KLM vliegtuig Schiphol

Vanaf maandag 1 augustus 200 extra beveiligers op Schiphol om drukte aan te pakken

Vanaf maandag 1 augustus krijgt Schiphol er 200 extra beveiligers bij om de drukte aan te pakken, maar dat houdt niet in dat het nu rustig wordt op Schiphol. De nieuwe medewerkers beginnen niet allemaal maandag, maar ze gaan in fases beginnen. Schiphol is druk bezig om nog meer werknemers te regelen.

Enige tijd geleden liet Dick Benschop, de topman van Schiphol, weten dat Schiphol er 500 extra beveiligers bij wil hebben om de drukte de kop in te drukken. Dat is nog niet helemaal gelukt dus maar de beveiligingsbedrijven zijn hard aan het werk om meer medewerkers aan te trekken en vervolgens op Schiphol in te zetten.

Naast beveiligers heeft Schiphol een tekort aan medewerkers voor het afhandelen van de bagage. Dit is één van de oorzaken van de grote drukte op Schiphol. Een andere oorzaak van de drukte is de grote stroom vakantiegangers. Een en ander heeft tot gevolg dat vluchten vertraging oplopen of zelfs worden geannuleerd.

Schiphol moet momenteel elke dag ongeveer 59.000 passagiers verwerken, maar de laatste drie weken kan Schiphol ongeveer 67.00 passagiers verwerken. Met de extra medewerkers kan Schiphol vanaf maandag 1 augustus 73.000 passagiers verwerken.

Een woordvoerder van Schiphol geeft aan dat de drukte op Schiphol voorlopig nog niet voorbij is. Daarom zijn ook de komende tijd lange wachtrijen niet ondenkbaar. Het advies van Schiphol aan reizigers is om hooguit vier uur van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven.

Vorige week was een storing op Schiphol de oorzaak van de grote chaos bij het verwerken van alle bagage. Daardoor bleven veel koffers achter op Schiphol.

Vliegtuig landt op Schiphol