Luchtvaartmaatschappij Lufthansa

Flink herstel luchtvaartsector na corona

Het gaat de goede kant op met de luchtvaartsector. Diverse partijen hebben kenbaar gemaakt erg positief te zijn met betrekking tot winst, passagiers en plannen. De populaire Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft zijn winstverwachting over 2022 verhoogd. Dit heeft te maken met het feit dat de luchtvaartsector flink is hersteld van de coronacrisis. Lufthansa, waaronder ook de luchtvaartmaatschappijen Austrian, Swiss en Brussels Airlines vallen, verwacht over 2022 een brutowinst van 1,5 miljard euro te maken. In oktober 2022 werd de winstprognose ook al positief bijgesteld maar toen naar 1 miljard euro.

Het aandeel van Lufthansa op de beurs in Frankfurt ging als gevolg van de positieve berichten flink omhoog. Ook de aandelen van branchegenoten Air France/KLM en IAG (Het moederbedrijf van o.a. British Airways en Iberia) maakten een flinke sprong op de beurs.

Frankfurt, de grootste luchthaven van Duitsland, liet in november wederom zien dat het herstel van de aantallen passagiers doorzet. In november gingen ongeveer 4,1 miljoen passagiers van en naar luchthaven Frankfurt. Dit is een stijging van maar liefst 41% vergeleken november 2021.

Verder blijkt het herstel van de luchtvaartsector uit het feit dat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines een omvangrijke order heeft geplaatst bij Boeing, voor de aankoop van nieuwe vliegtuigen. De order betreft de aankoop van 100 vliegtuigen van het type 787 Dreamliner en 100 vliegtuigen van het type 737 MAX. Het is een van de grootste orders in de luchtvaartindustrie van de afgelopen jaren. United Airlines wil met de aankoop van de vliegtuigen inspelen op het herstellen van de luchtvaartsector. De order heeft een waarde van ongeveer 43 miljard dollar, maar vanwege de grote bestelling worden er meestal wel kortingen overeengekomen.

Vliegtuig Lufthansa opstijgen