Sunny Beach Bulgarije

Luxe mediterrane sferen in het goedkope Sunny Beach in Bulgarije

Bij veel toeristen staat Sunny Beach bekend als een vakantieoord voor jongeren. Feesten tot in de late uurtjes, veel drank en de volgende ochtend bijkomen op het strand. Dit is één kant van Sunny Beach, maar het is ook een prima vakantieplek voor de toerist die houdt van cultuur en rust. Daarnaast zijn er diverse wellness resorts, waar u relaxt kunt genieten van uw vakantie. Het lijkt op een mondaine vakantie in Zuid-Frankrijk alleen niet met een mondain prijskaartje.

Sunny Beach is gelegen aan het mooie water van de Zwarte Zee, waar de watersportmogelijkheden eindeloos zijn. Buiten Sunny Beach is er ook van alles te zien en te beleven. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het schiereiland Nessebar.

De stad Nessebar is 3000 jaar geleden gesticht en is daarmee één van de oudste steden van Europa. U vindt hier vele historische gebouwen, waaronder diverse Byzantijnse basilieken, de kerk van de Heilige Verlosser met zijn oogverblindend mooie fresco’s uit de zeventiende eeuw en een stadsmuur die nog dateert uit de vijfde eeuw voor Christus. Een dagje cultuur snuiven doet u in Nessebar. Het rondwandelen in deze mooie, toeristische plek maakt hongerig. Aangezien er zeer veel restaurants in Nessebar zijn, kunt u vast ergens een tafeltje krijgen in een restaurant om hier uw honger te stillen met de heerlijke gerechten uit de Bulgaarse keuken. Een verfijnd diner voorafgegaan door een smakelijk voorgerecht en afgesloten met een hemels nagerecht begeleid door een goede wijn kost hier ongeveer veertig euro. Hoeft het allemaal niet zo chique, dan kunt u bij een ander restaurant zelfs voor twintig euro klaar zijn. Dit zijn hele andere prijzen voor een diner, dan aan de Mediterranée.

Sunny Beach Bulgarije

Trekt u graag de natuur in tijdens uw vakantie, dan kan dat ook als u een vakantie boekt naar Sunny Beach. Op een half uur van Sunny Beach vindt u het natuurgebied rondom de Ropotamo rivier. Vele kleurrijke watervogels, schitterende bloemen en de serene rust van de natuur overweldigen u.

De jongeren die met vakantie zijn in Sunny Beach, vindt u in de avond vooral in Flowerstreet. Dit is de uitgaansstraat van Sunny Beach en hier bevinden zich vele kroegen en uitgaansgelegenheden. Van een Britse pub of een grote discotheek tot een beachbar u vindt het hier allemaal. In de ochtend komt u de jongeren tegen op één van de stranden van Sunny Beach.

Veel toeristen hebben nog steeds een vooroordeel over de vakantielanden in Oost-Europa. Velen denken dat de accommodaties verouderd en aftands zijn, dat de mensen stug en onvriendelijk zijn en dat de criminaliteit er welig tiert. Wie eenmaal op vakantie is geweest in Bulgarije weet wel beter. U hebt hier een fijne vakantie in een goede accommodatie, de lokale bevolking is behulpzaam en vriendelijk en daarnaast en zeker niet onbelangrijk, de prijzen liggen hier een stuk lager dan de prijzen die u betaalt in bijvoorbeeld Frankrijk.

Vanaf Amsterdam en Maastricht bent u met drie uur in Bulgarije en vandaar is het nog geen half uur en dan bent u bij uw accommodatie in Sunny Beach. Dé bestemming met de meeste zonuren van Bulgarije. Sunny Beach met zijn bruisende nachtleven, maar ook met zijn historie, zijn cultuur en wellness resorts. Een veelzijdige vakantiebestemming voor iedereen die graag een luxe vakantie viert, voor een gewone prijs.