Vakantie Ibiza Spanje

Ibiza vanaf Eelde

logo de VakantiediscounterVliegen vanaf Eelde naar Ibiza is deze zomer mogelijk met Green Airlines. U vliegt dan ook nog eens klimaatbewust, want er wordt tijdens een vlucht met Green Airlines per passagier meer uitstoot gecompenseerd dan dat er wordt veroorzaakt. Uw vliegticket bij Green Airlines is inclusief één stuk bagage, één stuk handbagage en een hapje en een drankje tijdens de vlucht. Wilt u een vakantie boeken naar Ibiza vanaf Eelde, kijk dan eens op de site bij één van onze partners.

Geliefde bestemming bij de Nederlandse toerist

Ibiza is een zeer geliefde bestemming bij de Nederlandse toerist. Dit paradijselijke hippie eiland is gelegen in de Middellandse Zee en het staat bekend om zijn prachtige kustlijn met tientallen baaien en vele hippiemarkten. Op dit eiland zult u ook vele bekende Nederlanders tegenkomen. Ibiza staat vooral bekend om de relaxte ongedwongen sfeer. Het heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op kunstenaars, op hippies, welgestelden en spiritueel ingestelden en dat vindt u dus ook terug in het dagelijks leven op het eiland. Ibiza heeft daarnaast natuurlijk de reputatie van hét feesteiland. De wereldberoemde Dj’s die daar optreden in de clubs en op de strandfeesten trekken veel toeristen aan die tijdens hun vakantie vooral uit willen gaan. De kosten voor het uitgaan zijn op Ibiza best pittig, daar moet u wel rekening mee houden.

Binnenkort worden pakketreizen naar Ibiza vanaf Eelde opgenomen in het reisaanbod van onze partners.

Ibiza Spanje zonvakantie

Vluchtschema Eelde Ibiza 2021

Land Bestemming Dag(en) Seizoen Periode Maatschappij
Spanje Ibiza Di, Za Zomer 01-07-2021 – 31/10/2021 Green Airlines

Bekijk meer aanbieders

Transfertijd populaire bestemmingen Ibiza:

  • Playa d’en Bossa en Figueretas: 10 minuten
  • Ibiza-stad: 15 minuten
  • Playa de Talamanca: 15 minuten
  • San Antonio, Cala Gracio en Cala Tarida: 30 minuten
  • Cala Llonga en Santa Eulalia: 35 minuten
  • Cala Vadella, San Antonio Bahia en San Carlos: 40 minuten
  • San Miguel en Es Cana: 45 minuten
  • Portinatx en Es Figueral: 50 minuten

Let op: De transfer van de luchthaven Ibiza Airport naar uw accommodatie is niet altijd standaard inbegrepen. Op de website van de reisorganisatie staat vermeld of de transfer is inbegrepen bij uw vakantie. Indien er wordt vermeld dat de transfer optioneel kan worden geboekt, dan is die niet standaard inbegrepen, maar kunt u deze optie aanvinken en kiezen tijdens het boekingsproces.

Ibiza Spanje

Klimaat Ibiza

Ibiza heeft te maken met het Middellandse zeeklimaat. Kenmerkend voor dit klimaat zijn de zachte winters en warme zomers. In de zomer valt er veelal geen regen op Ibiza en kent het eiland vele zonuren per dag. Het is niet voor niets één van de meest populaire zonbestemmingen in de zomer. Zelfs in de winter is het hier 15 tot 16 graden overdag, dus ook dan is het een prima bestemming om de winterse koude en regen in Nederland te ontvluchten. Dus ook in de winter vliegt u naar uw vakantieadres op Ibiza vanaf Eelde.

Ibiza uitgaan mensen plezier vakantie

Populairste bestemmingen vakantie Ibiza

De populairste vakantiebestemmingen op Ibiza zijn: Figueretas, Ibiza Stad, Playa d’en Bossa, Sant Antoni de Portmany en Santa Eulalia.

Figueretas

Figueretas ligt ten zuidwesten van Ibiza-stad en heeft een mooi zandstrand. Het is echt een plaats gericht op de toeristen met een mooie wandelpromenade langs de kust met marktkraampjes in de avonduren, gezellige bars, goede restaurants en leuke winkels.

Ibiza-stad

Ibiza-stad ook wel Eivissa genoemd is de hoofdstad van het eiland. Dalt Vila, is het oude historische centrum van de stad en deze bereik je via een toegangspoort. De oude stad is helemaal ommuurd met oude historische stadsmuren uit de zestiende eeuw. Alle kleine straatjes binnen Dalt Vila lijken allemaal op elkaar en u kunt hier eindeloos rondwandelen en shoppen. U vindt hier vele winkeltjes die spulletjes en kleding verkopen in die typische Ibiza-stijl waar veel mensen van houden, de espadrilles, gehaakte kleding en heel veel sieraden. Verder vindt u hier natuurlijk veel souvenirwinkeltjes en heel veel restaurantjes en cafétjes om lekker te eten en drinken. Wat u zeker moet doen, is helemaal naar boven lopen. Vandaaruit hebt u namelijk een mooi uitzicht over de rest van Ibiza Stad en de haven. Verder vindt u in Dalt Vila het museum d’Art Contemorani en het Museu Arqueologic en de kathedraal Castell Almudaina. Rondom de oude stad vindt u een veel nieuwer gedeelte, waar ook weer veel winkels en horecagelegenheden zijn. U vindt hier ook de jachthaven van Ibiza-stad, waar vaak enorme jachten liggen. Aan de andere kant van de baai ligt de cruisehaven, waar op de drukste dagen meerdere cruiseschepen aanmeren.

Vakantie Ibiza-stad Spanje

Playa d’en Bossa

Playa d’en Bossa ligt in het zuidoosten van Ibiza op slechts enkele kilometers van het vliegveld. Het uitgaansleven in Playa d’en Bossa is wijd en zijd bekend. Beroemde dj’s treden vaak op in clubs Ushuaïa en Space voor dat het uitgaanspubliek tot in de vroege uurtjes los kan gaan op de beste beats. Het spectaculaire aan openluchtclub Ushuaïa is dat de vliegtuigen laag over komen scheren.

Naast het uitgaansleven staat Playa d’en Bossa bekend om haar grootste zandstrand van Ibiza van circa twee kilometer lang.

Sant Antoni de Portmany

Sant Antoni de Portmany is bij velen ook bekend onder de naam San Antonio en ligt aan de westkust van Ibiza. Deze plaats is vooral bekend vanwege het uitgaansleven. U vindt hier de clubs Es Paradis en Eden. Daarnaast zijn de sunsetbars zoals Café del Mar waar u kunt sunsetloungen tijdens zonsondergang met de daarbij behorende typische Ibizasound die erg geliefd is bij de toerist. In Sant Antoni de Portmany is ook het ei van Columbus te vinden. Men zegt, dat ontdekkingsreiziger Columbus in Sant Antoni de Portmany geboren zou zijn. Het ei vindt u in de haven van Sant Antoni de Portmany en het is een monument.

Sant Antoni Ibiza jachthaven vakantie

Santa Eulalia del Río

Santa Eulalia del Río ligt aan de oostkust van Ibiza en is een sfeervolle badplaats. Geliefd bij de toeristen en de inwoners van de plaats is het plein Plaça d’Espanya. Dit plein ligt bij het gemeentehuis en van hieruit loopt het door richting het strand. Tijdens de zomer staan er op het plein vele marktkraampjes. Langs het strand vindt u een lange autovrije wandelpromenade waar u mooie wandelingen kunt maken. Aan de westkant van de plaats ligt de heuvel ‘Puig de Missa’. Hier vindt u een kerk uit 1568 die gewijd is aan de heilige Eulalia. Hieraan dankt de stad zijn naam.