Vakantie op Bonaire

Nieuwe toeristenbelasting Bonaire

Op Bonaire bestond er tot 1 juli 2022 een room tax en car tax oftwel de kamerbelasting of auto belasting. Dit is een toeristenbelasting voor niet- inwoners die betaald moest worden voor een verblijf in een appartement of hotel of voor de huur van een auto.

Zoals in vele landen betaal je toeristenbelasting per nacht als je ergens op vakantie gaat en er gaat verblijven. Deze belasting betaal je meestal per persoon, per nacht ter plaatse als je incheckt bij een hotel of appartement.

Leguaan op Bonaire

Op Bonaire hebben ze besloten om een ander soort systeem in te voeren. Vanaf 1 juli 2022 wordt er een zogenaamde Visitor Entry Taks ingevoerd voor niet-inwoners vanaf 13 jaar. Deze vervangt de room tax en car tax. De nieuwe Visitor Entry Taks kun je dan via een online systeem betalen. Er is hiervoor een website opgezet genaamd Bonaireisland. Op deze site dien je dan een formulier in te vullen en kun je zo de betaling online verrichten. Het is ook mogelijk om dit bij aankomst te betalen, alleen zal dit heel veel tijd in beslag gaan nemen. Je moet dan namelijk de Tax bij een kiosk op de luchthaven betalen. Dit kan echter alleen per pinpas, creditcard of Maestro. Contant betalen is helaas niet mogelijk. Het advies is dan ook om de Visitor Entry Tax te betalen vóórdat je op vakantie gaat naar Bonaire. De hoogte van de Visitor Entry Taks bedraagt 75 dollar per persoon per bezoek. Het zou namelijk zonde zijn als je op de luchthaven een paar uur extra moet wachten om de Vistor Entry Tax te moeten betalen en nog niet direct aan je vakantie kunt beginnen.

All inclusive vakanties Bonaire TUI

Divi Flamingo All Inclusive Beach Resort

8-daagse Zonvakantie naar Bonaire bij Divi Flamingo All Inclusive Beach Resort

Beschikbaar vanaf €2070

Van der Valk All Inclusive Plaza Beach Resort

9-daagse SUN_AND_BEACH naar Bonaire bij Van der Valk All Inclusive Plaza Beach Resort

Beschikbaar vanaf €1684

Voor kinderen tot en met 12 jaar die niet-inwoners zijn geldt een vast tarief van 10 dollar per persoon per bezoek. Bonairiaanse studenten die in het buitenland studeren zijn overigens vrijgesteld van de Visitor Entry Tax.

Nu vraag je natuurlijk af wat de reden is dat Bonaire is overgegaan naar een ander systeem. Het huidige systeem zorgde voor te weinig inkomsten en werd niet altijd goed gehandhaafd. Met het nieuwe systeem zijn aanbieders niet meer verantwoordelijk voor het innen van de toeristenbelasting en is er één systeem die hiervoor zorg draagt, wat het makkelijker en overzichtelijker maakt.

Met de inkomsten van de nieuwe toeristenbelasting is Bonaire van plan om het geld te besteden aan verschillende dingen, zoals het onderwijs, toerisme en infrastructuur.

Kralendijk Bonaire