Griekenland vakantie Rhodos

Waarom kies je voor Rhodos?

Rhodos is al vele jaren een populaire bestemming voor vakanties. Het is misschien ook weleens bij jou voorbij gekomen als optie. Tot nu toe is het er echter nog niet van gekomen. Het is dan interessant om eens te bekijken wat nu eigenlijk redenen zijn om toch met FTI naar Rhodos te gaan voor een leuke vakantie. Op die manier kan je er dus ook echt zeker van zijn dat je de vakantie krijgt die je verwacht dat het is. Let eens op de volgende punten.

Vakantie Rhodos zon strand parasols

Genieten van de oudheid

Hoewel een vliegreis naar Griekenland misschien wel één van de meest moderne vakantieopties van nu is, is het wel zo dat je er vaak juist heen gaat voor de geschiedenis. Het land staat erom bekend dat er veel uit de oudheid bewaard is gebleven. Juist ook in een periode waarin het een belangrijke rol in de wereld speelde. Dat is ook op Rhodos nog altijd terug te zien. Ook hier vind je namelijk heel veel zaken die op de lijst van werelderfgoed staan. Dat is dus op zich al een reden om eens te bekijken wat er allemaal te zien is en wat je daarvan kan leren.

Vakantie Rhodos Griekenland kasteel

 

Bijzondere natuur

Het wordt van veel plekken gezegd, maar in het geval van Rhodos is het echt waar. De natuur is hier wel heel bijzonder en eigenlijk met niets te vergelijken. Dat komt natuurlijk ook door het bijzondere samenspel van land en water op deze plek. De watervallen zijn op zich al heel bijzonder, want er zijn maar een paar plekken op de wereld waar je die vindt. In dat opzicht kom je hier als natuurliefhebber dus wel aan je trekken. Wanneer je buiten het seizoen gaat en de temperaturen niet meer pieken, kan je ook fijne wandelingen maken op deze plek.

Bezig met watersport

Rhodos heeft ook een bijzondere aantrekkingskracht op watersporters. Dat komt bijvoorbeeld doordat je er de mogelijkheid hebt om lekker te surfen. Veel liefhebbers van de surfsport trekken hier dan ook naartoe. Het is zelfs zo dat professionals deze plek uitkiezen om hun trainingen te doen in de aanloop naar grote wedstrijden. Als zij er al voor kiezen, dan is er eigenlijk niets wat jou in de weg hoeft te staan om dat ook te doen natuurlijk. Dit geldt niet alleen voor surfliefhebbers. Dus ook voor watersportliefhebbers is het een mooie plek om de vakantie door te brengen.

Helder water Rhodos Griekenland reizen zomer

Hele bijzondere plaatsjes

Naast alle punten die iedereen kent en die hiervoor genoemd werden, is er ook nog iets heel anders te vinden op Rhodos. Het is namelijk wel gewoon een eigen eiland met een eigen cultuur. En die cultuur vind je juist ook op de plekken waar je niet snel komt, namelijk de kleine dorpjes en plaatsjes van het eiland. Het is zeker de moeite waard om daar dus ook een paar dagen voor vrij te maken. Alleen al de tocht met de auto of scooter over het eiland maakt het de moeite waard om dit te doen.