naar zonnige bestemmingen weer in trek

Het aantal boekingen in vliegvakanties en losse vliegtickets naar zonnige bestemmingen in Zuid-Europa stijgt.

Het aantal boekingen van vliegtickets en pakketreizen (vlucht, accommodatie en eventueel transfer) naar zonnige badplaatsen in Zuid-Europa, met vertrek in juni en juli, is de laatste tien dagen bijna verdubbeld. Dit blijkt uit cijfers van Vliegtickets.nl, een populaire aanbieder met een compleet aanbod van goedkope vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Ook de bekende luchtvaartmaatschappij Transavia heeft aangegeven dat het aantal boekingen van vliegtickets de laatste dagen behoorlijk is gestegen.

Landing vliegtuig luchtvaartmaatschappij Transavia

Uit de boekingen van vliegvakanties blijkt dat Spanje en Portugal op dit moment de populairste bestemmingen zijn. Vliegtickets.nl geeft aan dat Spanje en Portugal deze populariteit te danken hebben aan het feit dat deze landen duidelijk zijn geweest in het beleid met betrekking tot het coronavirus. Mensen houden van duidelijkheid en durven daarom weer een vliegvakantie te boeken naar Spanje en Portugal. Vanaf 1 juli 2020 bent u weer van harte welkom in Spanje om te genieten van een heerlijke zonvakantie. Het is niet nodig om bij aankomst twee weken in quarantaine te gaan. In Portugal zijn toeristen inmiddels alweer een week welkom. Als u op vakantie gaat naar Madeira of de Azoren, bent u wel verplicht om twee weken in quarantaine te gaan. Ook in Italië zijn toeristen vanaf begin weer welkom, maar het land staat nog niet in de top-10 van de meest geboekte bestemmingen.

Vakantie Portugal grotten Algarve

Transavia ziet, net als Vliegtickets.nl, ook dat Portugal en Spanje flink in trek zijn. Volgens een woordvoerster van Transavia vliegen er vanaf 4 juni vooral mensen naar deze landen voor hun werk of voor een verblijf in hun tweede huis. Transavia geeft aan dat vanaf 4 juni ook weer mensen van deze luchtvaartmaatschappij gebruik zullen maken om hun vakantie in het buitenland door te brengen. Voor de duidelijkheid: Transavia begint vanaf 4 juni weer met het uitvoeren van vluchten naar vijf bestemmingen in Portugal en Spanje. Het vliegen wordt dus langzaam weer opgestart. Iedere week wordt er bekeken of er kan worden gevlogen op meer bestemmingen. Transavia geeft aan dat de veiligheid voor passagiers en medewerkers voorop staat. Daarom ontkomt de luchtvaartmaatschappij er niet aan om gezondheidsmaatregelen te nemen die het reizen per vliegtuig zo veilig mogelijk maken. Een van die maatregelen is dat het voor reizigers verplicht is om een mondkapje te dragen. Dit geldt zowel voor het instappen in het vliegtuig als aan boord.

Zonvakantie Spanje rotsen strand uitzicht op zee

Luchtvaartmaatschappij Easyjet heeft op dit moment nog geen datum voor het opstarten van vluchten vanaf Schiphol. Wij raden u aan de website van Easyjet in de gaten te houden voor de laatste ontwikkelingen. Easyjet is positief over de stijging van heet aantal boekingen. Easyjet zal beginnen met het uitvoeren van binnenlandse vluchten in Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Reisorganisatie TUI heeft aangegeven er klaar voor te zijn om vanaf 1 juli weer te beginnen met het uitvoeren van vliegvakanties. Een en ander geldt natuurlijk op voorwaarde dat het reisadvies van de overheid zodanig is, dat het vieren van vakanties in het buitenland weer mogelijk is. Het aanbod aan vakanties naar het buitenland zal vanaf 1 juli nog zeer beperkt zijn. Er worden alleen bestemmingen in het reisaanbod opgenomen waarvan duidelijk is dat mensen er veilig en comfortabel hun vakantie kunnen doorbrengen.
Video TUI

De ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) merkt dat veel mensen antwoord op de vraag willen wanneer zij weer op vakantie kunnen gaan. Het antwoord op die vraag is lastig te geven en is afhankelijk van het land waar iemand naartoe wil. Daarom verwijst de ANVR naar het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De wereld staat nog steeds op oranje voor Nederland en niet essentiële reizen worden afgeraden. De ANVR hoopt dat vakanties in het buitenland snel weer op gang komen. De verwachting is dat de overheid deze week met nieuws komt over het vakantiebeleid.
Video ANVR