Maastricht Aachen Airport

Gerenoveerde passagiersterminal Maastricht Aachen Airport in gebruik genomen

Op 28 januari jl. heeft gedeputeerde van de provincie Limburg de heer Van den Akker samen met de burgemeester van de gemeente Beek mevrouw Van Basten, de heer Durmaz exploitant TCGI en de heer Uslu, bestuursvoorzitter en oprichter van Corendon de volledig gerenoveerde passagiersterminal van Maastricht Aachen Airport geopend. Voor de reizigers is er nu meer comfort. U vindt hier een brasserie, een bar, een AKO-shop en diverse faciliteiten die het de reiziger naar de zin maken. Door de renovatie is Maastricht Aachen Airport de eerste boutique luchthaven van Europa en zijn zij volledig voor u ingericht op een plezierige reis van alle comfort voorzien.

Jos Roeven, directeur van Maastricht Aachen Airport zegt, dat Maastricht Aachen Airport nu een luchthaven van Nationale betekenis is, maar daarnaast heeft het zijn Limburgse karakter behouden. U ziet dit vooral terug in de vernieuwde passagiersterminal. “Voorbijgangers richting het zuiden zien ’s avonds de Servaasbrug en voorbijgangers die richting het noorden gaan, zien het Limburgse heuvellandschap. Mensen voelen zich hier thuis en dat is wat wij willen. ‘Onger os’ zoals we dat in Limburg zeggen’, aldus de heer Roeven. In zijn dankwoord noemde de heer Roeven onder andere Corendon. Door deze luchtvaartmaatschappij zag Maastricht Aachen Airport de reizigersaantallen de laatste jaren flink toenemen. Er wordt op steeds meer bestemmingen vanaf Maastricht Aachen Airport gevlogen.

In de tijd die komen gaat, zullen er nog veel meer diverse projecten in en rondom Maastricht Aachen Airport gestart en afgerond worden. Er zal worden gestart met de bouw van een hotel, zodat reizigers goed uitgerust kunnen beginnen aan hun vakantie. Daarnaast zal er een nieuwe cargoterminal worden gebouwd aan de oostkant van de Limburgse luchthaven. Parkeren bij Maastricht Aachen Airport wordt nog makkelijker, aangezien de capaciteit aan parkeerplaatsen wordt uitgebreid. Maastricht Aachen Airport is volop in beweging. In 2020 zal Maastricht Aachen Airport haar 75-jarig bestaan vieren en met de nieuwbouw en renovaties is het zeker klaar voor de komende 75 jaar.

Het aanbod aan reizen wordt ieder jaar aangepast en de laatste jaren ook steeds meer uitgebreid. Voor de reizigers uit het zuiden van het land en de grensregio’s in Duitsland en België is dit zeer aantrekkelijk. Voordelen van deze kleinere luchthaven zijn de relatief korte inchecktijd, voldoende parkeergelegenheid en de goede bereikbaarheid van de luchthaven zowel met eigen als met het openbaar vervoer. Daarnaast wordt er gevlogen op vele aantrekkelijke en zeer populaire bestemmingen.