Transavia vliegtuig vliegveld vliegvakantie

Ruim zes miljoen passagiers vanaf Eindhoven Airport in 2022

In 2022 hebben ongeveer 6,3 miljoen reizigers gebruik gemaakt van Eindhoven Airport. Daarmee haalde Eindhoven Airport bijna het aantal passagiers in 2019, want toen gingen er 6,7 miljoen passagiers vliegen vanaf Eindhoven. Het ziet er positief uit voor de luchthaven, want sinds 2019 is Eindhoven Airport ook weer winstgevend. In 2022 maakte de populaire luchthaven een winst van ongeveer 19 miljoen euro, terwijl in 2020 nog een verlies werd genoteerd van 2,3 miljoen euro en in 2021 zelfs een verlies van 10 miljoen euro werd geleden. Eindhoven Airport zal over 2022 een dividend uitkeren van 5,6 miljoen euro.

Naast het feit dat het netwerk van de luchthaven is gegroeid is het aantal bestemmingen vanaf Eindhoven Airport ook uitgebreid. U kunt op dit moment vanaf Eindhoven vliegen naar maar liefst 79 bestemmingen.

Roel Hellemons, CEO van Eindhoven Airport, geeft aan dat er na twee jaar beperkingen vanwege Corona weer veel vraag is naar vliegvakanties via Eindhoven. Of het nu gaat om het bezoeken van vrienden of familie of een heerlijke zonvakantie te boeken, Eindhoven Airport is weer razend populair!

Vakantie zon ligstoelen parasols zee

Bestemmingen

Vanaf Eindhoven kunt u momenteel vliegen naar de volgende bestemmingen: Tirana (Albanië), Tuzla (Bosnië en Herzegovina), Sofia en Varna (Bulgarije), Paphos (Cyprus), Kopenhagen (Denemarken), Hurghada en Sharm-el-Sheikh (Egypte), Bordeaux, Marseille en Nice (Frankrijk), Athene, Heraklion, Kos, Rhodos, Thessaloniki en Zakynthos (Griekenland), Edinburgh, Londen en Manchester (Groot-Brittannië), Budapest en Debrecen (Hongarije), Dublin (Ierland), Bologna, Brindisi, Catania, Milaan Bergamo, Napels, Pisa, Rome en Venetië (Italië), Sal (Kaapverdië), Rijeka, Zadar en Zagreb (Kroatië), Vilnius (Litouwen), Ohrid en Skopje (Macedonië), Malta (Malta), Fez, Marrakesh, Nador en Oujda (Marokko), Tivat (Montenegro), Innsbruck, Salzburg en Wenen (Oostenrijk), Gdańsk, Katowice, Krakau, Modlin, Warschau en Wroclaw (Polen), Faro, Lissabon en Porto (Portugal), Boekarest, Cluj Napoca, Iaşi en Suceava (Roemenië), Belgrado (Servië), Bratislava (Slowakije), Alicante, Barcelona, Bilbao, Gran Canaria, Ibiza, La Palma, Lanzarote, Madrid, Malaga, Mallorca, Sevilla, Tenerife en Valencia (Spanje), Praag (Tsjechië), Antalya, Istanbul en Izmir (Turkije).