Oman Salalah woestijn reizen

5 keer doen in en rondom Salalah

Salalah is de op twee na grootste stad in Oman en de hoofdstad van de regio Dhofar. Het is een unieke plek op het Arabische schiereiland en staat het hele jaar door bekend als geweldige plek voor bezoekers.

Er zijn veel dingen om te doen in Salalah zelf. Maar ook de verbazingwekkende landschappen rondom de stad nodigen uit tot het maken van een ontdekkingstocht. Ben jij van plan om deze bruisende stad in Oman te gaan bezoeken? Lees dan snel verder en doe alvast inspiratie op!

Kameel Oman Salalah reizen

1. Bewonder de Sultan Qaboos Moskee

De Sultan Qaboos Moskee is de grootste moskee van de regio Dhofar en bevindt zich in stadscentrum van Salalah.

Deze enorme moskee is een echte weergave van de islamitische architectuur. De gebedsruimte is prachtig gedecoreerd met kroonluchters, groen tapijt en muurpatronen. Niet-moslims kunnen elke ochtend, behalve op vrijdag, een bezoek brengen aan de belangrijkste gebedsruimte.

Sultan Qaboos moskee-Oman

2. Verken de prachtige watervallen

Het beste van de regio waarin Salalah ligt is het aangename weer. De motregen maakt de bergen groen en zorgt ervoor dat er geweldige watervallen te bewonderen zijn. Dat wil zeggen; tijdens het Khareef-seizoen, afhankelijk van de hoeveelheid regen die er valt.

Er zijn een aantal hele mooie watervallen te vinden buiten Salalah, die een must zijn om te zien. Een aantal voorbeelden zijn Ayn Athum, Ayn Khor, de Wadi Darbat-watervallen en Ayn Gogub. Daarnaast liggen er ook veel andere natuurlijke bronnen voor het oprapen in de omgeving.

3. Peddel op de Wadi Darbat

Je mag in geen geval een boottocht op het natuurlijke kanaal bij Wadi Darbat missen. Deze vallei is misschien wel een van de meest bezochte plaatsen in de regio Dhofar.

Naast de motorboottocht kunnen bezoekers het kanaal ervaren met waterfietsen of kajakken. Bovendien herbergt deze vallei 2 prachtige watervallen, waarvan er één slechts aanwezig is sinds 2018. Deze activiteit is het hele jaar door beschikbaar.

Zie jij jezelf al ronddobberen? Boek dan vandaag nog goedkope vliegtickets naar Oman, Salalah en maak je droom werkelijkheid!

4. Koel af bij de Mughsail Blowholes

Mughsail Beach en Blowholes (een gebied van geisers, natuurlijke fonteinen en stranden), zijn de meest bezochte plekken aan de westkant van Salalah. Het landschap van Mughsail Beach is adembenemend en de natuurlijke fonteinen zijn betoverend.

Onder andere vogelaars kunnen hun hart ophalen bij de Mughsail Lagoon. Bovendien zijn paardrijden en barbecueën populaire activiteiten op dit prachtige strand.

5. Ontdek het ‘Land of Frankincense’ – UNESCO-werelderfgoedlocaties

Volgens UNESCO zijn er vier plekken die het ‘Land of Frankincense’ compleet maken. Het land van Frankincense is een gebied dat volstaat met de gelijknamige boomsoort, waarvan wierrook wordt gemaakt.

Deze 4 plekken zijn de archeologische vindplaats Al Baleed, de oude stad Sumhuram (khor Rori), de archeologische vindplaats Wubar en Wadi Dawkah.

Van de eerste drie plekken werd Frankincense verscheept naar andere delen van de wereld, waaronder Afrika, Europa, India en China. De laatste is een goed voorbeeld van een echte wierookplantage; een unieke plek om te bezoeken.

6. Sandboarden in de zandwoestijn van de Empty Quarter

De Empty Quarter Oman is een van de beroemdste én grootste woestijnen ter wereld en ligt op 2 uur rijden van Salalah. Interessant is dat de Empty Quarter zich uitstrekt over 4 landen op het Arabische schiereiland, waarvan Oman er een is.

De woestijn is alleen met gids te bezoeken, omdat alleen de locals het gebied op hun duimpje kennen. Een echt woestijnavontuur vereist bovendien een ervaren chauffeur. Bezoek dit unieke stuk landschap tijdens een dagtour of kies voor een overnachting in een tent, onder de sterrenhemel.

Goed om te weten: een bezoek aan de woestijn wordt vanwege de temperatuur alleen aanbevolen in de winter (van oktober tot april).

Zo zie je maar: alleen Salalah en omgeving bieden al genoeg activiteiten om je weken te kunnen vermaken. Vergeet niet om vooral ook door de stad te slenteren en je tegoed te doen aan heerlijke lokale gerechten.